ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

0

Πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας.loutropoleis.com.231090564 thssaloniki anestis_anastasiadis@yahoo.g

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Λόγω του ότι η εκδήλωση του συλλόγου που θα γινότανε 2/2/2024 και εκεί πάνω κάναμε τον απολογισμό δουλειάς του συλλόγους στη χρονιά που έφυγε τώρα απλά κάνουμε έναν μικρό απολογισμό
Σήμερα σχετικά για προβλήματα της υγείας μου σαν πρόεδρος του συλλόγου θέλω να κάνω ένα απλό απολογισμό δουλειά το 2023.

Η χρονιά που μας πέρασε δεν ήταν η δυνατόν να ασχοληθούμε έντονα για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού στην Ελλάδα μιας και ήτανε χρονιά εκλογών βουλευτικών δημοτικών αλλά και περιφέρειας.

Εμείς σαν σύλλογος συνεχίζαμε να συνεδριάζουμε τακτικά κάθε μήνα να προβάλλουμε τις προτάσεις μας μέσα από τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου το όλο θέμα να μην κάτσει λόγω των εκλογών

Στην χρονιά που πέρασε πραγματοποιήσαμε πάνω από 12 συνεδριάσεις τα μέλη του διοικητικού μας συμβουλίου όπου κι αν πήγανε σε όλη την Ελλάδι επισκεφτήκανε ελληνικές λουτροπόλεως και από κει βγάζομαι για το συμπέρασμα αν οι 130 EΛΛΗΝΙΚΣ  λουτροπόλεις  προχωρούνε ή είναι στάσιμες. Στο 2023 από πλευράς επενδύσεων σε όλη την Ελλάδα έχουμε τις εξής μεγάλες  επενδύσεις.

Πρώτον στα λουτρά Ελευθερών καβάλας που τα κονδύλια περίπου εγκρίθηκαν γύρω 20 εκατομμύρια ευρώ η γραφειοκρατία κάνει τη δουλειά της και ο εκπρόσωπο της εταιρείας μάλλον δήλωσε προς την περιφέρεια ότι το άλλο έργο θα αρχίσει να κατασκευάζεται.

Μία άλλη επένδυση που έγινε είναι στο δήμο της ανατολικής Λέσβου στο λουτρά Πολιχίτου με αρκετά εκατομμύρια.
Άλλη επένδυση που άρχισε και υπάρχει Ο εργολάβος έργου είναι τα λουτρά λασπόνερα κρητίδων καβάλας όπου αν ολοκληρωθούν τα έργα η λουτρόπολη  αυτή θα λειτουργήσει καλοκαίρι και χειμώνα  η επένδυση είναι γύρω στα 3 εκατομμύρια.
Άλλη επένδυση που έγινε είναι τα λουτρά στα καμένα βούρλα με το ξενοδοχείο Γαλήνη που η επένδυση θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη ολόκληρη το περιοχής.

Στην Ελλάδα εκκρεμούνε πολλές ιαματικές πηγές που ανήκουνε σε κρατικό φορέα και εκεί κολλάει το όλο θέμα γιατί την παραπέρα ανάπτυξη όπως τα λουτρά Θερμοπυλών υπάρχουν αρκετά  λουτρά γύρω από την μεγάλη περιοχή όπως τα  λουτρά Αιδηψού κλπ

Σχετικά με τα λουτρά Απολλωνίας μετά από αγώνες δεν τα καταφέραμε να λειτουργήσει αυτή λουτρόπολη που στο ξοδεύτηκαν πάνω από 8 δισεκατομμύρια σε ελληνικά χρήματα.

Τα λουτρά του Λαγκαδά παραμένουνε στάσιμα και πολλές φορές στερούνται και από προσωπικό και  δεν ξέρουμε εάν η νέα δήμαρχος θα κάνει κάτι για όλη αυτή την ιστορία που από τη Θεσσαλονίκη τα λουτρά  απέχουν μόνο 20 χιλιόμετρα

Για τα λουτρά της θέρμης Θεσσαλονίκης δώσαμε αγώνες εδώ και 20 χρόνια έγινε  μία γεώτρηση και βρέθηκε ζεστό νερό με αποτέλεσμα ετοιμάστηκε ο φάκελος για την αναγνώριση και μέχρι τώρα βρίσκεται στο υπουργείο τουρισμού στην παραπάνω επιτροπή ελπίζομαι το γρηγορότερο δυνατόν να προχωρήσει η ανάπτυξη αυτής της μεγάλες και τεράστιας περιοχή στο 500 στρωμάτων.

 

Τα λουτρά Αριδαίας τα λουτρά Παζάρ λειτουργούνε άψογα ας πούμε καλύτερα από κάθε άλλη λουτρόπολη στην Ελλάδα με χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα σε αυτήν τη λουτρόπολη που δίνει ζωής σε ολόκληρη την περιοχή τουριστικά οικονομικά αγροτικά κλπ .

Τα λουτρά Σιδηροκάστρου  πιστεύουμε ότι έχει πολλά προβλήματα από πλευράς διοίκηση  η ελπίζουμε ο νέος δήμαρχος να δώσει πνοή και ζωή στην παραπάνω λουτρόπολη που το ξενοδοχείο που κατασκευάστηκε παραμένει κλειστό  που ξεπερνάει τις 500.000€.

Τα λουτρά Άγκιστρο είναι τα μοναδικά που δίνει ζωή σε όλη την ακριτική περιοχή και αν θέλετε είναι εκεί ανταγωνιστικά για τις βουλγαρικές ιαματικές πηγές στην παραπάνω περιοχή εμείς πάντα είμαστε στο πλευρό αυτής της λουτρόπολης με τους 300 κατοίκους

Σχετικά με τα νησιά μας έχουμε ιαματικές πηγές όπως στην Κύθνο τα λουτρά περάσαμε σε χέρια ισραηλινής εταιρείας και λόγω Γάζας δεν ξέρουμε αν θα προχωρήσει αυτή η ανάπτυξη εκατομμυρίων ευρώ

Τα λουτρά της Λήμνου πέρασαν σε χέρι ιδιωτών και μας υποσχέθηκαν ότι θα λειτουργήσουνε το 2024 με νέες εγκαταστάσειςΔεν θέλω να μπούνε σε λεπτομέρειες για κάθε λουτρόπολη γιατί όπως τόνισα  στην Ελλάδα σήμερα έχουμε 130 ιαματικές πηγές οι οποίες είναι αναγνωρισμένες γύρω στις 97 ιστορικά πάντα λέμε ότι στο όλη την Ελλάδα έχουμε γύρω στις 720 ιαματικές πηγές που είναι ο μεγάλος πλούτος της Ελλάδας.

Ασχοληθήκαμε έντονα με τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο ιαματικών πηγών που έδρα της Βρυξέλλες ήρθανε σε επαφή προσπαθήσαμε να στείλουμε επιστολές σε κάθε συνέδριο που γίνεται όπως έγινε πρόσφατα στη Τσεχία και τώρα προσπαθούμε να μπούμε σε μία ευρωπαϊκή επιτροπή με κορυφαίους γιατρούς του ευρωπαϊκού συνδέσμου για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού και της θεραπευτικές ενδείξεις που υπάρχουνε.

Επίσης τα  καταφέραμε να έχουμε συνεργάτη καθηγητής  τον  Μανώλη ο οποίος συνεχώς μας βοηθάει μας ενημερώνει και    θα μας εκπροσωπήσει στον ευρωπαϊκό σύνδεσμο ιαματικών πηγών όπου κι αν γίνονται συνέδρια ή αν υπάρχουνε μελέτες και ευρωπαϊκά αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο και τον ευχαριστούμε.
Σχετικά με τις εκθέσεις επισκεφτήκαμε 2023 την φιλοξενία εδώ στη Θεσσαλονίκη προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με δήμους που είχανε περίπτερα και προβάλουνε το θεραπευτικό τουρισμό όπως επίσης και περιφέρειες όπως ήταν τα λουτρά της Κόνιτσας και  πυξάρια  ότι γίνονται οι έργα και γρήγορη η περιοχή θα αποτελεί την μεγάλη ανάπτυξη γύρω από τον θεραπευτικό τουρισμό.

