Το Mövenpick Resort & Spa Fruske Terme στη Σερβία ξεχωρίζει ως ένα καινοτόμο ξενοδοχείο σπα, με ένα θερμικό .συγκρότημα με 11 πισίνες —5 εσωτερικές και 6 εξωτερικές — γεμάτες με θεραπευτικό θερμο-μεταλλικό νερό. Επιπλέον, προσφέρει έναν εκτεταμένο υγρό χώρο που φιλοξενεί 12 διαφορετικά ατμόλουτρα και σάουνες

0

Το Mövenpick Resort & Spa Fruske Terme στη Σερβία ξεχωρίζει ως ένα καινοτόμο ξενοδοχείο σπα, με ένα θερμικό συγκρότημα με 11 πισίνες —5 εσωτερικές και 6 εξωτερικές — γεμάτες με θεραπευτικό θερμο-μεταλλικό νερό. Επιπλέον, προσφέρει έναν εκτεταμένο υγρό χώρο που φιλοξενεί 12 διαφορετικά ατμόλουτρα και σάουνες.

Αξιοποιώντας το γεωθερμικό δυναμικό, την ηλιακή ενέργεια και εφαρμόζοντας πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, αυτή η εγκατάσταση θέτει ένα αξιοσημείωτο πρότυπο βιωσιμότητας. Επικοινωνήσαμε με τη Mina Knežević, τη Διευθύντρια του ξενοδοχείου, και της θέσαμε μερικές ερωτήσεις σχετικά με το Βραβείο Καινοτομίας ESPA. Θα μπορούσατε να παρουσιάσετε εν συντομία την ιδέα και το όραμα του Mövenpick Resort & Spa Fruske Term; Το Mövenpick Resort & Spa Fruske Terme (Vrdnik, Σερβία) αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης στη χώρα μας.

Προσφέρει το μεγαλύτερο κέντρο ευεξίας και σπα, καθώς και το μεγαλύτερο θέρετρο και συνεδριακό κέντρο, παρέχοντας ένα κορυφαίο επίπεδο εμπειρίας επισκεπτών και ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Το εξαιρετικό περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου Fruška Gora, σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό σπα και κέντρο ευεξίας του ξενοδοχείου, μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές προσφορές και μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, κάνουν το Mövenpick Resort & Spa Fruske Terme ένα πραγματικό κόσμημα τοπικής φιλοξενίας. Η προσφορά του κέντρου ευεξίας και σπα, με 11 πισίνες με ιαματικό θερμο-μεταλλικό νερό, 12 τύπους σάουνας, ατμόλουτρα, γυμναστήριο καθώς και υπαίθριο χώρο, είναι προσεκτικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα και προσδοκίες των λάτρεις του σπα και όλα τα όσοι πρόκειται να γίνουν αυτοί μας επισκέπτονται. Λόγω της τοποθεσίας του, το ξενοδοχείο μας είναι ο τέλειος προορισμός για επαγγελματίες ταξιδιώτες, ξενώνες για ζευγάρια, φίλους και οικογένειες.

