gototopgototop

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Φωτογραφικό Υλικό
"Τα νέα της Τούμπας"
Ιστορικό Συλλόγου
Διοικητική Διάρθρωση
Πρακτικά Συνεδριάσεων
Downloads
 
 

Εφημερίδα ΝΕΑ της Τούμπας

 

κλικ εδώ

 

Τελευταία νέα της ιστοσελίδας του Συλλόγου
Προς τις Ελληνικές Λουτροπόλεις Επιχειρήσεις κλπ / Γραφείο δημάρχου –Γραφείο Προέδρου –Διευθυντές ξενοδοχείων PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 09:25

Προς τις Ελληνικές Λουτροπόλεις Επιχειρήσεις κλπ

Γραφείο δημάρχου –Γραφείο Προέδρου –Διευθυντές ξενοδοχείων

Κύριοι

Κάθε χρόνο ο Πανελλήνιος σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας πραγματοποιεί την χρονιάτικη του εκδήλωση –απολογισμός δουλειάς- με την παρουσία παραγόντων, δημοσιογράφων , μελών και φίλων του συλλόγου μας .Πρώτος στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή των ελληνικών λουτροπόλεων και ενημέρωση σχετικά με την Ανάπτυξη και προβολή του θεραπευτικού μας τουρισμού .

Ζητούμε σε αυτήν την εκδήλωση να έχουμε και την δική σας παρουσία με κάποια προσφορά όπως γίνεται κάθε χρόνο .

Η προσφορά να είναι λούσεις10-15 για δυο τουλάχιστον ζευγάρια ,διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία λουτροπόλεων και ότι άλλο μπορεί να είναι διαφήμιση της λουτρόπολης η της επιχείρησης γιατί μετά την εκδήλωση όλες οι προσφορές θα δημοσιευτούν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης ζητούμε από όλους τους δημάρχους ή προέδρους των λουτροπόλεων να έχουμε έναν χαιρετισμό γραπτό προς τον σύλλογο μας που είναι μια προβολή της λουτρόπολης από πλευράς δημάρχου η προέδρου της λουτρόπολης .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αν όλα πάνε καλά στις 10.2.2017 στο πολιτιστικό κέντρο –λουτρά Θέρμης ή και σε άλλο χώρο, αν υπάρξει κάποια προσφορά από ξενοδοχεία της περιοχής η χώρους εκδηλώσεων .

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε σε αυτήν μας την προσπάθεια  που εδώ και 12 χρόνια δίνουμε μάχες για την ανάπτυξη και προβολή του θεραπευτικού μας τουρισμού.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του Πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας

Ο πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης 

Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Θεσσαλονίκης

Και για 8 χρόνια πρόεδρος  και ιδρυτής του Συνδεσμου Δημων Ιαματικων Πηγων Ελλαδας

Ο Αντιπρόεδρος και γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Δημοσιογράφος

Ο Ειδικος Γραμματεας

Κιφοκέρης Γεράσιμος

Αρχιτέκτων Μηχανικός

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 09:37
 
Ενημερωτική επιστολή προς τον κύριο Κλεόβουλο Αλεξιάδη μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016 15:15

Αγαπητέ κύριε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνει για τη κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές λουτροπόλεις......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016 15:23
 
Κκαλούνται τα μέλη του Δ.Σ. και τα προεδρεία των επιτροπών να προσέλθουν σε τακτική συνεδριάσει την Δευτέρα 19.9.2016 στα γραφεία του συλλόγου και ώρα 7.μ.μ. PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2016 08:41

Θεσσαλονίκη 10.9.2016

` ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ –ΝΕΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. και τα προεδρεία των επιτροπών να προσέλθουν σε τακτική συνεδριάσει την Δευτέρα 19.9.2016 στα γραφεία του συλλόγου και ώρα 7.μ.μ.

ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Α) Ενημερωτικά έγγραφα δελτία τύπου από τον πρόεδρο και ενημέρωση πανελλαδικά θέματα Ελληνικών λουτροπόλεων. Καμένα βούρλα Μίτσης – Miraggio Thermal Spa - Κυλλήνη - Νιγρίτα – Κύθνος κλπ

Β) Ενημέρωση από τον Αντιπρόεδρο Αχιλλέα Μεταλούλη σχετικά με την επίσκεψη στα λουτρά της Λήμνου και από Βασιλειάδη Ανέστη για τα Λουτρά Ελευθερών Καβάλας .

Γ) Επισκόπηση Επισκεψιμότητας Λουτρικών Μονάδων Ιούλιος 2016 από ερεύνα του Συνδέσμου

Δ) Ενημέρωση από τον δήμο Θεσσαλονίκης – πρακτικό δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την παραχώρηση stand στην παραλία της Θεσσαλονίκης στον σύλλογο μας και δημιουργία επιτροπής από μέλη του Δ.Σ. για την προώθησε της όλης υπόθεσης.

Ε) Πρόταση από τον διευθυντή του ξενοδοχείου Miraggio Thermal Spa Μαυρίδη για συμμέτοχη του συλλόγου στο παγκόσμιος συνέδριο για τον θεραπευτικό τουρισμό στην Βιέννη τον Οκτώβριο μήνα του 2016

Τέλος επιστολή από Λαμία σχετικά με τα λουτρά Καλλιδρόμου και θέματα αναγνώρισης της παραπάνω πηγής – πρόταση επίσκεψη στα λουτρά Νιγρίτας –θέματα Σουρωτής Α.Ε μετοχές κλπ σχετικό έγγραφο-επίσκεψη Σαμοθράκη-Ποταμιά-Αλεξανδρούπολης

Για το Δ.Σ. Ο Γραμματέας

του Συλλόγου .

Ο πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδη Πλαγάκος Γεώργιος

Υ.Γ. Η Συμμετοχή όλων είναι υποχρεωτική

 
ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016 09:56

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Με την τότε Κοινότητα της Λουτρόπολης Νέας Απολλωνίας και με πρόταση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας αποφασίστηκε στη Σαμοθράκη η αξιοποίησης της λουτρόπολης με Νέα Ευρωπαϊκά προγράμματα το 1984 μαζί και με την λουτρόπολη Ικάριας ......................................

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016 10:07
 
Ενημερωτικό σημείωμα του Ανέστη Αναστασιάδη Πρόεδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2016 18:07

Μετά τα θαλασσινά μπάνια του λαού που έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας έρχονται και τα ιαματικά μπάνια του Λαού. Με την προϋπόθεση … να μπορείς να τα πληρώσεις, αφού πλέον το λουτρικό επίδομα δεν είναι παρά 150 ευρώ, και αυτό για να κάνεις 15 λούσεις, και εάν, εάν πάντα καταφέρεις να πείσεις τον γιατρό να σου το εξασφαλίσει.

Στην χώρα μας λειτουργούν συνολικά 82 λουτροπόλεις, και δεν είναι μυστικό ότι οι επισκέψεις του διαστήματος μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου, είναι αυτές που καλύπτουν ή τουλάχιστον καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τόσο τα έξοδα λειτουργίας των λουτροπόλεων, όσο και το κόστος ζωής πολλών επαγγελματιών συναφών επαγγελμάτων γύρω από τον ιαματικό τουρισμό.

Για πολλά χρόνια, ο ιαματικός τουρισμός - άρα και η επιβίωση των ελληνικών λουτροπόλεων, είχε συνδεθεί με το λουτρικό επίδομα. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ξεχάσουν οι συμπολίτες μας για αρκετό καιρό - έχει σχεδόν καταργηθεί, και όπου συνεχίζει να υφίσταται - μέσω κάποιων κοινωνικών προγραμμάτων - δε χρησιμοποιείται.

