προς την ΔΕΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

0

Πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας.WWW.LOYTROPOLEIS.COM THL 2310905164THESSALONIKH .
Θεσσαλονίκη 31/5/2021

Προς ΔΕΗ και αρμόδια υπηρεσία  (Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)

Εδώ και ημέρες υπάρχουν δημοσιεύματα που γράφουνε  (ένα βήμα πιο κοντά οι γεωτρήσεις σε  Κίμωλο-Μήλο  αλλά κι άλλες περιοχές  όπως στην  Λέσβο-Νίσυρο – Αλεξανδρούπολη κλπ.

Θα θέλαμε  να μας ενημερώσετε αν αυτές οι γεωτρήσεις πραγματοποιηθούν σύμφωνα με διάφορες συμβάσεις που έχουν γίνει δίπλα σε ιαματικές πηγές, αυτών των περιοχών και αν αυτές οι γεωτρήσεις θα βλάψουν τις ιαματικές πηγές της περιοχής από πλευράς άντλησης ιαματικού νερού και περιβάλλον της περιοχής  κλπ.

Ο πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας που αρχικά δεν διαφωνεί γιατί   εδώ και 17 χρόνια προσπαθεί να πείσει διάφορους οργανισμούς   για την αξιοποίηση  των ζεστών νερών  σε όλη την Ελλάδα 1ον  για θερμοκήπια  2ον θέρμανση πόλεων και ίσως και  για βιομηχανικούς λογούς όπως αναφέρετε στην πρόταση σας  με ( τίτλο γεωθερμικός στόχος και αφίξεις Γεωργία ενέργεια Αιγαίου.

Η δική σας πρόταση είναι η εξής .Η ΔΕΗ ΑΝ αποτελεί θυγατρική κατά 100% του Ομίλου ΔΕΗ και δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η Γεωθερμικός Στόχος ΙΙ, ιδρύθηκε με σκοπό την χρηματοδότηση, μελέτη, εγκατάσταση, κατασκευή και λειτουργία γεωθερμοηλεκτρικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την εκμετάλλευση του γεωθερμικού δυναμικού των μισθωμένων από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ περιοχών,

Αν καταλάβαμε  καλά αυτός είναι ο στόχος του όλου εγχειρήματος από πλευράς ΔΕΗ και τα παρακλάδια της παραπάνω συμφωνίας.

Πάνω σε αυτήν την πρόταση υπάρχουν  κάποιες αντιρρήσεις από τις τοπικές αρχές Δήμους κ.λ.π.  για λόγους τουριστικούς που τάχα θα βλάψουν τα νησιά με αυτές τις γεωτρήσεις και πιθανόν και βιομηχανοποίηση αυτών των γεωτρήσεων.

Εμείς σαν Σύλλογος  δεν   θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες της όλης αυτής διαδικασίας αλλά  από δίκης σας πλευρά θα θέλαμε μία απλή ενημέρωση όπου  θα ήταν ότι καλύτερο για το σύλλογό μας αλλά και για όλες τις περιοχές  με  ιαματικές πηγές της Ελλάδας και  για όλα αυτά που προτείνετε και εμείς θα συμφωνήσουμε η και θα διαφωνήσουμε σε επιμέρους θέματα της όλης προτάσεις από πλευράς ΔΕΗ .

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του συλλόγου

 

ο πρόεδρος

 

Ανέστης Αναστασιάδης