ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

0

 

ΣΥΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΤΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ
Δελτίο Τύπου 5-02-2020

Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. και των Επιτροπών του Συλλόγου για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Πανελληνίου Συλλόγου, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλές από τις ελληνικές λουτροπόλεις και τις πρωτοβουλίες που έλαβε ο σύλλογος την τελευταία περίοδο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε τα νέα δεδομένα που ανακύπτουν από την αναγνώριση του ιαματικού φυσικού πόρου «Λουτροχωρίου» του δήμου Σκύδρας και τις προοπτικές για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού στην περιοχή. Εξέτασε, επίσης, τις εξελίξεις στην δημοτική επιχείρηση «Ξυνό Νερό» του δήμου Αμυνταίου, σε συνάρτηση με τα πολλά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για το θέμα.
Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης, ενημέρωσε τα μέλη του σώματος για την πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης για την προστασία από κάθε απειλή του δάσους των λουτρών της Θέρμης και την επισήμανση μέσω επιστολής προς τη διοίκηση του δήμου, από την πλευρά του Πανελληνίου Συλλόγου για την ανάγκη συνολικής προστασίας και επαναλειτουργίας των λουτρών Θέρμης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε, ακόμη, για τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο ευρωπαϊκός οργανισμός Ε.S.P.A. (ο οποίος εκπροσωπεί φορείς του Θερμαλισμού από 20 ευρωπαϊκές χώρες) στο πλαίσιο του στόχου «ώστε οι φυσικές θεραπείες με βάση το μεταλλικό νερό, το τοπίο και το κλίμα να είναι διαθέσιμες σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και επισκέπτες».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου συζήτησε τα αιτήματα 44 πολιτών από την Κοινότητα Ριζώμα του δήμου Τρικκαίων και τη νήσο Κύθνο για την ίδρυση παραρτημάτων στις δύο περιοχές με σκοπό την ανάπτυξη των τοπικών ιαματικών πηγών.
Μετά από διαλογική συζήτηση και τις εξηγήσεις της νομικής συμβούλου του Πανελλήνιου Συλλόγου το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση παραρτήματος της ιαματικής πηγής της Κοινότητας Ριζώμα. Αποφάσισε, παράλληλα, την περαιτέρω εξέταση του αιτήματος για την ίδρυση παραρτήματος στη νήσο Κύθνο.

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

Για το Γραφείο Τύπου
Αχιλλέας Μεταλούλης
Τηλ. επικ. 6944440224
axmetaloulis@gmail.co