ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ-ΑΝΑΛΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ  ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ 

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ .LOYTROPOLEIS.COM 2310905164 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑΑΝΑΛΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ  ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ 

Χθες 9/5/ του μηνός 2024 για μία φορά ακόμη σαν πανελλήνιο σύλλογος ιαματικών πηγών έστειλα  μία επιστολή στο δήμο Βόλβης.

Και τι του λέμε να μας ενημερώσει τι θα γίνει με τα λουτρά Απολλωνίας που έχουν ξοδευτή  πάνω από 8 δις  ελληνικά χρήματα από την τότε ΕΤΒΑ με ευρωπαϊκά προγράμματα για μια  Λουτρόπολη που θα ήταν έτοιμοι να λειτουργήσει με λίγα ακόμα χρήματα.

Αργότερα η ΕΤΒΑ πουλήθηκε στην τράπεζα Πειραιώς και η τράπεζα Πειραιώς ήτανε πλέον υπεύθυνη για τη λειτουργία των ιαματικών πηγών Απολλωνίας με τη συνεργασία του δήμου Βόλβης και που οι δύο φορείς δεν τα κατάφεραν και μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνοι..

Το θέμα για μας δεν ήταν ότι δεν τα κατάφεραν αλλά ότι ήταν η υπεύθυνη για την φύλαξη της ιαματικής πηγής με τα νέα κτίρια και τα αφήσανε επίτηδες κάποιοι από το δήμο από την Κοινότητα Απολλωνίας από την διοίκηση της παλιάς λουτρόπολης από την Αστυνομία της περιοχής και από κάθε άλλο αρμόδιο υπάλληλο και δήμαρχο να καταστραφεί αυτή η τεράστια  περιουσία μπροστά στα μάτια όλων αλλά και της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συχνά γευμάτιζαν στα λουτρά…
.

Έκτοτε παρά τις καταγγελίες μας και στην δικαιοσύνη που καταθέσαμε σαν σύλλογος ιαματικών πηγών κανένας δυστυχώς δεν δικάστηκε δεν φυλακίστηκε και αυτή η περιουσία καταστράφηκε.

 

Πριν ένα χρόνο με μια νέα καταγγελία που κάναμε μας ήρθε μία είδηση από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης  ότι με εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών για το παραπάνω θέμα ζητείται να γίνει έρευνα για αυτό το τεράστιο θέμα.
Πέρασαν μήνες και ξανά κάναμε καταγγελία στην αποκεντρωμένη για να δούμε τι γίνεται με αυτή την έρευνα και δυστυχώς απάντηση δεν πήραμε ούτε από την αποκεντρωμένη διοίκηση αλλά ούτε από το δήμο Βόλβης.

Το θέμα είναι ένα μεγάλο έγκλημα στην περιοχή του θεραπευτικού τουρισμού διότι αν λειτουργούσε αυτή η λουτρόπολη θα ήταν το καμάρι όλων των ελληνικών λουτροπόλεων της Ελλάδος με ένα ξενοδοχείο με 200 δωμάτια  για αυτό και το κάναμε για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα μπορέσουμε να γίνουνε κι άλλες οι ιαματικές πηγές στην Ελλάδας  με τον τότε διοικητή της Τράπεζας ΕΤΒΑ με τον  Κώστα Σοφούλη που έφυγε από τη ζωή εδώ  και δύο χρόνια.

Την ευθύνη που δεν γίνετε τίποτε  την έχει η σημερινή κυβέρνηση  που δεν κάνει τίποτα
Επίσης  η  σημερινή Περιφέρεια ο  σημερινός δήμος που κάνουνε τον χαζό και  σε κάθε μας καταγγελία όλοι αυτοί δεν καταλαβαίνουν  τίποτα και η απάντηση είναι  δεν βαριέσαι μας  λένε μια ακόμη ολόκληρη επιχείρηση έγινε ένα μεγάλο κουφάρι κοντά σε αλλά…

Αυτή είναι  με λίγα λόγια η αλήθεια κι όμως μέχρι σήμερα κανείς δεν μπήκε φυλακή και όμως και τα δικαστήρια δεν δίκασαν την όλη υπόθεση ούτε μας ενημέρωσαν αν ο φάκελος πήγε στο αρχείο.
αυτά ….

Ο πρόεδρος                                                           Θεσσαλονίκη 10/5/2024

Ανέστης Αναστασιάδης

πανελλήνιο σύλλογο ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας .,

Υ.Γ. ξέχασα υπάρχει και ένα σύνδεσμος δήμων ιαματικών πηγών από 52 μέλη από   δήμους να έχουν ένα πρόεδρο ένα γραμματέα και τρεις υπάλληλους και της έξοδα τα πληρώνουν όλοι οι δήμοι και αυτοί όλοι τάχα ασχολούνται με την ανάπτυξη του ελληνικών  λουτροπόλεων   * καρναβάλια.* και αυτόν τον οργανισμό εγώ τον έκανα…