Αυτό έχει μειώσει δραματικά την επισκεψιμότητα των λουτροπόλεων, δρώντας αρνητικά στην επιβίωση τους. Είναι ίσως πολιτισμικό μας χαρακτηριστικό .. να περιμένουμε το τζάμπα, σε αντιδιαστολή με την Ευρώπη, όπου ο Ιαματικός τουρισμός είναι υποστηριζόμενος από το σύνολο του πληθυσμού, από τις πολύ νεαρές μέχρι τις μεγάλες ηλικίες. Το αποτέλεσμα είναι οι ευρωπαϊκές ιαματικές δομές να εξελίσσονται συνέχεια, άρα και να τραβάνε ακόμα περισσότερο κόσμο - σε αντίθεση οι δικές μας να καταρρέουν (με ελάχιστες εξαιρέσεις), λόγω μειωμένων εσόδων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από θεραπευτικής πλευράς, τα ελληνικά Ιαματικά νερά, είναι αξεπέραστα σε διεθνές επίπεδο. Μπορεί η Ευρώπη να προσφέρει ένα εξαιρετικό περιτύλιγμα, αλλά το περιεχόμενο είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Η Ελλάδα μας από την άλλη πλευρά, αποτυγχάνει στο περιτύλιγμα (εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, κτλ, υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις) - άρα δεν πουλάει και πολύ - αλλά το περιεχόμενο είναι εξαιρετικό.

Είναι λοιπόν ένας φαύλος κύκλος, που δε μπορεί να σπάσει εάν δεν υπάρξει κάποια κίνηση σε ένα από τα δύο μέρη - με την κρίση, είναι δύσκολο οι λουτροπόλεις να βρουν χρήματα να επενδύσουν και να βελτιώσουν τις δομές τους, όμως είναι ίσως πιο εύκολο για εμάς τους πολίτες να κάνουμε μια επίσκεψη, που και θα βελτιώσει την υγεία μας, αλλά και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός τόσου σημαντικού αλλά ξεχασμένου από την πολιτεία τομέα. Τα Ιαματικά νερά της πατρίδας μας, είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού και χρειάζονται την στήριξη μας.

Φυσικά αυτή η στήριξη δεν μπορεί να είναι απλά ιδιωτική. Η πολιτεία κωφεύει χρόνια, αγνοώντας ένα τεράστιο πλούτο, που η ελληνική γη προσφέρει. Γραφειοκρατία, κακός κρατισμός, αλλά και πρόχειρες ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχουν κάνει τον ιαματικό τουρισμό αποκλειστικότητα συνταξιούχων που ο ασφαλιστικός τους φορέας δικαιολογούσε το λουτρικό επίδομα. Με την περικοπή αυτών των επιδομάτων, ο Ιαματικός τουρισμός είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Για 12 χρόνια, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας, δίνει αγώνα για να πείσει την πολιτεία, αλλά και τους τοπικούς φορείς ότι οι Ιαματικές Πηγές είναι από τους πολυτιμότερους πόρους που μας προσφέρει η ελληνική γη. Το Ιαματικό νερό (ή το ζεστό νερό εάν θέλετε), στην όποια μορφή του, μπορεί να θεραπεύσει, να ζεστάνει ολόκληρες πόλεις, αλλά και να αποτελέσει τουριστικό προϊόν.

Παρά τα πολυεπίπεδα προβλήματα στον χώρο αυτό, υπάρχουν και κάποιες πρωτοβουλίες (οι εξαιρέσεις που αναφέραμε), οι οποίες είναι εξαιρετικές - μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις - που τιμάνε την χώρα μας, και προσφέρουν την δυνατότητα Ιαματικού τουρισμού στον καθένα μας, και με βάση την οικονομική μας δυνατότητα.

Μια επίσκεψη στην κοντινή σας λουτρόπολη θα σας πείσει. Μπείτε στο διαδίκτυο, κάντε μία έρευνα, και κάνετε την πρώτη σας επίσκεψη… προσοχή όμως, είναι σχεδόν σίγουρο, ότι η πρώτη σας αυτή επίσκεψη δεν θα είναι η τελευταία σας. Οι ελληνικές λουτροπόλεις μέσα στη φύση θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι

ευλογημένες, και είναι σίγουρο ότι θα τις λατρέψετε.

Σας ευχαριστώ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 9.8.2016__

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Today: Απρ 25, 2018