ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ .LOYTROPOLEIS.COM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310905164

===================================

Προς Δήμο AΑλμωπίας λουτρά Πόζαρ

1ον Γραφείο δημάρχου κύριο Νικόλαο Παρούτογλου

2ον Γραφείο προέδρου Πέτρου Τσέκου λουτρά πόζαρ

3ον Γραφείο διευθύνουσα σύμβουλος Βερόνικα Χαραλαμπίδου. Λουτρά Πόζαρ

Κύριε δήμαρχε

Θέλουμε καταρχήν να πούμε στο δήμαρχο στα 5 χρόνια που θα ναι σε αυτήν τη θέση  να υπάρχει αναπτύξει στον δήμο Αλμωπίας για τα εκατοντάδες προβλήματα που έχει και παράλληλα  και με την ορισμό που έχει ορίσεις νέα διοίκηση στα  λουτρά Παζάρ να αναπτυχθούν όπως πρέπει.

Θέλουμε να τονίσουμε και να πούμε ότι τα λουτρά Αλμωπίας είναι σήμερα πανελλαδικά από πλευράς εμφάνισης και προβολής τα καλύτερα στην Ελλάδα.

Πολλές φορές σαν σύλλογος κάναμε προτάσεις ότι αυτή η λουτρόπολη να αποτελέσει την λουτρόπολη των Βαλκανίων και δεν ξέρω αν η σημερινή διοικούντες θα μπορέσουνε να φτάσουνε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος Πέτρος Τσέκος και  με την έμπειρα που έχει θα κάνει ότι το καλύτερο και νομίζω η πρόταση του δημάρχου να μπεις αυτή τη θέση ήτανε ό,τι καλύτερο.
Για πολλά χρόνια σχετικά με τις ιαματικές πηγές ο σύλλογος έλεγε πως θα πρέπει να υπάρχει διευθύνων σύμβουλος σε αυτές τις επιχειρήσεις αλλά οι δήμαρχε δεν μας ακούγανε και έκαναν  το κεφαλιού τους και πολλές ιαματικές πήγες αντί τις αναπτύξουμε τις βουλιάξανε  από την κάθε διορισμένη διήγηση και από τον κάθε δήμαρχο.
Σήμερα γίνεται μία προσπάθειες
ένας διορισμούς  σαν διευθύνουσα σύμβουλο την κυρία Βερόνικα Χαραλαμπίδου είναι κάτι καινούργιο για τίς ιαματικές πήγες.

Δεν την γνωρίζουμε και δεν την ξέρουμε την κυρία Χαραλαμπίδου  αλλά με τα προσόντα τα οποία ανακοίνωση ο δήμαρχος ελπίζουμε η κυρία Βερόνικα με τη δουλειά που θα κάνεις τα λουτρά να είναι σαν πρότυπο για τις άλλες ιαματικές πηγές σε όλη την Ελλάδα και αυτό θα είναι μία μεγάλη επιτυχία.

Επίσης γνωρίζουμε τις σημερινές εγκαταστάσεις στην λουτρόπολη του ΠΟζάρ και δεν ξέρουμε γιατί πολύς κόσμος κάνει παράπονα ότι δεν έχει χρόνο  να κάνει τα μπάνια του την ώρα που θέλει.

Παλαιότερα έχει γίνει μια μελέτη από τον σύνδεσμο δήμων ιαματικών πηγών Ελλάδας από μεγάλους επιστήμονες του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη αυτής της ιστορικής λουτρόπολης .

Ασφαλώς αυτές  όλες οι μελέτες σχεδόν έχουνε πεταχτεί και δεν υπάρχουνε ούτε σαν ιδέα για να μπορέσει να προχωρήσεις σήμερα η διοίκηση σε μία νέα μελέτη προκειμένου να την αναπτύξει και να μπει η  λουτρόπολη στα ευρωπαϊκά προγράμματα πιστεύουμε ότι η  νέα διοίκησε θα το κάνει

Θέλουμε να πούμε στη νέα διοίκηση ότι εκτός από τα τρέχοντα προβλήματα στην λουτρόπολη αλλά και στην γύρω περιοχή ξενοδοχεία restaurant και λοιπά αυτά ασφαλώς η  διοίκηση θα τα βλέπει προκειμένου η λειτουργία  να είναι άψογη
Αλλά εμείς προτείνουμε να υπάρχει μια ομάδα επιστημόνων που γνωρίζουνε το αντικείμενο και να αρχίσει να γίνεται μια ολοκληρωμένη μελέτη το πώς αυτή η λουτρόπολη θα είναι το καμάρι της Ελλάδας.
Και το λέει με αυτό γιατί σήμερα για τις ιαματικές πηγές το Υπουργείο Τουρισμού έχει προτείνει ένα κονδύλιο γύρω στα 50 εκατομμύρια αλλά καμία λουτρόπολη δεν είναι έτοιμο να τα πάρε αυτά  το χρήματα γιατί απλά  δεν έχει μελέτη στα χέρια και αυτό είναι το δράμα.

Εμείς σύλλογος θέλουμε να τονίσουμε στον σημερινό δήμαρχο ότι θα είμαστε κοντά του θα τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε το ίδιο και στην διοίκηση των λουτρών και στο φίλο μας τον Πέτρο Τσέκο .

Θέλουμε να θυμίσουμε  ένα μεγάλο μας παράπονο σαν  σύλλογος όποτε επισκεφτήκαμε τη λουτρόπολη και είχαμε κάποιο ραντεβού με τους κρατούντες στον δήμο αλλά και στα λουτρά ποτέ δεν ήταν στη θέση τους και ποτέ δεν θέλησαν να συναντηθούμε αν και προσφέρομαι πάρα πολλά σε αυτή την λουτρόπολη εκτός αν το έκαναν  για πολιτικούς λόγους.

Για όλους αυτούς τους λόγους ελπίζουμε πως η νέα διοίκηση θα μας δέχεται στο εξής το ίδιο και ο δήμαρχος και όλοι μαζί για να  έχουμε έναν στόχο μαζί με όλες τις ελληνικές λουτροπόλεις για να τις  αναπτύξουμε και να είμαστε η χώρα των Ελληνικών ιαματικών πηγών.

Με αυτά τα λίγα να ευχηθούμε σε όλους καλές δουλειές καλή επιτυχία και ζητούμε από τους Ελληνες λουόμενους να επισκέπτονται της ελληνικές λουτροπόλεις για να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να τις αναπτύξουμε και όχι να κάνουμε παράπονα όπως γίνεται συνήθως.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του συλλόγου

Ο   Πρόεδρος
Ανέστης Αναστασιάδης

Υ.Γ, ενημέρωση γραφείο τύπου Αχιλλέας Μεταλλούλης