ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

0

Τα ταξίδια επιστρέφουν πολύ δυνατά και τα ταξίδια ευεξίας θα τα πάνε ακόμα καλύτερα μετά τον Covid. Ένας από τους κορυφαίους ειδικούς του κλάδου υποστηρίζει ότι η ζήτηση και η επένδυση είναι πραγματικά εκεί. Οι χώρες θα πρέπει να επικεντρωθούν στη διευκόλυνση των διαδικασιών έκδοσης θεωρήσεων και άλλων πρωτοκόλλων για να κάνουν τα ταξίδια λιγότερο δυσκίνητα. Οι δαπάνες και οι πρωτοβουλίες για τη δημόσια υγεία θα αυξηθούν, με έμφαση στην προληπτική ευεξία. Η πανδημία έχει φέρει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία και την ευεξία: η ιατρική καινοτομία και οι ρυθμιστικές εγκρίσεις κινούνται πιο γρήγορα από ποτέ. οι φυτικές δίαιτες έχουν αυξηθεί. Η τηλεϊατρική και οι ψηφιακές πλατφόρμες υγείας και ευεξίας σημαίνουν πολύ μεγαλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες και μεταφέρουν περισσότερα φάρμακα και φροντίδα στο σπίτι.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προέκυψαν ορισμένα σημαντικά συμπεράσματα από την τελευταία Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Ευεξίας σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη των αγορών ευεξίας. Λέει ότι και οι έντεκα αγορές ευεξίας θα γνωρίσουν ισχυρή ανάπτυξη. αυτοί που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία (τουρισμός ευεξίας, ιαματικές/μεταλλικές πηγές και ιαματικά λουτρά) θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα τέσσερα χρόνια. και οι μεγαλύτεροι «νικητές» της πανδημίας (ακίνητα ευεξίας και ψυχική ευεξία) θα δουν επίσης ισχυρή επέκταση της αγοράς.
Εκτός από τις ιατρικές διαδικασίες αιχμής, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την στιβαρή υποδομή, οι προμηθευτές θα πρέπει να επικεντρωθούν σε βολικές από άκρο σε άκρο διευθετήσεις που συμμορφώνονται με ειδικές πρακτικές πολιτισμού και τα υψηλότερα πρότυπα πρωτοκόλλου ασφάλειας. Τα ειδικά πακέτα ιατρικού τουρισμού για τον πελάτη θα αντικατοπτρίζουν τις κύριες συνέπειες του Covid 19, όπως ο Long Covid, η ψυχική υγεία, η νευροαποκατάσταση, η καρδιοαποκατάσταση και η πνευμονική αποκατάσταση. Επιπλέον, οι θεραπευτικές διακοπές και οι διακοπές ευεξίας θα είναι τα βασικά κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικών τουριστών.
Ένας από αυτούς που έχουν κάνει φανταστική δουλειά στον ιατρικό τουρισμό είναι η Σλοβακία: μετά τη συζήτηση στο πάνελ, το διάσημο Βραβείο Ιατρικού Τουρισμού ITB απονεμήθηκε για τρίτη φορά σε ένα εξαιρετικό μέλος του κλάδου. Συγχαρητήρια Σλοβακική Ένωση Spas και θέρετρα υγείας για την πρώτη της πλήρως πληρωμένη και εγκεκριμένη από το Υπουργείο Υγείας ιδέα αποκατάστασης Corona σε ιατρικά ιαματικά λουτρά και θέρετρα υγείας στην Ευρώπη!