ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ 100 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM THESSALONIKH 2310905164

Πρόταση προέδρου προς το Δ.Σ. του συλλόγου σχετικά με την εκδήλωση 100 χρόνια Μικρασιατικής καταστροφής.

Στα δύο προηγούμενα διοικητικά συμβούλια σας  είχα ενημερώσει ότι υποβάλαμε αίτημα προς τον δήμο Θεσσαλονίκης σχετικά με την συμμετοχή μας στο παραπάνω πρόγαμα   για μία ημερίδα σχετικά με τις ιαματικές πηγές της Θεσσαλονίκης.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι μέχρι στιγμής δεν πήραμε καμία απάντηση αν η πρότασή μας θα έγινε δεκτή ή όχι.

Για αυτούς τους λόγους εάν δεν ενταχθούμε  στο παραπάνω πρόγραμμα προτείνω στο διοικητικό συμβούλιο σαν πανελλαδικός φορέας που είμαστε να κάνουμε μία δική μας εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια Μικρασιατικής καταστροφής που το όλο θέμα δεν θα  αφορά μόνο την Θεσσαλονίκη αλλά ολόκληρη την Ελλάδα στα δύσκολα εκείνα χρόνια.

Να διαλέξουμε το θέμα που θα  είναι μία ιστορική διαδρομή όπου  και θα  αναφερθούμε και στις ιαματικές πηγές σε όλη την Ελλάδα από πλευράς ιστορικής αναδρομής μιας και  οι Τούρκοι είχαν πάντα μια  έντονη επιθυμία να έχουν ιαματικές πηγές και  τις έχουν αξιοποιήσει.

Ημερομηνία της εκδήλωσης ας  είναι τον Μάιο 13 του μήνα και τον Ιούνιο σε ανοιχτό χώρο η και αλλού και να καλέσουμε όσους παρευρεθούν σε αυτή την εκδήλωση.

Σπόνσορας της εκδήλωσης ας είναι  ο Αναπληρωτής πρόεδρος μας Νώντας  διότι ο Νώντας  με την οικογένειά του είναι Μικρασιάτες όπως και εγώ από το χωριό Μαδύτου της Μικράς Ασίας-και εγώ από Καππαδοκία  και νομίζω η πρότασή μας θα γίνει δεκτή αν το επιθυμεί βέβαια.

Θα πρότεινα από τώρα σε μελή του Δ.Σ. να ετοιμάσουν μια ιστορική εισήγηση στην παραπάνω  εκδήλωση και να μην περιμένουμε να καλέσουμε κάποιους ειδήμονες με το παραπάνω θέμα να είναι δικά μας αυτούσια  η όλη εκδήλωση μας

Ο  πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης

Υ.Γ. Γραφείο Αναπληρωτή πρόεδρου Νώντα Όχονα –ιστορικό της Μαδύτου