ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 16/11/2022 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

0

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM 2310905164

Δελτίο Τύπου 29-11-2022

Το ζήτημα του θανάτου των δυο ηλικιωμένων στα λουτρά του Σιδηροκάστρου και η πληθώρα των δημοσιευμάτων, καθώς και η διατύπωση της άποψης του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδα Ανέστη Αναστασιάδη για το θέμα βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβούλιου και των ομάδων εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου στην Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της διοίκησης του Πανελλήνιου Συλλόγου συζήτησαν αναλυτικά το ζήτημα, εξέφρασαν τα συλλυπητήρια προς τους οικείους των δύο ηλικιωμένων και τάχθηκαν υπέρ της πάγιας θέσης του Πανελλήνιου Συλλόγου για την αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας στη χρήση του ιαματικού νερού και της τήρησης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργείας της κάθε λουτρόπολης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε το σώμα για όλες τις λουτροπόλεις που έχουν αναγνωριστεί από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού, τις θεραπευτικές ιδιότητες με τις ενδείξεις και αντενδείξεις, τη θερμοκρασία του νερού όλων των εν λειτουργεία λουτροπόλεων πανελλαδικά. Εξέφραζε, επίσης, τη χαρά του για την απόκτηση του ειδικού σήματος λειτουργίας των λουτρών Τραϊανούπολης τού δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Αμέσως, μετά το Δ.Σ. συζήτησε αναλυτικά το επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικές λουτροπόλεις και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αξιοποίησή όλων όσων σήμερα παραμένουν αναξιοποίητές. Ειδικότερα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποβολή προσφοράς για μακροχρόνια μίσθωση (για σαράντα χρόνια) της λουτρόπολης Κανένα Βούρλα από την ένωση εταιρειών ΓΑΛΗΝΗ ξενοδοχειακές τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις Α.Ε. και Staritem Investments PLC. Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 474.524 τ.μ., περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα οποία είναι εν λειτουργία, τα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον» και το υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός», που είναι εγκαταλελειμμένα. Εντός της έκτασης βρίσκεται η ιαματική πηγή «Γεωργαλά» που έχει αναγνωρισθεί από τον Απρίλιο του 2020.

Εξέφρασε, επίσης τη θετική του άποψη στο γεγονός, ότι αυτή η επένδυση, όπως και πολλές ακόμη νέες επενδύσεις πάνω στον τουρισμό και στο ιαματικό – θεραπευτικό τουρισμό πραγματοποιούνται από εγχώριες επιχείρησες, όπως στην προκειμένη περίπτωση από τον όμιλο «Μήτση», τον οποίο διευθύνει η Χριστίνα Μήτση. 

Ανέλυσε, ακόμη το έντονο πολιτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται στην περιοχή της Φθιώτιδας και τις συνεχείς επισκέψεις στις ιαματικές πηγές της περιοχής, τόσο από τον Υπουργό Οικονομικών, όσο και από άλλους βουλευτές της περιοχής, καθώς και την διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων για το ζήτημα. Εξέφρασε, ακόμη, την ευχή αυτό το ενδιαφέρον να οδηγήσει στην εξεύρεση αναπτυξιακών λύσεων και για τις ανεκμετάλλευτες ιαματικές πηγές της περιοχής (Θερμοπύλων και Πλατύστομου), αλλά και την περαιτέρω αξιοποίηση αυτών που βρίσκονται σε λειτουργία (Υπάτης).

Στο ίδιο πλαίσιο θεωρεί ως θετικό γεγονός τη διοργάνωση ημερίδας από το δήμο Λαμιέων και την ένωση ξενοδόχων των λουτρών Υπάτης, στο δημοτικό σχολείο των λουτρών Υπάτης με θέμα «Λουτρά Υπάτης: Πρότυπος τουριστικός προορισμός – Ολοκληρωμένη διαχείριση – Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Συζήτησε, επίσης το θέμα σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της επένδυσης στα λουτρά Ελευθερών Καβάλας, την παρέμβαση στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Τουρισμού, από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστη Αναστασιάδη, για την επιτάχυνση της διαδικασίας και τις πολλές δημοσιεύσεις για το θέμα.

Εξέτασε, ακόμη το ζήτημα της παραχώρηση για 25 χρόνια σε όμιλο εταιριών των ιαματικών πηγών του δήμου της Δυτικής Λέσβου, καθώς και το ζήτημα της αδειοδότησης και έγκρισης της επένδυσης για την κατασκευή υδατοδρόμιου στη Λέσβο, εκφράζοντάς την εκτίμηση ότι αυτές οι κινήσεις θα συμβάλουν στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και της προσβασιμότητα στο νησί του Βορείου Αιγαίου.

Εξέφρασε, επίσης την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των λουτρών του Λουτρακίου Αριδαίας (Πόζαρ) στην διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο

ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ

Στη συνέχεια το Δ.Σ. συζήτησε το ζήτημα των κλειστών και ανεκμετάλλευτων λουτροπόλεων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών συζήτησε και το  θέμα των λουτρών Ποταμιάς του δήμου Αβδήρων, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και την λειτουργία της λουτρόπολης.

Ανέλυσε, επίσης τις πληροφορίες για το θέμα της καταγγελίας σχετικά με τα λουτρά Θερμών Νιγρίτας από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης και την απάντηση του δημάρχου Νιγρίτας.

Το Δ.Σ. συζήτησε στη συνέχεια περιπτώσεις λουτροπόλεων που βρίσκονται σε λειτουργία και χρήζουν περαιτέρω προβολής, όπως τα λουτρά «Άγιοι Ανάργυροι», τα λουτρά Νάνου, που λειτουργούν εντός του ξενοδοχείο  «ΑΙ ΠΗΓΑΙ», η ιαματική πηγή Αγίου Νικολάου και η ιαματική πηγή Παυσανία στα Μέθανα και η ιαματική πηγή Σουβάλας στην Αίγινα.

Εξέτασε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις για την οικονομική κατάσταση των λουτρών Σιδηροκάστρου του δήμου Σιντικής και μετά από συζήτηση αποφάσισε την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος προκειμένου να έχει πλήρη και σαφή εικόνα σχετικά με τα χρέη των λουτρών.

Τέλος αποφάσισε η ετησία χρονιάτικη εκδήλωση για το 2023 να πραγματοποιηθεί στο NOISIS στη Θεσσαλονίκη, ευχαριστώντας παράλληλα την επιχείρηση αφού Κομπατσάρη Α.Ε. για την υποστήριξη του προς το σύλλογο.

 

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm