ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΓΕΝΗΣΑΙΑΣ

0

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ  ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΊΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΓΕΝΗΣΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΥΔΗΡΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ 

Πριν λίγα χρόνια τα λουτρά της Τραϊαννούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης από πλευράς λουόμενων περίμεναν την σειρά τους για να κάνουν τα μπάνια τους. 

Τότε όμως  υπήρχε το λουτρό επίδομα με 500 ευρώ για 15 λούσεις  που πολλή το εκμεταλλευόταν για να εισπράττουν χρήματα και όχι να κάνουν τα μπάνια τους. 

Σήμερα και μετά και την οικονομική κρίση δεν υπάρχει εκείνο το λουτρικό επίδομα  παρά μόνο τα 150 για 15 λούσεις και αυτές δεν δίνονται. 

Υπάρχουν και από τον ΟΓΑ προγράμματα για 5 λούσεις με ξενοδοχείο κλπ και αυτά δεν περπάτησαν. 

Σήμερα στα λουτρά Τραϊαννούπολη έχουμε περιστασιακούς δυο μόνο υπάλληλους για όλες τις δουλειές και οικονομικά η λουτρόπολη δεν κλίνει  επειδή το κάμπινγκ του δήμου συντηρεί και τα λουτρά. 

Η λούσεις στην παραπάνω λουτρόπολη σήμερα περιορίζονται  στις 15-20 την ημέρα τα δε ξενοδοχεία μόλις φιλοξενούν 9 με 10 δωμάτια . 

Ο Σημερινός δήμαρχος που σε λίγες μέρες  φεύγει εδώ και χρόνια μας έλεγε για κάποια σχεδία ανάπτυξης της λουτρόπολης και όλα αυτά έμεναν  πολιτικάντικα λόγια. 

Σήμερα από πλευράς ανάπτυξης από έργα στην περιοχή είναι όλα στο μηδέν και ελπίζουν και οι εναπομείναντες δυο εργαζόμενοι ότι ο νέος Δήμαρχος κάτι θα κάνει πριν κλίσει για πάντα και αυτή η λουτρική μονάδα όπως γίνονται σε όλη την Ελλάδα. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι μια λουτρική μονάδα με μπανιέρες της παλιάς εποχής δίχως να υπάρχει μια εξωτερική μεγάλη πισινή για τους νέους όπως τα λουτρά Αγίας Παρασκευής δεν μπορεί να ζήσει ούτε και τα ξενοδοχεία δυο αστέρων κλπ μπορούν να φιλοξενήσουν λουόμενους. 

Τα διάφορα ΚΑΠΗ επίσης που είχαν διάφορα προγράμματα για λουόμενους και αυτά όλα έχουν σταματήσει . 

Σχετικά με τα λουτρά Γενησαίας του Δήμου Ανδήρων είναι λουτρά για κλάματα ένας υπάλληλος κάνει τα πάντα με δυο μικρές πισινές και καμία άλλη υποδομή γύρω από τα λουτρά. Μας ενημερώνει  ότι τώρα τον Αύγουστο δεν έχει καθόλου δουλειά και κλίνει η λουτρόπολη και θα άνοιξη στις 15 του Σεπτέμβρη διότι τότε έρχονται από την περιοχή κάποιοι λουόμενοι. 

Η Θερμοκρασία του Ιαματικού νερού μέσα στις δυο πισινές «πισίνες να τις κάνει  ο θεός» είναι 32 βαθμούς και έξω στην πηγή είναι 60 βαθμούς. 

Ο Δήμος Ανδήρων εδώ και χρόνια δεν έχει Βάλη ούτε ένα πετραδάκι στην παραπάνω λουτρόπολη και το μόνο που μπορούμε να πούμε, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεως Ελλάδας είναι η καταγγελία για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. 

Χρόνια φωνάζουμε για την ανάπτυξη και προβολή του θεραπευτικούς μας τουρισμού και όχι μόνο που θα μπορούσαμε εκεί που δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν λουτρόπολη που  τα ζεστά νερά είναι 60 βαθμούς ακόμη και 30 να κάνουμε θερμοκήπια η θέρμανση χώρων κλπ 

Άρα καλά θα κάνει στο εξής το Υπουργείο Τουρισμού μιας και πολλές λουτρικές μονάδες έχουν αναγνωριστεί και πλέον γνωρίζουμε τις θεραπευτικές ιδιότητας το να λειτούργει  μια λουτρόπολη είναι να υπάρχουν προδιαγραφές σχετικά με τις λουτρικές εγκαταστάσεις. 

Αυτό για να λέμε ότι έχουμε λουτρικό συγκρότημα και όχι αυτές που σήμερα έχουμε και αντί να προβάλουν τον θεραπευτικό τουρισμό τον δυσφημούν  αν όχι όλες αλλά οι περισσότερες φυτοζωούν. 

Επίσης πρόσφατα δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Τουρισμού η κατανομή του ιαματικού νερού και για  άλλες χρήσεις να και μια ευκαιρία να δούμε που μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη με τα ζεστά μας νερά εκτός από λουτρά και σε άλλους τομείς  

Τέλος ας ελπίσουμε ότι και αυτή η κυβέρνηση δεν θα είναι θεατής στην όλη  υπόθεση όπως η προηγούμενοι, το ίδιο και ο Σύνδεσμος δήμων ιαματικών πηγών που ακούμε  πολλά λόγια για το τίποτε εκτός από διάφορα ταξίδια.  

Για το Δ.Σ. ΤΟΥ Συλλόγου 

        Ο πρόεδρος 

Ανέστης Αναστασιάδης