0

Έτοιμο είναι το master plan για την αξιοποίηση των Πηγών της Καλλιθέας

Έτοιμο είναι το master plan για την αξιοποίηση των Πηγών της Καλλιθέας

Έτοιμο είναι το master plan της ΔΕΡΜΑΕ για την αξιοποίηση των Πηγών της Καλλιθέας, το οποίο περιλαμβάνει τόσο τη συνολική ανάδειξη και λειτουργία των εγκαταστάσεων όσο και την κατασκευή του υπαίθριου θεάτρου για τη φιλοξενία εκδηλώσεων.

Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρός της Γιάννης Ιατρίδης, εκπονούνται σχέδια για το μέλλον της φημισμένης λουτρόπολης καθώς αυτό μπορεί να της δώσει μία μεγάλη δυναμική όσον αφορά την ανάπτυξή της αλλά και την ανάπτυξη όλου του νησιού.

Αναφερόμενος αναλυτικά στο θέμα ο κ. Ιατρίδης δήλωσε για τους σχεδιασμούς που υπάρχουν τα εξής:
«Ο ένας σχεδιασμός αφορά το θέατρο που είναι 750 θέσεων έχει πάρει τις εγκρίσεις και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία με τον προϋπολογισμό, έχουν τελειώσει τα μηχανολογικά, τα στατικά έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και είμαστε στην σύνταξη του προϋπολογισμού για να ξέρουμε το κόστος.

Το θέατρο θα δώσει μία τεράστια ανάπτυξη στον πολιτισμό στο κομμάτι των εκδηλώσεων και των συνεδρίων. Είναι σημαντικό ότι εντάσσεται μέσα στον περιβάλλοντα χώρο των πηγών της Καλλιθέας.  Το δεύτερο αφορά την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών. Είναι ένα έργο πάρα πολύ μεγάλο.

Ήδη έχουμε ολοκληρώσει το master plan,  σύμφωνα με το οποίο θα αναπτυχθούν οι ιαματικές πηγές.
Αφορά τη λειτουργία συνολικά των εγκαταστάσεων και μάλιστα είναι το μοναδικό σημείο στη Ρόδο το οποίο μπορεί να αναδείξει τις πηγές.
Αυτό θα προσφέρει μία τεράστια ανάπτυξη στον τόπο και στο νησί της Ρόδου και μία τεράστια προστιθέμενη αξία στην περιοχή και είναι το σημείο που θα λειτουργεί για 12 μήνες. Δεν υπάρχει άλλη περιοχή 12μηνης λειτουργίας» δήλωσε ο κ. Ιατρίδης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ,  το master plan έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ το τοπογραφικό θα πάει και στην κτηματική υπηρεσία αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο για να δοθεί η έγκριση ώστε να ακολουθήσει η διεκδίκηση του ακινήτου το οποίο είναι του Δημοσίου, και όχι του δήμου.

«Είναι λοιπόν έτοιμο όπως και οι προμελέτες και πρέπει να πάμε τώρα στο δημοτικό συμβούλιο για να καταθέσουμε το αίτημά μας και να διεκδικήσουμε την παραχώρηση του συγκεκριμένου ακινήτου ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.
Το σχέδιο αυτό θα πάρει και την έγκριση της δασικής υπηρεσίας, ώστε να πάμε στη συνέχεια στην κτηματική υπηρεσία για να προκηρυχτεί αυτό το μεγάλο έργο, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις,  ο προϋπολογισμός του υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Ιατρίδης.
Όπως έκανε γνωστό,  το λουτροθεραπευτήριο περιλαμβάνει λουτρά, spa χώρους για φυσικοθεραπείες,  λουτροθεραπείες, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα οικολογικό γεωλογικό μουσείο με παραδοσιακά προϊόντα, ένα αναψυκτήριο, διάφορες πισίνες και κήποι με χώρους αναψυχής.

«Είναι ένας σύγχρονος σχεδιασμός που έγινε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι το καλύτερο που έχει γίνει.
Όμως είμαστε ακόμη στο πρώτο βήμα, πρέπει να γίνει πολύ δουλειά. Έχουμε βάλει τους άξονες για να κινηθούμε σύμφωνα με το ΦΕΚ με το οποίο έχει πιστοποιηθεί η πηγή. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε χρονικά πότε θα γίνουν όλα αυτά.
Για να πάρουν όλα τις αδειοδοτήσεις χρειάζεται χρόνος. Σε συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο και με το υπουργείο θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε, υπάρχουν πολλοί τρόποι με μίσθωση του χώρου ή με ΣΔΙΤ ή με άλλη διαδικασία χρηματοδότησης» κατέληξε ο κ. Ιατρίδης ο οποίος τόνισε ότι  τη λειτουργία του θα αναλάβει ιδιώτης που θα προκύψει από διαγωνισμό.