Οι λόγοι που αποχώρησε η εταιρεία από την εκμίσθωση των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης

0

Οι λόγοι που αποχώρησε η εταιρεία από την εκμίσθωση των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης

Στο ΔΣ της ΤΙΕΔΑ συζητήθηκε το θέμα της υπαναχώρησης της εταιρείας TSAXD OE από την εκμίσθωση των ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης, παρά το γεγονός ότι είχε ανακηρυχθεί πλειοδότης σε σχετική διαδικασία, προσφέροντας μίσθωμα 4.200 ευρώ. Σε σχετική επιστολή της εταιρείας, την οποία είχε καταγγείλει στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης, υπογραμμίζοντας πως διέθετε ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο και δεν πληρούσε τα κριτήρια της διακήρυξης, αναφέρονταν οι λόγοι της απόφασής της να αποσυρθεί από τη διαδικασία, χάνοντας μάλιστα τις 24.000 ευρώ της εγγυητικής της επιστολής.

«Έχοντας ως κυρίαρχο στόχο την αναβάθμιση του ακριτικού Νομού μας, όντας γηγενείς, προβήκαμε στην συμμετοχή στον ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την κατακύρωση της εκμίσθωσης των εγκαταστάσεων του υδροθεραπευτηρίου, των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και λοιπών βοηθητικών χώρων των Ιαματικών Πηγών Τραϊανούπολις, η δε εταιρία μας κατέστη υπερθεματίστρια. Με αίσθημα ευθύνης, σεβασμού και αγάπης προς τον τόπο μας, αποφασίσαμε να επενδύσουμε για την ανάδειξη της περιοχής μας και συγκεκριμένα της περιοχής των Ιαματικών Λουτρών. Δέος να σημειωθεί ότι όλο αυτό το εγχείρημα ήταν ανεξάρτητο από πολιτικές σκοπιμότητες και πεποιθήσεις. Μοναδικό κίνητρο μας ήταν η αναβάθμιση μιας ευρύτερης πολιτιστικής ζώνης που να ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για να έχουμε μία Λουτρόπολη που να είναι ανταγωνιστική, καθιστώντας την πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Παρά ταύτα και ενώ τα δικά μας κριτήρια δεν είχαν πολιτική χροιά , εν τούτοις δημιουργήθηκε μια τεταμένη ατμόσφαιρα στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης με αρνητικό κλίμα και δυσμενείς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο μας. Υπήρξε έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια με δημόσιες δηλώσεις και προειδοποιήσεις από αιρετό ότι θα μπλοκάρουν την επένδυση μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης ,λαϊκή κατακραυγή από την πολιτική μειοψηφία της κοινότητας Λουτρών και διχόνοια που παρακολουθήσαμε άφωνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29 /05/2023 όπου υπήρχε η συζήτηση για την επένδυση η οποία φυσικά είχε αντίκτυπο και στόχο εμάς και προέβλεπε κατάφωρα την προσωπικότητα μας.

Διαβάστε ακόμη  Θάσος: Γυναίκα εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ και επιχείρησε να σκοτώσει με μαχαίρι τον ταμία

Για την διαχείριση όμως ενός πολύτιμου δημοτικού πόρου όπως είναι οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Αλεξανδρούπολης απαιτείται κοινωνική συνοχή και στήριξη , η δε περιρρέουσα ατμόσφαιρα τη δεδομένη χρονική στιγμή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης είναι άκρως αντίθετη και επιθετική αφού δεχόμαστε πυρά τόσο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δικτύωσης όσο και από απλούς συμπολίτες μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας ενημερώνουμε εγγράφως ότι δεν επιθυμούμε πλέον τη συμμετοχή μας στη διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης ως προσωρινοί ανάδοχοι και δεν θα προβούμε στην υπογραφή σχετικής σύμβασης αντιλαμβανόμενοι πλήρως και την απώλεια της εγγύησης συμμετοχής ύψους 24.000 ευρώ».

Το ΔΣ της ΤΙΕΔΑ μετά από συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί την αίτηση υπαναχώρησης της εταιρείας. Σημειώνεται πως στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τάσος Σεραφειμίδης είχε σημειώσει πως μαζί με τη δημοτική αρχή σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα τους στο ζήτημα της αξιοποίησης των ιαματικών λουτρών που μετά από σχεδόν 3 χρόνια έλαβαν το ειδικό σήμα λειτουργίας και μπορούν να λειτουργήσουν έχοντας μείνει κλειστά από την αρχή της θητείας Ζαμπούκη. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κύριος Σεραφειμίδης θα υπάρξει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προτού ληφθεί όποια νέα απόφαση για το μέλλον των εγκαταστάσεων.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • news