Προκαταρκτική εξέταση της Οικονομικής Αστυνομίας για την σύμβαση των Πηγών Καλλιθέας

0
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκαταρκτική εξέταση της Οικονομικής Αστυνομίας για την σύμβαση των Πηγών Καλλιθέας

Μετά απά προεκλογική καταγγελία στον Αρειο Πάγο – Ζητήθηκαν στοιχεία από την νέα διοίκηση της ΔΕΡΜ ΑΕ

Μια καταγγελία, που έγινε προεκλογικώς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και προκάλεσε δύο μέρες πριν τη διενέργεια του δεύτερου γύρου των εκλογών στον Δήμο Ρόδου παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, αποτελεί αντικείμενο έρευνας του Τμήματος Προστασίας της Δημόσιας Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.
Αστυνομικός Διευθυντής επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας απηύθυνε σύμφωνα με τις πληροφορίες σειρά ερωτημάτων στην νέα διοίκηση της ΔΕΡΜ ΑΕ για την σύμβαση μίσθωσης του μνημείου των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας, θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ των παρατάξεων του νυν δημάρχου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη και του πρώην δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ζητήθηκε αρμοδίως από την ΔΕΡΜ ΑΕ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται, να χορηγήσει στοιχεία της από 31 Δεκεμβρίου 2022 συμβάσεως μίσθωσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται στο πολιτιστικό μνημείο των ιαματικών πηγών Καλλιθέας σε ομόρρυθμη εταιρεία.
Ζητείται να χορηγηθούν έγγραφα σύναψής της συγκεκριμένης σύμβασης και να προσδιοριστεί ο τρόπος με τον οποίο ανανεώθηκε αλλά και στοιχεία για την καταβολή εγγυητικής επιστολής ύψους 150.000 €.
Ζητείται ακόμη να αποσταλεί τεχνική έκθεση εργασιών για το κέντρο ιαματικής λουτροθεραπείας και για τον εκσυγχρονισμό του καταστήματος.
Σημειώνεται ότι σε μια θορυβώδη επί του θέματος συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρώην δήμαρχος κ. Καμπουράκης, με αφορμή και την παραίτηση από την ΔΕΡΜ ΑΕ του κ. Κολιάδη και την ανεξαρτητοποίηση του με αιχμές για την συγκεκριμένη σύμβαση από μέλη του δ.σ. και συνεργάτες του, χαρακτήρισε τη σύμβαση των Πηγών Καλλιθέας, ως μία επωφελή σύμβαση που εγγυάται την οριστική παραμονή του μνημείου στο Δήμο Ρόδου, απομακρύνοντας τον κίνδυνο να περιέλθει στη διαχείριση της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» (στα πρότυπα του Υπερταμείου).
«Είναι λάθος να βλέπει κανείς τη σύμβαση των Πηγών Καλλιθέας ως σύμβαση παράτασης της μίσθωσης του Καφέ. Είναι η εγγύηση της παραμονής των Πηγών στο Δήμο Ρόδου και της ολοκλήρωσης της αξιοποίησης του ιαματικού πόρου. Το έργο θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος της επόμενης θητείας» είχε τονίσει προσθέτοντας και τα εξής:
«Είμαι υπερήφανος για τη διαπραγμάτευση και για την ουσία της συμβάσεως που διασφαλίζει ότι το μνημείο θα παραμείνει μια και καλή στο δήμο Ρόδου με όλες τις άδειες, εφόσον αναπαλαιωθεί και αποκτήσει τη χρήση την αρχική, ως «Ιαματικές Πηγές Καλλιθέας». Δεν πρέπει να ολοκληρωθεί κάποτε το όνειρο; Τσάμπα αγωνίστηκαν όλες οι παλαιότερες διοικήσεις; Απευθύνω έκκληση σε όλους… Ελάτε στο άρμα να προελάσουμε. Οι εποχές δίνουν ευκαιρίες! Θα έρθουν τόσα χρήματα στην Ελλάδα που θέλει ικανό ηγέτη και ικανή παράταξη στο δήμο για να τα διεκδικήσει και να τα πάρει. Σταματήστε να μου λέτε τι κίνδυνο αναλαμβάνω εγώ που υπογράφω τη σύμβαση… Μπορείτε να πάτε οπουδήποτε να καταγγείλετε τη σύμβαση και να σας μείνει η χαρά της καταγγελίας και η λύπη για το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια έχουμε κάνει μία τρύπα στο νερό. Εγώ έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και αφήνω στην ιστορία την κατάθεση της υπογραφής μου, η οποία δεσμεύει τη δική μου προσωπικότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ξεπερνώντας τις αμφιβολίες

Σχολιασμός Άρθρου