ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

0

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ  ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Σήμερα η Χαρούλα γιορτάζει και θέλω να της αφιερώσω ένα μικρό ιστορικό από τα χρόνια της χούντας στις φυλακές της Αίγινας ..

Στα χρόνια της χούντας Η Χαρούλα  μαζί με τη μάνα της η Νίτσα ήρθαν  επισκεπτήριο στις φυλακές τις Αίγινας.

Εγώ ενημέρωσα την γραμματεία των φυλακών των πολιτικών κρατουμένων θυμάμαι το Στέλιο Νέστορα, Νοταρά  τον Γιώργο τον Σιπητάνου τον Κώστα Σοφούλη κλπ  ότι θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη να με δουν και αν είναι δυνατόν  να ετοιμάσουμε διάφορες επιστολές προς τα έξω κι αν μπορέσω να τις δώσω.

Πράγματι ετοιμάστηκαν 5 επιστολές . Εγώ είχα μία τσάντα και στον κάτω πάτο  είχε κάτι βίδες τις ξεβίδωσα και έβαλα στον πάτο της τσάντας  τα γράμματα και τις ξανά-βίδωσα  τον πάτο της τσάντας.

Την άλλη μέρα ήρθανε να με δούνε εγώ μέσα  από τα κάγκελα τους  λέω  υπάρχουν στην τσάντα  οι επιστολές και θα πρέπει να τις βρείτε και να τις  ταχυδρομήσετε.

Η επιστολές παγαίνανε για   καταγγελία σε  αρχηγούς κρατών της Ευρώπης. με πρώτο τον VILI MPRANT κλπ

πράγματι την πήραν την τσάντα και ο  δικό μου φόβος   ήτανε μη τυχόν μας πήραν χαμπάρι και πάει κάτι στραβό.

Την ίδια μέρα Χαρούλα και Νίτσα  πήγαν στο ξενοδοχείο της Αίγινας και άρχισαν να  ψάχνουν να βρουν τις επιστολές και δεν τις έβρισκαν που  να φανταστούν ότι πρέπει να ξεβιδώσουν το πάτο της τσάντας..

Την άλλη μέρα ήρθαν στο δεύτερο επισκεπτήριο και τις  εξήγησα που ήταν οι επιστολές και τότε έπεσαν  από τα σύννεφα.

Πράγματι έφυγαν οι επιστολές και μετά από μέρες το BBC deutsche welle και ξένες εφημερίδες είχαν τις καταγγελίες από τις φυλακές τις Αίγινας και αλλά πολλά  ραδιόφωνα έβγαζα στον αέρα αυτή την καταγγελία από τις φυλακές της Αίγινας και πάντα με τις υπόγραφες πολιτικών κρατουμένων..

Χρόνια σου πολλά Χαρούλα 

                 Ανέστης.