ΞΥΝΟ ΝΕΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

0

ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΠΤΗΞΗ Η ΣΤΑΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΕΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ .WWW.LOUTROPOLEIS.COM THL 2310905164 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πριν 15 μέρες βρέθηκε στο Ξινό νερό του δήμου Αμυνταίου ο Υπουργός ανάπτυξης κ Γεωργιάδης με την παρέα του, σκοπός της επίσκεψης δεν ξέρουμε αν ήτανε για προβλήματα της περιοχής αλλά αυτό που διαπιστώσαμε ήτανε η αγορά από δικό του φίλο της βιομηχανίας εάν θέλετε της βιοτεχνίας του ξινού νερού.
Είναι μία ιστορική μονάδα που μέχρι το 1983 αυτή τη μικρή βιοτεχνία την είχε ιδιώτης από την Φλώρινα και με αγώνες που κάναμε με τον Σύνδεσμο δήμων Ιαματικών Πηγών και την τότε Νομαρχία επί πασοκ μαζί με τους κατοίκους της περιοχής πήραμε την βιομηχανία και την είχαμε κάνει βιοτεχνία της τοπικής αυτοδιοίκησης της τότε κοινότητας ξινού νερού.
Από τότε και μέχρι σήμερα αυτή η μονάδα δεν αναπτύχθηκε όσο θα έπρεπε βρίσκεται στα χέρια του σημερινού Δήμου Αμυνταίου αν και πολλές φορές λόγω οικονομικών δυσχερειών είχε βγει στο σφυρί από παλαιούς δημάρχους να δοθεί σε ιδιώτες π.χ. Μαλαματίνα η Σουρωτή κλπ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ήταν προκειμένου να γίνει μία νέα μονάδα έξω από το χωριό και να αναπτυχθεί όπως πρέπει αυτό το θαυμάσιο νερό που σήμερα εμφιαλώνεται μόνο με 10.000 μπουκάλι την ημέρα.
Αυτό που έκανε εντύπωση σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού στην κοινή γνώμη της περιοχής αλλά και στα μέσα ενημέρωσης είναι η εμμονή ενός Υπουργού να δοθεί αυτή η βιομηχανία του ξινού νερού σε δικό του φίλο και μάλιστα πρώην δήμαρχο του παραπάνω Δήμου και μάλιστα να λέει στον σημερινό δήμαρχο ότι εγώ σε έκανα δήμαρχο και απαιτώ αυτή η μονάδα να δοθεί στον δικό μου φίλο και μάλιστα για πολλά χρόνια φίλος του με το τότε κόμμα Καρατζαφέρη και αυτό θα πρέπει να το καταγγέλλουμε..
Εμείς σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας που επισκεφθήκαμε αρκετές φορές την περιοχή και είδαμε και τις εγκαταστάσεις αλλά και την παραγωγή αυτής της μονάδας και που με δελτίο τύπου ζητούσαμε επίμονα αυτή η μονάδα να αναπτυχθεί.
Αν δεν μπορεί ο δήμος σαν δημοτική επιχείρηση να την ανάπτυξη θα πρέπει να πέσουν κεφάλαια από άλλες πηγές ΕΣΠΑ κλπ και αυτή η μονάδα να δώσει ζωή σε όλη την περιοχή με το θαυμάσιο νερό του ξινού νερού και να μην πηγαίνει για κατανάλωση μόνο σε μερικά μέρη της Ελλάδας όπως είναι σήμερα ,αλλά να ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό
Θέλουμε σήμερα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου 27.2.2020 στο Μακεδονία Παλλάς ημέρα Πέμπτη να δηλώσουμε για μία ακόμη φορά και να απευθυνθούμε στον δήμαρχο και στο Δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναπτυχθεί αυτή η βιομηχανία και όχι να παραμείνει στη σημερινή μίζερη κατάσταση, εκτός όπως δήλωσε ο δήμαρχος ότι σήμερα η επιχείρηση είναι οικονομικά βιώσιμη και βολεύεται μαζί με τους 20 εργαζομένη αυτής την μονάδας.
Αλλά αυτό δεν λέει τίποτε κύριε δήμαρχε η περιοχή θέλει ανάπτυξη και αυτό το νερό μπορεί να την βοηθήσει..
Αυτήν την πρόταση κάνω προς το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας αλλά και προς τον δήμο Αμυνταίου για αυτό το περίφημο ξινό νερό που θα πρέπει εδώ και τώρα να το αναπτύξουμε αλλά και να το προβάλουμε.
Θεσσαλονίκη 27/2 2020 ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης