ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΓΑΙΝΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

0

Από τα Σεπόλια στον… Λευκό Οίκο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – Αποθέωση από Μπάιντεν (Vid)

08 Νοεμβρίου 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στο ΝΒΑ υπάρχει εδώ και χρόνια μία συγκεκριμένη παράδοση: οι ομάδες που κατακτούν το πρωτάθλημα επισκέπτονται ύστερα από λίγους μήνες τον «πλανητάρχη», για να τον γνωρίσουν, να μιλήσουν μαζί του και να δεχτούν τα συγχαρητήριά του. Τα τελευταία χρόνια αυτή η παράδοση είχε «σπάσει». Βλέπετε, οι περισσότεροι παίκτες του «μαγικού κόσμου» δεν ήθελαν καμία επαφή με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Oμως, η αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στις ΗΠΑ έφερε την επαναφορά αυτού του… τελετουργικού. Eτσι, τα «ελάφια» επισκέφτηκαν τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, σε μια μοναδική στιγμή της καριέρας, αλλά και της ζωής των παικτών και των προπονητών τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε και πάλι την νοοτροπία του, αφού όταν έφθασε στον Λευκό Οίκο μίλησε ξανά για σκληρή δουλειά και θυμήθηκε  ο ξεκίνημά του από τα Σεπόλια. «Είναι απίστευτο. Τρομακτικά απίστευτο.

Από τα Σεπόλια στο Οβάλ γραφείο (σ.σ. το γραφείο του πλανητάρχη) για να συναντήσουμε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτή την ευκαιρία και είναι ένα υπέροχο παράδειγμα ότι με την σκληρή δουλειά μπορεί να πετύχει υπέροχα πράγματα στη ζωή. Απίθανη εμπειρία» ανέφερε ο MVP των περσινών τελικών του ΝΒΑ.

Η αποθέωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν προς τον Giannis: «Έβαλες 50 πόντους στο Game 6»

Την αποθέωση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν γνώρισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο με τους πρωταθλητές του NBA το 2021, Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ήταν πολύ χαλαρός κι ευδιάθετος και μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την οικογένεια του Giannis, αλλά κι όσα έχει πετύχει ο ίδιος κι ο αδερφός του Θανάσης στο NBA με τους Μπακς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλάει από το βήμα στον Λευκό Οίκο, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, 8 Νοεμβρίου 2021, (AP Photo/Susan Walsh)

«Είναι τιμή να φιλοξενούμε τους πρωταθλητές του 2020/21 του ΝΒΑ, τους Μιλγουόκι Μπακς. Συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του τίτλου, τους παίκτες, το επιτελείο, τους φιλάθλους. Στους Τελικούς ήσασταν πίσω με δύο ήττες, αλλά δεν σταματήσατε να πιστεύετε και να παλεύετε.

Γιάννη, έβαλες 50 πόντους στο Game 6. Πενήντα! Το χειρότερο είναι πως θυμάμαι και τα δύο πρωταθλήματα των Μιλγουόκι Μπακς» είπε γελώντας ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε: «Είμαι 26 χρονών Γιάννη. Τώρα ξεκινάς! Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι βρίσκεσαι εδώ με τον αδελφό σου. Είναι παιδιά μιας οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που πήγαν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σπουδαίο.

Ξέρω πως η μητέρα σου είναι τόσο περήφανη που σε κοιτάζει, όπως κι ο πατέρας σου από εκεί ψηλά. Πήρατε από ένα δακτυλίδι του NBA και έχετε κι άλλον έναν αδερφό πρωταθλητή (σ.σ. εννοεί τον Κώστα Αντετοκούνμπο με τους Λέικερς το 2020). Είστε μια τρομερή οικογένεια. Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων».

 

Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Μπακς επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο και τον Μπάιντεν. Φωτογραφία: AP Photo/Susan Walsh.

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. αφού υποδέχθηκε τα «ελάφια» μίλησε μπροστά στις κάμερες παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τόσο την ομάδα του Μιλγουόκι, όσο και τον Έλληνα super star για την κατάκτηση του τίτλου.

«Είναι τιμή να φιλοξενούμε τους Πρωταθλητές του ΝΒΑ της σεζόν 2020/21, Μιλγουόκι Μπακς. Συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του τίτλου, τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, τους φιλάθλους. Στους Τελικούς ήσασταν πίσω με δύο ήττες, αλλά δεν σταματήσατε να πιστεύετε και να παλεύετε. Συγχαρητήρια σε όλους, εύχομαι τα καλύτερα για τη φετινή σεζόν. Καλή τύχη», ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια μίλησε για τον Γιάννη, ο οποίος βρισκόταν δίπλα του, με κολακευτικά και εγκωμιαστικά σχόλια:

«Γιάννη, έβαλες 50 πόντους στο Game 6. Πενήντα! Το χειρότερο για εμένα είναι πως θυμάμαι και τα δύο πρωταθλήματα των Μπακς!

Τώρα ξεκινάς εσύ! Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι βρίσκεσαι εδώ με τον αδελφό σου. Είστε παιδιά μιας οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που πήγαν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σπουδαίο. Ξέρω πως η μητέρα σου είναι τόσο περήφανη που σε κοιτάζει, όπως κι ο πατέρας σου από εκεί ψηλά. Είστε μια τρομερή οικογένεια. Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων», τόνισε χαρακτηριστικά.