0

Ιαματικά λουτρά Πρέβεζας, με προσωρινό ανάδοχο

Ιαματικά λουτρά Πρέβεζας, με προσωρινό ανάδοχο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΓΓΕΛΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 9-03-2021, 19:20

ΗΠΕΙΡΟΣ

Tον προσωρινό ανάδοχο του έργου που φέρει τον επίσημο τίτλο «αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης» προϋπολογισμού 1,38 εκατ. ευρώ ανέδειξε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή της συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής, προσωρινός ανάδοχος είναι η εταιρία ΟΡΡΑΟΝ Α.ΤΕ., η οποία έδωσε έκπτωση 43,72% (778.000 ευρώ). Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας Interreg «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020».

Τα ιαματικά λουτρά Πρέβεζας βρίσκονται κοντά στην Κυανή Ακτή, στη θέση «Παλιοσάραγα». Το υφιστάμενο κτίριο αποτελείται από τον κεντρικό οθωμανικό πυρήνα, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, και από ισόγειες λουτρικές εγκαταστάσεις οι οποίες κατασκευάστηκαν το 1950 σε επαφή με τον κεντρικό πυρήνα περικλείοντας τον περιμετρικά με διάφορες βοηθητικές κατασκευές.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, στοχεύουν στην ανάδειξη του οθωμανικού χαμάμ (με την απομάκρυνση πρόχειρων κατασκευών), στην εκ νέου διαρρύθμιση των λουτρικών εγκαταστάσεων και επέκτασή τους  και στη δημιουργία μηχανολογικών εγκαταστάσεων.