ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 2/4/2023 ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΙΒΗΡΙΔΟΣ 9 WWW.LOYTROPOLEIS.COM

   ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 2/4/2023 ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

Πρακτικό συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου 2/4 2023 στα λουτρά της Θέρμης.

Επίσκεψη στα λουτρά της Θέρμης ήταν το πρώτο θέμα των μελών προκειμένου να δούνε από κοντά της νέας γεώτρησης που γίνονται.

Έγινε μία ενημέρωση από τον υπεύθυνο της εταιρείας Αθανασίου ΝΑΓΚΟΥΛΗ  σχετικά με τις γεωτρήσεις που γίνονται και μας ενημέρωσε ότι υπάρχει άφθονο νερό σε τρεις παλιές γεωτρήσεις Και τα ποσοστά αντλήσεις ιαματικοί  νερού είναι 12εως 12 κυβικά νερού από κάθε γεώτρηση.

Η   θερμοκρασία τόνισε ο κ Αθανάσιος Ναγκούλης  κυμαίνεται γύρω στις 36 με 37 βαθμούς.
Έγινε μία έντονη συζήτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου με τους επιστημονικούς συνεργάτες τις εργασίες που γίνονται ο σύλλογος έκανε μερικές προτάσεις και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εταιρείας για αυτήν την προσπάθεια.

Στη συνέχεια τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σε καφετέρια της Ραιδεστού πλησίον των λουτρών της Θέρμης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης..

Τα εκτός ημερήσιας διάταξης ήταν οι επιστολές από διάφορους φορείς δημοσιεύματα στον τύπο για τις ιαματικές πηγές και μία πρόταση από υποψήφιο του δήμου Σιντικής να συμμετέχει ο σύλλογος σε μία ημερίδα .

Εξουσιοδοτήθηκε  ο Αντιπρόεδρος  και να παραστεί σε αυτήν την ημερίδα  αντιπρόεδρος του συλλόγου Αχιλλέας Μεταλλούλης.

Το πρώτο θέμα ήταν τα λουτρά της θερμής και θέση του συλλόγου που δεν ήταν ξεκάθαρη γιατί περιμένουμε τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων και τις ενέργειες των δημάρχων Θέρμης και Θεσσαλονίκης για τις παραπέρα ενέργειες.

Και δεύτερο θέμα ήτανε τα λουτρά Ελευθερών Καβάλας η καταγγελία από πλευράς του προέδρου σχετικά με την διαδικασία υδροδότησης αυτής της επιχείρησης,

Άλλο  θέμα της συνεδρίασης ήτανε δελτίο τύπου  από την τουρκική πρεσβεία και πρόταση του προέδρου για συνεργασία σχετικά με τις ιαματικές πηγές της Τουρκίας η πρόταση απορρίφθηκε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκτός από τον πρόεδρο.

Άλλο θέμα της συνεδρίασης ήτανε επιστολή από των Ελλήνων χημικών για την παγκόσμια ημέρα νερού.
Συζήτηση σχετικά με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενημέρωση από τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο για τη συμμετοχή αυτού του οργανισμού σε διάφορες διεθνείς εκθέσεις προς όφελος των ιαματικών πηγών της Ευρώπης

Άλλο θέμα ήτανε ενημερωτική επιστολή για χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών που πάσχουν από νεανικό ρευματικό νόσημα και δεν αναφέρονται καθόλου σχετικά με τη θεραπεία από τις ελληνικές ιαματικές πήγες  πρόταση να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς αυτό τον οργανισμό

Επίσης έντονη συζήτηση έγινε επιστολή του προέδρου προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την μη  χρηματοδότηση των ελληνικών λουτροπόλεων κυρίως της κεντρικής Μακεδονίας όπως είναι τα Λουτρά Απολλωνίας, Σιδηροκάστρου, Αγκίστρι και λοιπά.

Τέλος έγινε συζήτηση για τα διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν τις ιαματικές πηγές και δελτία τύπου Η δημοσιεύματα σχετικά με τις βουλγαρικές ιαματικές πηγές που το 2022 επισκέφθηκαν ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες κάτοικοι στις βουλγαρικές ιαματικές πηγές και  περίπου 48.000 ήταν οι Έλληνες.
Προχωρούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού των λουτρών Πρέβεζας

Η επίσκεψη του κυρίου Κουτσούμπα Γενικού Γραμματέα του κ τα λουτρά των Καμένων βούρλων και της περιοχής όπου αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των ιαματικών πηγών της περιοχής.
Άλλο δημοσίευμα ήταν σχετικά με την εταιρεία ιαματικές πηγές Ελλάδας και την τοποθέτηση νέων επιστημονικών συνεργατών σε αυτή την εταιρεία.

Τέλος  εγκρίθηκε ομόφωνα τα έσοδα και έξοδα του συλλόγου 2022 εκτός από τα έξοδα που αφορά το αυτοκίνητο  και που  είναι αντίθετος πάντα ο Αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλουλης.

Ο πρόεδρος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αν έχουνε κάτι να προσθέσουν η απάντηση ήταν όχι και ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης έλυσε τη συνεδρίαση.

Ακλούθησε  ελεύθερη συζήτηση για όλα τα θέματα ακόμα και πολιτικά,

Παρών στη συνεδρίαση ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης ο Αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλούλης  ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κωτσόπουλος ο ταμίας Φώτης Γούναρης το μέλος του διοικητικού Γεωρνας  Χρήστος το μέλος της επιτροπής τουρισμού Ανδρέας Τσαούσης ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Παπαδήμας Γεώργιος.
Παρών δήλωσαν ο Μάκης Κιφοκέρης ο Νώντας Όχονος  η Πελαγία Γλαβινα και ο Νίκος Ματθαίου.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