0

Μία από τις πρώτες δημοσιεύσεις για το #EuropeanSpas Congress στη Σλοβακία:

Το #Piestany είναι το πιο γνωστό θέρετρο υγείας της Σλοβακίας, το πρώτο λουτρό χτίστηκε ακριβώς πριν από 200 χρόνια. Το κέντρο βαλνεοθεραπείας και αποκατάστασης προσφέρει 60 είδη ιατρικής περίθαλψης – που λειτουργεί από το Ensana Health Spa Hotel, το οποίο σήμερα περιθάλπει σχεδόν 2.000 ασθενείς και επισκέπτες καθημερινά. Στη Σλοβακία, το 13% των επισκεπτών και σχεδόν το 20% των βραδιών επισκεπτών συνδέονται με τον τουρισμό υγείας – δήλωσε ο κ. Václav Mika, διευθύνων σύμβουλος της Slovakia Travel (Σλοβακικό Τουριστικό Πρακτορείο), συνδιοργανωτής του συνεδρίου ΕΣΠΑ.

στη #Σλοβακία είναι 1.782 ελατήρια, εκ των οποίων 82 έχουν αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες. Ο γενικός διευθυντής τόνισε την ποικιλομορφία ως πλεονέκτημα, διατίθενται σχεδόν όλα τα είδη φαρμακευτικού νερού που χρησιμοποιούνται στη βαλνεολογία, και εκτός από τα παραδοσιακά σπα, σημαντικό είναι και το κλιματικό θέρετρο υγείας των High Tatras.

Φωτογραφία: Το πεντάστερο Thermia Palace και το Irma spa στην Πιεστάνη ήταν το πρώτο παράδειγμα των σημερινών συγκροτημάτων σπα

Είναι υπερήφανοι για το γεγονός ότι, τον Μάρτιο του 2021, η Σλοβακία ήταν η πρώτη από τις χώρες της ΕΕ που ξεκίνησε θεραπείες σπα για τη θεραπεία #postcovid #longcovid στα 21 ιατρικά σπα της με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, κερδίζοντας έτσι το #MedicalDestinationAward 2022 της εμπορικής έκθεσης #ITB Βερολίνου.