ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 16/3/2022

0

Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την συνεδρίαση 16/3 στο καφέ του βασιλικού θεάτρου από τον πρόεδρο.απο την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 16/3/2022
======================================

Το πρώτο θέμα ήταν  ένα ψήφισμα σχετικά με τα γεγονότα στην Ουκρανία και Ρωσία που είναι και υποχρέωση όλων των μαζικών φορέα για αυτά που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα.

Το δεύτερο θέμα είναι ΟΤΙ στο ΠΑΣΟΚ συγκροτήθηκαν οι δύο επιτροπές για διάφορα θέματα και κυρίως στο θέμα της υγείας και μάλιστα της πρωτοβάθμιας και η δική μας πρόταση θα πρέπει να είναι προς το κίνημα αλλαγής σχετικά με την λουτροθεραπεία και το πέρασμα αυτής της θέσεις μας να  εντάσσεται στο εθνικό σύστημα υγείας σχετική πρόταση έχω ετοιμάσει.

Το τρίτο θέμα  κάποια γεώτρηση που έχει γίνει στην περιοχή της Νιγρίτας με το θαυμάσιο κάμπο  που έχουνε και ένα οικόπεδο που ανήκει στο δήμο της Νιγρίτας δόθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ενεργείας  όπου από μία έρευνα που έγινε βρέθηκε στα 200m ζεστό νερό γύρω στους 70 βαθμούς και παραχωρήθηκε στο δήμο προκειμένου να δοθεί σε πολίτες για ανάπτυξη θερμοκήπια κλπ.
το επόμενο θέμα  το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού για όλη την Ελλάδα με ιδιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να βρεθούνε ζεστά νερά για αξιοποίηση θερμοκήπια θέρμανση χώρων δήμων και λοιπά έχουμε ετοιμάσει μία πρόταση δική μας προκειμένου να σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ενέργειας

Το επόμενο θέμα σαν ενημέρωση ότι ο σύνδεσμος δήμων και κοινοτήτων ιαματικών πηγών Ελλάδας με εντολή το υπουργείο τουρισμού ευρωπαϊκά  προγράμματα της Ευρώπης προωθεί ένα πρόγραμμα για μελέτη το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι ιαματικές πηγές από την τοπική αυτοδιοίκηση με ένα ποσό των 38.000 ευρώ Ελλάδας αλλά και Αλβανίας

Ένα άλλο δημοσίευμα που υπάρχει στο επόμενο θέμα είναι τα Λουτρά στα Καμένα Βούρλα και το ξενοδοχείο Γαλήνη που εδώ και χρόνια δεν είχαν  γίνει δημοπρασία από το taper προκειμένου να γίνει νέα σύμβαση με νέους αναδόχους η πληροφορία μας είναι ότι το συγκρότημα Μήτση που έχει το ξενοδοχείο Γαλήνη είναι ξανά το νέο αφεντικό αυτής της επένδυσης αν θα γίνουν και νέας επενδύσεις   περιοχή.

Στο παρακάτω  θέμα  είναι ο περιφερειάρχης Αττικής και γιατρός Πατούλης έχουν  κάνει μία εταιρεία με κάποιους άλλους γιατρούς για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού σε μία μακροσκελή επιστολή του ξανά ενδιαφέρεται για τον θεραπευτικό τουρισμός της Ελλάδας αυτός ο σύλλογος έχει κάνει δύο συνέδριο στα καμένα Βούρλα.

Το άλλο θέμα που αφορά τα λουτρά Απολλωνίας πληροφορίες  από τον πρώην Πρόεδρο των λουτρών κύριος  Φουντούκη   ενδιαφέρεται για την απόκτηση των παλαιών λουτρών η πρόταση που έχει κάνει στο δήμο για ενοικίαση. 

Απάντηση από το δήμο είναι ότι ενδιαφέρονται κάποιοι Ιάπωνες προκειμένου να αποκτήσουν και την παλιά και την καινούργια η Λουτρόπολη και  μάλλον τώρα θέμα θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών.

 Σχετική επιστολή που έχω στείλει στο δήμο Βόλβης να μας ενημέρωση αλλά ακόμη απάντηση δεν πήραμε

Άλλο δημοσίευμα αναφέρεται για την περιοχή της Ξάνθης  εκεί έχουμε πάρα πολλά ζεστά νερά λουτρά Γενισέας κλπ  και μου λέει ότι υπάρχουν οι επενδύσεις γύρω από το θεραπευτικό χώρο που έχουν περίπου τα   14 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος υπάρχει ένα μικρό δελτίο τύπου από τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο ..

αυτό είναι ένα σύντομο  ενημερωτικό δελτίο προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα τα θέματα στη σημερινή συνεδρίαση στο καφέ του βασιλικού θεάτρου.

Επίσης να πούμε  συγχαρητήρια στον ειδικό γραμματέα μας Νίκο Κωτσόπουλου που δώσαμε τη μάχη στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης και η πασκε – εργάτες  που  ήρθαν  πρώτη όπως πάντα.

Στο τέλος των θεμάτων που αφορούν την ημερήσια διάταξη θα πρότεινα που είναι και  πρόταση του Θανάση Τσικουρίκα  να ανταλλάξουμε απόψεις για διάφορα πολιτικά θέματα που τρέχουν.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης Ανέστης         16/3/2022