ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ -ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΛΗΝΗΣ -ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

0

Πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδος έδρα Θεσσαλονίκη.2310905164 –LOYTROPOLEIS.COM
=========================================

Θέμα. Λουτρά Κυλλήνης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ένα μικρό ιστορικό για τα λουτρά Κυλλήνης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον τρόπο λειτουργίας αυτής της ιαματικής πηγής.

Τα λουτρά  βρίσκονται σε ξενοδοχειακή μονάδα σε μια έκταση περίπου 200 στρεμμάτων σε μια καταπράσινη περιοχή και λειτουργεί η λουτρόπολη όπως και το ξενοδοχείο μόνο για τρεις μήνες το χρόνο.
Ιαματική πηγή η θερμοκρασία είναι μόνον 28 βαθμούς και ζεσταίνεται με μηχανήματα που έφτιαξε πριν πολλά χρόνια ο ΕΟΤ.

Οι εγκαταστάσεις είναι τέλειες και δεν λειτουργεί όλο το συγκρότημα αλλά μόνο οι μισές εγκαταστάσεις γιατί απλά αυτοί που νοίκιασαν τον τα λουτρά δεν τους ενδιαφέρει οικονομικά  τό όλο θέμα.

Θεραπευτικές ενδείξεις είναι (Εισπνοθεραπείακαι Λουτροθεραπεία) που είναι  μοναδική στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Τα λουτρά ΚΥΛΛΗΝΗΣ  από την Μακεδονία απέχουν πολλά χιλιόμετρα και δύσκολα οι κάτοικοι της Μακεδονίας να γνωρίσουνε αυτή την λουτρόπολη που είναι η πιο όμορφη από πλευρά εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα με το θαλάσσιο μέτωπο.

Σε μία επίσκεψη που κάναμε πριν πέντε χρόνια αντιπροσωπεία του συλλόγου είχαμε κάνει μία κουβέντα με τον διευθυντή του συγκροτήματος αν πρέπει τα λουτρά να λειτουργήσουν όλο το χρόνο και όχι μόνο για τρεις μήνες.

Η απάντηση του συγκροτήματος ήτανε ότι αν αναγνωριστεί ιαματική πηγή εμείς θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσει η μονάδα  όλο το χρόνο με τουρίστες του θα έρθουνε περισσότερο από τη Ρωσία… και ακόμα έρχονται.

Οι κάτοικοι της περιοχής πάντα διαμαρτύρονται για αυτό το κατάντημα που αν η λουτρόπολη θα ήταν ανοιχτή χειμώνα καλοκαίρι θα δουλεύανε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής και όλα τα σπίτια που χτίστηκαν για αυτή την περίπτωση.

Υπάρχει όμως ένα θέμα σχετικά με την θέρμανση αυτόν τον κατοικιών που το χειμώνα δεν έχουν θέρμανση  όπως είναι και τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκιδική.

Εμείς αυτό το ιστορικό  το στέλνουμε στον Δήμο Ανδραβίδας –Κάστρο Χλεμούτσι της περιοχής αλλά ξενοδοχειακό συγκρότημα που έχει στην κατοχή του τα λουτρά Κυλλήνης. .
Κάνουμε αυτή την ενημέρωση και στα μέσα ενημέρωσης αυτής της ιστορικής  λουτρόπολης για χάρη της υγείας με σκοπό να λειτουργήσει η παραπάνω λουτρόπολη  χειμώνα καλοκαίρι.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι όπως και τα νοσοκομεία έτσι και οι ιαματικές πηγές θα πρέπει να λειτουργούνε χειμώνα καλοκαίρι γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη όλο το χρόνο και όχι μόνο για τρεις μήνες που πολλές ιαματικές πήγες από τις 130 που σήμερα έχουμε  είναι κλειστές.

Για το Δ.Σ.  του συλλόγου

Ο  πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας
Ανέστης Αναστασιάδης

Θεσσαλονίκη  11/2/2024