ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΤΑ ΠΕΛΛΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΣΤΟΡΑΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.WWW.LOYTROPOLEIS.COM THESSALONIKH

Προς την εφημερίδα γεγονότα Πέλλας
ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΝΑ      ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Διάβασα με μεγάλη προσοχή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το εστιατόριο που εδώ και χρόνια το έχει ο ίδιος.
Κατά καιρούς έχουν γίνει πάρα πολλά παράπονα από άλλους επαγγελματίες γιατί αυτό το εστιατόριο μέσα στα λουτρά να το έχει πάντα ο ίδιος.
Η απάντηση ήταν ότι τα διοικητικά συμβούλια που περάσανε ίσως παρά τι θέλησή τους αλλά και με τη θέλησή τους έκαναν ανανέωση της σύμβασης και έτσι παρέμεινε για πάντα ο ίδιος,
Τώρα δεν θέλει ο ίδιος να φύγει και ψάχνει νομικά τερτίπια  για να παραμείνει όσο μπορεί .
Μου κάνει εντύπωση στο διοικητικό συμβούλιο για μερικούς που απέχουν από αυτές τις αποφάσεις και αναρωτιέμαι γιατί.
Ξέρω ότι επειδή σαν Δήμος Θεσσαλονίκης περάσαμε από πολλά τέτοια γεγονότα ο δήμος να νοικιάζει σε ιδιώτες  και εκείνο που είχαμε διαπιστώσει ήταν ότι πάντα κάποιοι πριν έρθουνε στο δημοτικό συμβούλιο ή στο διοικητικό συμβούλιο περνούσαμε από την παραπάνω επιχείρηση και περνάνε τις οδηγίες που χρειαζότανε.
Αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις έχουν το κακό ότι όλοι γίνονται φίλοι δημοτικοί σύμβουλοι διοικητικά συμβούλια συγγενείς και δεν βαριέσαι.
Πάντα  όταν τρώνε αυτά τα μέλη όποτε και αν έρχονται για φαγητό τι λέει το αφεντικό του restoran  αυτά είναι δικά μου τα έξοδα.
Ο δήμαρχος όποτε θέλει να κάνει κάποιο τραπέζι σε καλεσμένους ασφαλώς πάει σε αυτό το εστιατόριο και το (εστιατόριου ποτέ δεν παίρνει χρήματα) μακάρι να κάνω λάθος  και  αυτό είναι πάγιο για πόλους δήμους
Να λοιπόν που  με όλα αυτά τα τερτίπια αυτοί οι επιχειρηματίες που χρόνια κάθονται σε αυτές τις επιχειρήσεις βολεύονται και δεν θέλουν να φύγουν,
Θυμάμαι πριν ένα χρόνο με πήρε τηλέφωνο ο Γιάννης ο Πασόης που  έχει και δικό του εστιατόριο και με ρωτούσε με ποιον τρόπο μπορούμε να διώξουμε από το ρεστοράν που παράνομα κρατάει εδώ και χρόνια..
Εγώ δεν απάντησα και ούτε μπορούσα να απαντήσω γιατί δεν ξέρω τα τερτίπια και τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου.
Για αυτό θα έλεγα ότι το restaurant και το κυλικείο είναι ανάγκη να λειτουργούν κανονικότατα για τις ανάγκες του λουόμενους και οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι αυτές που πρέπει και να τις ξέρει ο κόσμος και αν θέλετε και παραπέρα να τους ξέρουνε και οι λουόμενοι που δίνουν τα χρήματά τους.
Θα έλεγα στον φίλο μας που τόσα χρόνια έχει το Ρεστοράν να πει χίλια ευχαριστώ στο δήμο στις διοικήσεις που τόσα χρόνια πέρασαν και κυρίως στην Κοινότητα Λουτρακίου.

Ασφαλώς θα πρέπει  να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός και όποιος το πάρει.
Εκείνο που χρειάζεται και το λέμε πάντα σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων  Ελλάδας το εστιατόριο θέλει ανακαίνιση να είναι ένα σύγχρονο να είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών διότι σε αυτά τα Λουτρά έρχονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο και όχι μόνο από την περιοχή και αυτό πρέπει να το καταλάβει και η διοίκηση του δήμου αλλά και η διοίκηση των λουτρών,
Πάντα έλεγα κατά καιρούς θα πρέπει να υπάρχει μάνατζερ σε αυτήν την επιχείρηση  αλλά και σε όλη την Ελλάδα όπου έχουμε ιαματικές πηγές.
Αλλά δεν μας ακούνε τα τοπικά συμφέροντα οι δημοτικές εκλογές και η καρέκλα του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων είναι πάντα αυτή που τα χαλάει όλα.
Αυτά τα λίγα ευχαριστώ που με ακούσατε ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και επιτροπών Ελλάδας

Ανέστης Αναστασιάδης