θέλω για μία φορά ακόμη να τονίσω σαν πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου ιαματικών πηγών να ευχαριστήσω  όλα τα  τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τον Αντιπρόεδρο μας και γραφείο τύπου τον  γραμματέα του ταμία τον πρόεδρο της εξελικτικής επιτροπής τον πρόεδρο της επιτροπής τουρισμού για τους αγώνες που  κάνανε μαζί μου προκειμένου να αναπτύξουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αφορά τον θεραπευτικό τουρισμό της Ελλάδας

Το 2023 και έναν όλα τα μελή και τις ομάδες δουλειάς.

Θέλω να τονίσω ότι  δεν τα καταφέραμε να κάνουμε την εκδήλωσή μας και αυτό αφορά την ξαφνική από πλευράς υγείας του πρόεδρου αλλά και την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στο πλανητάριο ΝΟΕΣΙ  όπου γίνεται κάθε χρόνο αυτή η εκδήλωση μία προσφορά την αδελφών Κουμπατσιάρη Α.Ε. και ελπίδα η εκδήλωση  να γίνει τον Απρίλιο μήνα.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον  αναπληρωτή πρόεδρο μας Νώντα Όχονος για την προσφορά του και την κατασκευή του πρώτου ημερολόγιο του συλλόγου μας που διανέμεται δωρεάν σε όλους τους φίλους και μέλη  του συλλόγου.

 

Θέλω να κλείσω αυτό τον μικρό απολογισμό που γίνεται εδώ και 20 χρόνια και να πω στους νέους δημάρχους αλλά και  σε αυτούς  που επανεξελέγη σου να βοηθήσουνε όσο μπορούνε για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών της περιοχής τους μπροστά τους έχουμε πέντε χρόνια και δεν έχουνε κανένα δικαίωμα πλέον να λένε κάτι άλλο.

Επίσης θέλω να κάνω μία πρόταση προς το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για αναπτύξει μία λουτρόπολη της επαρχίας όπως είναι τα λουτρά στο Παρανέστη.

Δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι εκείνο που πάντα θα λέω και  απευθύνουμε στην κυβέρνηση που με διάφορα νομοσχέδια αυτό που κάνει είναι να μη δίνει δυνατότητα για την ανάπτυξη αυτού του θεραπευτικού τουρισμού και όχι αυτό που γίνεται στα βαλκάνια της όλη την Ευρώπη με δις επενδύσεις .

Επίσης να ζητήσω τη συνδρομή όλο τον κομμάτων για αυτό το τεράστιο θέμα  και να έχουν άποψη και μάλιστα τεκμηριωμένη για αυτό το τεράστιο θύμα της πατρίδας μας
Κλείνοντας να δώσω τα συγχαρητήρια σε όλους τους δημάρχους στις Περιφέρειας για την νέα της εκλογή να είναι παραγωγική και προοδευτική
Το 2024 αν όλα πάνε καλά από πλευράς υγείας θα συνεχίσουμε αυτόν τον ωραίο αλλά δύσκολο αγώνα για αυτό το τεράστιο θέμα και μαζί με τις ιαματικές πηγές θα δώσουμε έμφαση στα  ζεστά νερά  σε όλη την Ελλάδα για να κάνουμε θερμοκήπια εντελώς δωρεάν,

Και επίσης  για να κάνουμε πισίνες σε όλες τις ιαματικές πηγές της Ελλάδας με λίγα χρήματα γιατί είναι δωρεάν το νερό για να πηγαίνουν να κάνει εντελώς  δωρεάν τα μπάνια  τα παιδιά μας αυτό προτείνουμε και αυτό προτείναμε και στην τελευταία συνεδρίαση στην Θεσσαλονίκη.

Κλείνοντας σας ευχαριστώ όλους να είστε όλοι καλά και να συνεχίσουμε τον καλό μας αγώνα  που πάντα έλεγε  ο Ανδρέας Παπανδρέου
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου  μας

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου  συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας

 

Ανέστης Αναστασιάδης

Θεσσαλονίκη 17 /1/2024