0

Αυτό είναι το παλιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο-Μαγευτικό, με ιαματικές πηγές, κρυμμένο μέσα στο δάσος [εικόνες]

Το παλιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Akaishi, γνωστές και ως Νότιες Ιαπωνικές Άλπεις, περίπου 140 χλμ. από το ιερό όρος Φούτζι.

Πρόκειται για το Nishiyama Onsen Keiunkan Hotel, το οποίο υποδέχεται τους επισκέπτες του εδώ και πάνω από 1.300 χρόνια από την ίδρυσή του το 705 μ.Χ. Ιδρυτής του ήταν ο Fujiwara Mahito, γιος ενός αριστοκράτη αυλικού του 38ου αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Tenji, που βρέθηκε στην περιοχή και ανακάλυψε τις θερμές, ιαματικές πηγές.

Το παλιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο
Το Guinness World Records το αναγνώρισε επισήμως ως το παλαιότερο ξενοδοχείο που λειτουργεί στον κόσμο, χωρίς να έχει κλείσει ποτέ τις πόρτες του.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία σχετικά με το ιαπωνικό ξενοδοχείο είναι ότι διοικείται από την ίδια οικογένεια για 52 γενιές από την ίδρυσή του και ίσως αυτό είναι το μυστικό που το έχει κάνει να αντέχει στους αιώνες.

Το Nishiyama Onsen Keiunkan Hotel, το παλιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο
Η οικογενειακή επιχείρηση ανακαινίστηκε το 1997 και τώρα διαθέτει 37 δωμάτια και σουίτες με θέα στα γύρω βουνά και στις χαράδρες Hayakawa και Yukawa, όλα διακοσμημένα σε παραδοσιακό ιαπωνικό στιλ. Ακόμη, διαθέτει παραδοσιακό ιαπωνικό εστιατόριο kaiseki με σούσι και σάκε και μια ειδική αποβάθρα για να βλέπεις το φεγγάρι!

Το παλιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία
Οι τιμές ξεκινούν από 400 δολάρια ανά διανυκτέρευση και όλα τα δωμάτια είναι διακοσμημένα σε απλό, μίνιμαλ και κομψό ιαπωνικό design, με χαλιά τατάμι και κλασικά έπιπλα.


Η εξωτερική πρόσοψη του παλιότερου ξενοδοχείου στον κόσμο
Το προσωπικό του παραδοσιακού και ιστορικού πανδοχείου φοράει πάντα nibu-shiki, ένα κιμονό που αποτελείται από δύο κομμάτια.

Ξενοδοχείο-σπα με ιαματικές πηγές
Το Nishiyama Onsen Keiunkan είναι «onsen», δηλαδή ιαπωνικό σπα, που φημίζεται για τα δύο εσωτερικά και τέσσερα υπαίθρια ιαματικά λουτρά του. Συγκεκριμένα, χάρη στην εγγύτητά του στις ιαματικές πηγές, το ξενοδοχείο διαθέτει θερμά λουτρά φυσικής προέλευσης σε κάθε δωμάτιο, καθώς και δημόσια λουτρά για τους επισκέπτες.

Τα ιαματικά λουτρά του Nishiyama Onsen Keiunkan Hotel
Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές πηγές της φυσικού θερμού νερού που έχει το ιδιότητες νατρίου, νιτρικού ασβεστίου και χλωρίου (χαμηλές αλκαλικές ιδιότητες). Διαθέτει επίσης μια υπέροχη βεράντα με ασυναγώνιστη θέα στο φαράγγι Yukawa και ολάνθιστους κήπους με πέτρινες λίμνες.

Τα ιαματικά λουτρά του Nishiyama Onsen Keiunkan Hotel
Από την ίδρυσή του, το ξενοδοχείο φέρνει το ζεστό νερό απευθείας από τις τοπικές ιαματικές πηγές Hakuho. Πολλές προσωπικότητες από ιστορικούς σαμουράι μέχρι διασημότητες και πολιτικούς έχουν επισκεφθεί το ξενοδοχείο για την ομορφιά, την ιστορία, αλλά και τα ιαματικά του λουτρά.

Το Nishiyama Onsen Keiunkan Hotel
Ο τωρινός αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, μάλιστα, είναι ένας από τους τακτικούς πελάτες του ξενοδοχείου. Πολλοί ταξιδιώτες το έχουν στη λίστα με τα μέρη που πρέπει να επισκεφθούν πριν πεθάνουν.

Τα ιαματικά λουτρά

Το ξενοδοχείο βρίσκεται απομονωμένο σε μια γαλήνια τοποθεσία, μέσα στα πυκνά δάση και στα θεόρατα βουνά της Ιαπωνίας, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/zoi/paliotero-xenodoheio-ston-kosmo-iaponia”>Αυτό είναι το παλιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο-Μαγευτικό, με ιαματικές πηγές, κρυμμένο μέσα στο δάσος [εικόνες] – iefimerida.gr</a></p>