0

Πέντε τουριστικά ακίνητα βγάζει προς αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ

Φέτος αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την εκμετάλλευση της ιαματικής πηγής Λουτρόπολης των Καμμένων Βούρλων, του camping της περιοχής, της ιαματικής πηγής Θερμοπυλών, του camping Αγίας Τριάδας και της μαρίνας Αργοστολίου.

Πέντε τουριστικά ακίνητα βγάζει προς αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ

  • Της Εύας Δ. Οικονομάκη
Μέσα στο 2021 αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση πέντε τουριστικών assets που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης που εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την εκμετάλλευση της μαρίνας του Αργοστολίου, της ιαματικής πηγής Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων, του camping των Καμμένων Βούρλων, της ιαματικής πηγής Θερμοπυλών και του ακινήτου στην Αγία Τριάδα στον δήμο Θερμαϊκού, προσελκύοντας έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

• Ιαματική πηγή Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων

Μία από τις πιο γνωστές λουτροπόλεις της χώρας, εκείνη των Καμμένων Βούρλων, αναμένεται να μπει σε τροχιά αξιοποίησης το 2021. Η συνολική προς εκμετάλλευση έκταση του ακινήτου είναι 468.125 τ.μ. και περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και άλλα κτίρια τα οποία στην πλειονότητά τους είναι εγκαταλελειμμένα. Στις υποδομές του ακινήτου περιλαμβάνονται εκτός από το ξενοδοχείο Γαλήνη, δυναμικότητας 500 κλινών, το υδροθεραπευτήριο Ιπποκράτης, τα ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον», που είναι διατηρητέα και εκτός λειτουργίας, το επίσης εκτός λειτουργίας υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις. Σημειώνεται ότι η Δεξαμενή Γεωργαλά έχει αναγνωριστεί ως ιαματική πηγή στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον φημισμένα θερμαλιστικά κέντρα από την δεκαετία του 1930. Ο συνδυασμός θάλασσας, θεραπευτικών πηγών και δασωμένου βουνού καθιστούν την περιοχή ένα αξιόλογο και φημισμένο θέρετρο, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, που προσελκύει σημαντική τουριστική κίνηση.