ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

0

ΕΑ ΥΠ.ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΌΛΥΝΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΣΛ

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στη Διαύγεια (ΨΠ0Ξ465ΧΘΟ-Ξ3Υ) η με αριθμό 1243/23-01-2020Β’ Απόφαση Υπουργού Τουρισμού με τίτλο “Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 2704/2018 απόφασης Υπουργού Τουρισμού με τίτλο «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών ανέγερσης, μετατροπής και επέκτασης Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού – Θερμαλισμού και διαδικασία χορήγησης ειδικού σήματος λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.).(Β’ 603)» , η οποία δημοσιεύτηκε και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Β’ 438).

Με την εν λόγω τροποποίηση καθίσταται υποχρεωτική η κατάθεση της ΜΠΕ στην ΕΥΠΑΤΕ (και όχι απ’ ευθείας στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας), με σκοπό να ελεγχθεί πρώτα αρμοδίως απο την ΕΥΠΑΤΕ και να διαβιβαστεί στη συνέχεια πλήρης και χωρίς ελλείψεις στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ ώστε να επισπεύδεται η διαδικασία αδειοδότησης.

Επιπλέον, στην εν λόγω ΥΑ περιλαμβάνεται επικαιροποίηση δικαιολογητικών και τεχνικών προσδιαγραφών που περιλαμβάνονταν στην αρχική Απόφαση, καθώς και πρόβλεψη για ανανέωση του πιστοποιητικού φυσικοχημικής ανάλυσης του φυσικού πόρου ανά τριετία, με σκοπό τη διασφάλιση ελέγχου του φυσικού πόρου από τη Διοίκηση, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισή του.

Τέλος, προκειμένου να είναι ξεκάθαρο προς όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης αλλά και τις επιχειρήσεις Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού – Θερμαλισμού, γίνεται σαφές ότι με τον όρο «κολυμβητική δεξαμενή» στην Απόφαση αυτή νοείται η δεξαμενή ιαματικής θεραπείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