Συνδυάζουμε με επιτυχία τη σερβική φιλοξενία και τα διεθνή πρότυπα, προς μεγάλη χαρά όλων των επισκεπτών μας. Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε επισκέπτες από την Ευρώπη και από όλο τον κόσμο και να τους κάνουμε να θυμούνται την εξαιρετική εμπειρία επισκεπτών που θα ζήσουν κατά τη διαμονή τους μαζί μας, να επιστρέψουν και να μας συστήσουν στους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους τους επίσης. Από τη δική σας οπτική γωνία, ποιος πιστεύετε ότι είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που οδήγησε την κριτική επιτροπή να τιμήσει το θέρετρό σας με το βραβείο του πιο καινοτόμου ξενοδοχείου σπα; Η εταιρεία μας ηγείται από ανθρώπους με όραμα, κίνητρα και εμπνευστές, που δημιουργούν ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον και ουσιαστική φιλοσοφία φιλοξενίας και γι’ αυτό τα αποτελέσματα έπρεπε να γίνουν αντιληπτά και να αναγνωριστούν. Πιστεύουμε ότι η όλη ιδέα είναι μοναδική, η εξαιρετική τοποθεσία στη φύση και η ποικιλία των εγκαταστάσεων δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Είμαστε σίγουροι ότι είχαμε ισχυρούς ανταγωνιστές, επομένως είμαστε ακόμη πιο περήφανοι που το θέρετρό μας είχε αυτό το «μοναδικό, αυθεντικό και ιδιαίτερο κάτι» που μας οδήγησε να κερδίσουμε το βραβείο. Προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να δημιουργούμε αξέχαστες στιγμές, να παρακινούμε την ομάδα μας να είναι καινοτόμος και να κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τους επισκέπτες μας να νιώθουν ξεχωριστοί όταν μένουν μαζί μας. Τι σημαίνει για την ομάδα σας η λήψη του Βραβείου Καινοτομίας ESPA; Είμαστε περήφανοι που έχουμε λάβει πολλά βραβεία κύρους, αλλά όλη η ομάδα έχει μεγαλύτερη τιμή να λάβει το Βραβείο Καινοτομίας ESPA 2023, σημαίνει πολλά για κάθε μέλος της ομάδας, καθώς γνωρίζουμε τα υψηλά κριτήρια που τίθενται για αυτό, καθώς και την τεχνογνωσία της κριτικής επιτροπής. Έλαβε μια ξεχωριστή θέση στη βιτρίνα με άλλα βραβεία, ευπαρουσίαστα στους καλεσμένους μας, αλλά και για να υπενθυμίζει καθημερινά στα μέλη της ομάδας μας τη σημασία του να παραμείνουν συνεπείς με φρέσκες ιδέες και να κάνουν το επιπλέον μίλι για κάθε επισκέπτη και την εμπειρία του κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο ξενοδοχειο. Ποια είναι η προοπτική σας για το μέλλον του τουρισμού σπα και υγείας στην Ευρώπη και στη χώρα σας; Υπάρχουν τομείς όπου βλέπετε δυνατότητες βελτίωσης και καινοτομίας; Πρόσφατα, είχαμε πολλές ευκαιρίες να ακούσουμε για την πρόληψη ασθενειών και την ευημερία γενικότερα. Ο γρήγορος ρυθμός ζωής των ανθρώπων αναζητά απλώς την απάντηση για το πώς να χαλαρώσετε και να ανακάμψετε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατά τη γνώμη μου, ένας από τους βασικούς ρόλους σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να έχουν τα ξενοδοχεία spa και αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να συνεργαστούμε. Να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους ότι η επίσκεψη στα σπα είναι ένας από τους τρόπους για να παραμείνουν υγιείς περισσότερο και να ανανεωθούν χρησιμοποιώντας τα φυσικά στοιχεία που μας έχουν δοθεί και που χρησιμοποιούμε υπεύθυνα. Εμείς ως ξενοδοχείο σπα έχουμε την τιμή και το προνόμιο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να διασκεδάσουν και να αναζωογονηθούν και σίγουρα νιώθουμε την έμπνευση να κάνουμε πιο καινοτόμα πράγματα και να ανταποκριθούμε και να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες. Θα μπορούσατε να μοιραστείτε τα μελλοντικά σχέδια και πρωτοβουλίες του θερέτρου σας; Το Vrdnik είναι ένας προορισμός που έχει τόσες πολλές δυνατότητες, κοντά σε δύο μεγάλες πόλεις, το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ, καθώς και ένα διεθνές αεροδρόμιο, που βρίσκεται στις ηλιόλουστες πλαγιές του βουνού Fruška Gora, στο εθνικό πάρκο και με μεταλλικό ιαματικό νερό. Σεβόμενη τις αρχές της βιωσιμότητας, τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, η εταιρεία μας κατάφερε να κάνει τον προορισμό γνωστό παγκοσμίως. Μαζί με τις κρατικές αρχές δημιουργείται το γενικό σχέδιο για όλη την περιοχή, το οποίο θα ενισχύσει τις προσφορές προορισμών. Με περισσότερες επιλογές για διαφορετικά είδη υπαίθριων δραστηριοτήτων