Ανέστης Αναστασιάδης στον RV: Αδιανόητο να μην αξιοποιούνται οι θερμές πηγές της Κω. (audio)

0

Ανέστης Αναστασιάδης στον RV: Αδιανόητο να μην αξιοποιούνται οι θερμές πηγές της Κω. (audio)

20 Φεβρουαρίου, 2024 , 1:37 μμ

Καλεσμένος στην εκπομπή “RealKos” με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας κύριος Ανέστης Αναστασιάδης συζητώντας για την ανάγκη αξιοποίησης των θερμών πηγών Κω καθώς και την μέσω επιστολής πρόσφατης επικοινωνίας του με τον Δήμο Κω.

Για πάνω από 20 χρόνια φωνάζουμε για την ανάγξη αξιοποίησης των θερμών πηγών – λουτρών στη χώρα μας. Στην Κω που υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία και υψηλού επιπέδου θέρετρα, είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν αντίστοιχου επιπέδου εγκαταστάσεις θερμαλιστικού τουρισμού. Αντιλαμβανόμαστε οτι κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρο και απαιτεί μια σειρά από διαδικασίες, ωστόσο απ’ το να μένουν αναξιοποίητες οι θερμές πηγές Κω, μπορεί να διαμορφωθεί ο χώρος ώστε να γίνει ικανός να φιλοξενήσει επισκέπτες με ασφάλεια. Οι περισσότεροι Δήμοι στη χώρα μας που έχουν θερμές πηγές, φροντίζουν να τις παραχωρήσουν σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση και όχι να τις αξιοποιήσουν οι ίδιοι. Ειδικά για την Κω ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να δώσει υπεραξία στο τουριστικό προϊόν του νησιού, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και κατά τη χειμερινή περίοδο. Υπάρχει ένα μεγάλο κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο που ενδιαφέρεται για τον θερμαλιστικό τουρισμό και σίγουρα θα επισκεπτόταν την Κω γι’ αυτό. Είχε γίνει μια προσπάθεια απ’ την Κυβέρνηση να ελεγχθούν και να αξιοποιηθουν οι αναξιοποίητες θερμές πηγές ανά την Ελλάδα από μια κεντρική διαχειριστική αρχή, την Ιαματικές Πηγές ΑΕ, ωστόσο δεν προχώρησε. Θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τον Δήμο της Κω η εκμετάλλευση αυτού του χαρακτηριστικού. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Δήμο σας και θα είμαστε στο πλευρό σας όχι μόνο για τα ιαματικά λουτρά του δήμου σας αλλά και τα προβλήματα που έχετε σε αυτόν τον μεγάλο τουριστικό δήμο της χώρας μας”, μερικά απ’ όσα δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΩ:

Κύριε δήμαρχε καλημέρα

Σας ευχόμαστε κύριε Δήμαρχε με την νέας εκλογή σας  στον Δήμο στα πέντε χρόνια που θα είστε δήμαρχος ξανά να αναπτύξετε το όμορφο νησί της Κω. Εμείς σαν πανελλήνιο σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας θέλουμε να σας θυμίσουμε στη νέα σας θητεία ότι τα λουτρά του δήμου Νισύρου όπως ξέρετε  υπολειτουργούν.

Τα δικά σας λουτρά κύριε δήμαρχε πού είναι μπροστά στην παραλία που αρκετός κόσμος κάνει λουτρά δωρεάν που σημαίνει μαζί με  θαλασσοθεραπεία  και  Λουτροθεραπεία.

Ζητούμε με αυτή την επιστολή μας το όλο θέμα τα λουτρά του δήμου της Κώ να μπούνε σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και μαζί και προβολείς. Δεν ξέρουμε αν μέχρι σήμεραυπάρχει μελέτη αξιοποίησης και χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και από το Υπουργείο Τουρισμού που μας ενημερώνει ότι έχει ένα αρκετό πακέτο για τον ιαματικό Τουρισμό

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εμείς σαν σύλλογος θα συνεχίζουμε να σας ενοχλούμε για να σας το θυμίζουμε  ότι τα λουτρά του δήμου σας θα πρέπει εδώ και τώρα να αναπτυχθούνε και να υπάρχει τουρισμός στο νησί σας που θα φορά τον των θαλάσσιο τουρισμό αλλάκαι τον ιαματικό τουρισμού.

Αρκετούς κόσμος μας κάνει παράπονα ότι τα ζεστά νερά δίπλα στη θάλασσα είναι θαυμάσια αλλά ή εγκαταστάσεις είναι απαράδεκτες. Να κλείσουμε κύριε δήμαρχε αυτήν την απλή μας επιστολή με μια υπόσχεση ότι ο σύλλογός μας θα είναι στο πλευρό σας όχι μόνο για τα ιαματικά λουτρά του δήμου σας αλλά και τα προβλήματα που έχετε σε αυτόν τον μεγάλο τουριστικό δήμο της χώρας μας.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας

Ανέστης Αναστασιάδης

Θεσσαλονίκη 18/2/2024