ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ -ΤΑΙΠΕΔ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΙΑ

0

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣΣΥΛΛΟΓΟΣΙΑΜΑΤΙΚΩΝΠΗΓΩΝΚΑΙΛΟΥΤΡΟΠΟΕΛΩΝΕΛΛΑΔΑΣWWW.LOYTROPOLEIS.COM 2310905164 THESSALONIKI

Θεσσαλονίκη 11 Ιουνίου 2023

Προς

Δήμαρχο Βισαλτίας

κ. Αθανάσιο Μασλαρινό

Αξιότιμε Δήμαρχε

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι μεταξύ ημών και του ΤΑΙΠΕΔ, κύριου των ιαματικών πηγών Νιγρίτας, έλαβε χώρα συμφωνήσατε  για  την οποία παραχωρούνται στο Δήμο για περαιτέρω αξιοποίηση.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι και στο παρελθόντος η λειτουργία όσο και η τύχη (αξιοποίηση, εξωραϊσμός, εκσυγχρονισμός) των συγκεκριμένων Λουτρών ανήκε στο Δήμο σας, αλλά δυστυχώς, ελλείψει μελετών και προβληματικής λειτουργίας, «επέστρεψαν» στο εν λόγω Ταμείο.

Θέλουμε να τονίσουμε Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι εν γένει είμαστε υπέρ της εκμετάλλευσης των Ιαματικών Πηγών από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, έχουμε υπόψη την πρόσφατη τοποθέτησή σας σε ερώτηση της Αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία για την αξιοποίηση της Λουτρόπολης Θερμών Νιγρίτας απαιτείται ιδιαίτερα σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο δεν είναι δυνατό να διαθέτει ο Δήμος.

Αξιότιμε Δήμαρχε, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Δήμου και ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι η ιαματική πηγή «Θερμιά» έστω και με την υπάρχουσα κατάσταση θα λειτουργήσει, έως ότου  αποκτήσει αυτό που της αξίζει, δηλαδή εικόνα Λουτρόπολης Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών.

Όταν επισκεφτήκαμε τη Λουτρόπολη, η οποία έλαβε χώρα ακριβώς μετά από την υλοποίηση εργασιών ανακαίνισης, είχαμε προτείνει την αδιάλειπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο για τρεις μήνες. Την πρόταση αυτή την επαναφέρουμε και την απευθύνουμε σε εσάς ως τον υπεύθυνο λειτουργίας της Λουτρόπολης.

Θα θέλαμε κλείνοντας να δηλώσουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας, ότι θα συνδράμουμε σε κάθε προσπάθειά σας προκειμένου η Λουτρόπολη να ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα και να σας ευχηθούμε να δημιουργήσετε μία Λουτρόπολη, ανταγωνιστική όχι μόνο με τις όμορες εγκαταστάσεις του Νομού σας, αλλά και με αυτές της γειτονικής χώρας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τρίγωνο (Αγκίστρου, Σιδηροκάστρου και Νιγρίτας) Ιαματικού Τουρισμού το οποίο θα προσελκύει πληθυσμό όλων των ηλικιών τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Τέλος θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τις σκέψεις και τις απόψεις του δήμου για το παραπάνω θέμα.

Με εκτίμηση

για το Δ.Σ.. του συλλόγου

 

Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας

Ανέστης Αναστασιάδης           Νίκος  Κωτσόπουλος

 

Υ.Γ.. κοινοποιείται γραφείο προέδρου ΤΑΙΠΕΔ
Μ.Μ.Ε .

 

m.karteros@dimosvisaltias.gr, dimarxos@dimosvisaltias.gr, nigrita@etasa.gr, largeproperties@etasa.gr,