ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 17/9/2023 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.LOYTROPOLEIS.COM ΤΗΛ 2310905164 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δελτίο Τύπου 29-09-2023

Αφιερωμένη στον ιαματικό πλούτο της Ελλάδας ήταν η συνεδρίαση  του Διοικητικού Συμβούλιου και των ομάδων εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου. Συζητήθηκε η κατάσταση των ελληνικών λουτροπόλεων και η προοπτική ανάπτυξης τους εν όψη των επερχόμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης σημείωσε την ανάγκη να υποστηριχτούν πρόσωπα και παρατάξεις οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των ελληνικών λουτροπόλεων, καθώς και των μελών του συλλόγου που είναι υποψήφιοι σε δήμους και περιφέρειες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στο πλαίσιο αυτό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε την παράταξη «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και τον επικεφαλής της Χρήστο Παπαστεργίου. Στο συνδυασμό συμμετέχουν, επίσης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Αθανάσιος Tσικουρίκας, μέλος του Δ.Σ., ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βόλβης Γιώργος Τσολάκης και το μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γεωργία Μαρνέλου.

Στην Περιφέρεια της πολύπαθης Θεσσαλίας συμμετέχει ο Αθανάσιος Γκέκας μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου, τον οποίο στηρίζουμε.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στηρίζουμε την υποψήφια περιφερειάρχη Βάσω Χοχλάκα με την υπόσχεση να αναπτύξει τις ιαματικές πηγές σε όλα τα νησιά της περιοχής της, η οποία είναι μέλος του συλλόγου μας

ΔΗΜΟΙ

Στο δήμο Θέρμης στηρίζουμε την υποψηφιότητά του αντιπρόεδρου και υπευθύνου του γραφείου τύπου Αχιλλέα Μεταλουλη. Τον Αναπληρωτής πρόεδρο μας Νώντα Όχονο όπου συμμετέχει  σε παράταξη σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  του δήμου Βόλβης και την Άννα Ματθαίου στο 5ο διαμερισμέ με τον Στέλιο Αγγελούδη

Στο δήμο Θεσσαλονίκης στηρίζουμε τα δύο στελέχη μας που είναι υποψήφιοι με την παράταξη του Στέλιου Αγγελούδη. Του υποψηφίου δημοτικού σύμβουλου Γιώργου Αρβανίτη και του υποψήφιου στο Δ δημοτικό διαμέρισμα Νίκου Κωτσόπουλου.

Στο δήμο Κύθνου υποψήφιος με την παράταξη του κ. Φιλίππου είναι ο Δημήτρης Βασάλος, τον οποίο υποστηρίζουμε για τον αγώνα που κάνει για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών της Κύθνου μαζί με την παράταξη που συμμετέχει.

Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης που επλήγη από τις πολυήμερες πυρκαγιές ο Πανελλήνιος Σύλλογος είναι στο πλευρό των κατοίκων και στηρίζει τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη για τον αγώνα που κάνει για όλη την περιοχή αλλά και την ανάδειξη της ιαματικής πηγής Τραϊανούπολης.

Στο δήμο της Κω στηρίζουμε τον σημερινό δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και διεκδικούμε την ανάπτυξη της ιαματικής πηγής στο νησί της Κω.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης, ενημέρωσε το σώμα  για την επιστολή προς το υπουργείο Υγείας όπου αναφέρεται στις περίπου 130 ιαματικές πηγές που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα όλο το καλοκαίρι και οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν όλο το χρόνο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και σε νέο δημοσίευμα σχετικά με την επιστολή που στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Το Δ.Σ συζήτησε τα ζητήματα του θανάτου 50χρονού στα λουτρά Πόζαρ που βγήκε από την πισίνα και το δημοσίευμα στην εφημερίδα Μακεδονία ότι πέθανε άνδρας σε πισίνα στα λουτρά του Λαγκαδά, και εξέφρασε την πάγια άποψη του συλλόγου για την κάλυψη των ελληνικών λουτροπόλεων από ιατρικό και παρά ιατρικό προσωπικό.

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε για την καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου εναντίον του εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου Βόλβης σχετικά με την έλλειψη ενδιαφέροντος για τα  λουτρά Απολλωνίας.

Ενημερώθηκε, ακόμη για την επίσημη πρόσκληση από τον Ευρωπαϊκό σύνδεσμο ιαματικών πηγών για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως 8  του Οκτώβρη στο Καρλοβιβάρι.

Συζήτησε τη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα με την υφυπουργό τουρισμού κα. Ράπτη σχετικά με θέματα τουρισμού και την ανάπτυξη της ιαματικής πηγής της Θέρμης. Καθώς και την επιστολή  του Πανελληνίου Συλλόγου προς τον δήμο Θεσσαλονίκης σχετικά με την αναγνώριση της ιαματικής πηγής.

Ανέλυσε τις πληροφορίες ότι πάγωσε η επένδυση που σχεδίαζε ο Ιβάν Σαββίδης στη Σουρωτή και το ενδιαφέρον της Coca -cola 3Ε.

Ενημερώθηκε, τέλος για την παρέμβαση του προέδρου κ. Αναστασιάδη σχετικά με το εστιατόριο των λουτρών του δήμου Αλμωπίας.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το Δ.Σ. συζήτησε το θέμα της ανάπτυξης των ιαματικών λουτρών της Πολιχνίτου, όπου έγιναν εγκαίνια της επιχείρηση της περιοχής με προτάσεις για ανάπτυξη μεγάλων προδιαγραφών. Καθώς και την αξιοποίηση και των ιαματικών λουτρών της Εφταλούς στο δήμο δυτικής Λέσβου μετά την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών της Πολιχνίτου.

Ενημερώθηκε ότι ξεκινούν και πώς θα λειτουργούν στο εξής τα λουτρά Θερμά της Λήμνου. Καθώς και για ενημερωτικό έγγραφο του δημάρχου Παρανέστιου σχετικά με τις ιαματικές πηγές της περιοχής που αναφέρει ότι στόχος είναι  η ανάπτυξη και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Παρανεστίου.

Το Δ.Σ συζήτησε, επίσης, το θέμα της μη έγκρισης της μελέτη αποκατάστασης του «Ξένια» των λουτρών της Κύθνου από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και την ανακοίνωση του δήμαρχου Γορτυνίας ότι είναι στοίχημα για τα επόμενα χρόνια η αναδιαμόρφωση της εικόνας των ιαματικών λουτρών Ηραίας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης, ενημέρωσε τέλος το σώμα για την επιστολή προς τον δήμο Tρικκαίων και το δήμαρχο Νίκο Σακκά σχετικά με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και βούληση του Πανελληνίου Συλλόγου για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της κοινότητας Ρίζωμα.

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm