ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΣΥΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΠΗΓΗΣ ΤΟΥ

0

Προς τον Δήμο Νισύρου Γραφείο Δημάρχου κύριου Κορωναίου Χριστόφη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5.3.2020

Θέμα: Ενημέρωση από τον Δήμο σχετικά με τις ιαματικές πηγές του νησιού με τα εξής απλά ερωτήματα.

Κύριε δήμαρχε αν έχετε την καλή διάθεση θα θέλαμε να ενημερώσετε τον πανελλήνιο σύλλογο ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας πού έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και αγωνίζεται εδώ και 16 χρόνια για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Με τα εξής θέματα .
Διαβάζουμε στον τύπο ότι τα παλιά λουτρά έχουν ανακαινιστεί αλλά δεν λειτουργούν και αναρωτιόμαστε γιατί.

2ον Τα λουτρά έχουν αναγνωριστεί από την αρμόδια επιτροπή τουρισμού ΦΕΚ 2433/β/2027. .

3ΟΝ τα λουτρά της Νισύρου είναι τα πιο ξακουστά λουτρά της Νιώτικης μας χώρας και προσπάθειες που γίνανε εδώ και πολλά χρόνια ήταν και είναι η ανάπτυξή του που μέχρι σήμερα δεν βλέπουμε αποτέλεσμα.

4ΟΝ Η προηγούμενη κυβέρνηση κύριε δήμαρχε σε μία συνάντηση που είχε γίνει στο Νησί υποσχέθηκε χρηματοδότηση του θεραπευτικού τουρισμού στην Νίσυρο και δεν ξέρουμε αν πράγματι έγινε κάτι σε αυτό τον τομέα (Ένταξη στις διατάξεις του Νόμου ΣΔΙΤ)

Εμείς σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας θα προσπαθήσουμε ελπίζω και εσείς θα προσπαθήσετε η Λουτρόπολη να λειτουργήσει το 2020 προς όφελος της υγείας και της ανάπτυξης της περιοχής.

Τέλος με αυτές μας τις προσπάθειες που γίνονται για όλη την Ελλάδα θα θέλαμε και για την δική σας ιαματική πηγή οπωσδήποτε μία απάντηση από πλευράς του δήμου Νισύρου.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του συλλόγου
ο πρόεδρος
Ανέστης Αναστασιάδης.

Υ..Γ. θέλω να σας ενημερώσω όταν ήμουνα πρόεδρος του Συνδέσμου δήμων και κοινοτήτων ιαματικών πηγών σε αυτό το φορέα είχα επισκεφτεί το νησί και είχαμε προτείνει την άμεση ανάπτυξη και γνωρίζω όλη την περιοχή πάρα πολύ καλά κύριε δήμαρχε και πάλι σας ευχαριστώ σαν πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας.