Αρχική Ενημέρωση πολιτών ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ...

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

0

Αντίθετο στο σχέδιο Νόμου για τις Ιαματικές Πηγές το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου

Την απόσυρση του σχεδίου Νόμου του υπουργείου Τουρισμού για τις Ιαματικές Πηγές ζητά με ομόφωνη απόφαση που έλαβε χθες το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, δια περιφοράς. Το σχέδιο νόμου «αγγίζει» τον δήμο Ρόδου με τις Ιαματικές Πηγές Καλλιθέας.

Σύμφωνα με το σχέδιο Νόμου του υπουργείου Τουρισμού, θα δημιουργηθεί ανώνυμη εταιρεία που θα διαχειρίζεται τις ιαματικές πηγές, μεταξύ αυτών και τις Πηγές Καλλιθέας. Στην εν λόγω εταιρεία που ομοιάζει με το ΤΑΙΠΕΔ, δε θα συμμετέχουν οι δήμοι που διαθέτουν ιαματικές πηγές, ενώ ο τρόπος αποζημίωσης των ΟΤΑ όπως και τα έσοδα που θα έχουν, δε θα συνδιαμορφώνονται από κοινού με την εταιρεία, όπως αναφέρει στην επιστολή του προς το δ.σ. Ρόδου ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, Γιάννης Ιατρίδης, που διαχειρίζεται το Μνημείο της Καλλιθέας. Αναφέρει ότι το εν λόγω Νομοσχέδιο παραβιάζει κατάφωρα την αυτοτέλεια των ΟΤΑ θέτοντας σε κίνδυνο την προστασία της περιουσίας τους. «Οι Ιαματικές Πηγές Καλλιθέας» -αναφέρεται, επίσης, στην επιστολή που έγινε δεκτή από το συμβούλιο- «είναι ιδιοκτησία του δήμου Ρόδου και των δημοτών του, αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας, δεν πωλούνται και δεν παραχωρούνται».

Η απόφαση είναι ομόφωνη και ζητείται η απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Παράλληλα, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ελήφθη παρόμοια απόφαση.