Το υπέρογκο χρέος οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας τα Λουτρά Σιδηροκάστρου

0
αναπτηξη
λουτρα θερμης λεσβου

Το υπέρογκο χρέος οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας τα Λουτρά Σιδηροκάστρου

Για 2 εκατ. Ευρώ χρέος κάνει λόγο ο Δήμαρχος Σιντικης

«Τα λουτρά Σιδηροκάστρου αποτελούν την μεγαλύτερη πληγή του Δήμου Σιντικής. Υποσχεθήκαμε στους δημότες ότι θα δημοσιοποιήσουμε όλα τα κακώς κείμενα που θα εντοπίσουμε», δηλώνει ο νέος Δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τατσιός για να προσθέσει:

«Τα λουτρά αντί να αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας, έχουν ένα χρέος που ξεπερνά τα 2 εκατ. Ευρώ. Δεν είναι μόνο τα λουτρά, ούτε η Θερμαλία πηγή, ούτε το νέο ξενοδοχείο που δεν λειτούργησε ποτέ με αποτέλεσμα να ρημάξουν και να λεηλατηθούν. Το σημαντικότερο είναι ότι ουδείς ενδιαφέρθηκε για την νόμιμη και σωστή λειτουργία επί χρόνια. Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλλη στο Δήμο Σιντικής, το τμήμα ελέγχο και επιθεωρήσεων του Υπουργείου Τουρισμού, τα Λουτρά λειτουργούσαν παράνομα. Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται πρώτον: Πως για το 2023 δεν έγινε αίτηση για άδεια καλής λειοτυργίας. Δεύτερον, απο το 2021 είχαμε να στείλουμε φυσικοχημικές αναλύσεις του νερού και τρίτον δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εν ισχύ».

Τι σημαίνει αυτό

Για τις επιπτώσεις στην λειοτυργία των Λουτρών από εδώ και πέρα ο Δήμαρχος Σιντικής είπε: « Για τους λόγους που προανέφερε το Υπουργείο επισημαίνει την αυτοδίκαιη ανάκληση του ειδικού σήματος λειτουργίας, που σημαίνει ότι εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο τα Λουτρά έπρεπε να μην λειτουργούν. Δεν το ήξεραν, το ήξεραν και αδιαφόρησαν (αναφερόμενος πιθανότατα στην προηγούμενη δημοτική αρχή). Οι υπεύθυνοι είναι υπόλογοι στον νόμο. Η νέα δημοτική αρχή εναρμονίζεται στην κείμενη νομοθεσία και δεσμεύεται να την τηρήσει ευλαβικά. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΑΕ Σιντική αναστέλλεται η λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και του ξενοδοχείου μέχρι να κατατεθεί πλήρης και άρτιος φάκελλος με όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία τους νόμιμα και με ασφάλεια. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την συντομότερη επανέναρξη της λειτουργία τους