Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Είναι πολύ θετικό βήμα η συγκρότηση ιατριού συμβουλίου δίπλα στην ESPA. O καθηγητής Carpentier είναι ιδιαίτερα έντιμος και συνεργάσιμος και χαίρομαι ιδιαίτερα για την τοποθέτηση του σε αυτήν την θέση.

0
mmanuel Kosadinos
Από:kosadinos@hotmail.com
Προς:Anestis anastasiadis
Κυρ 10 Δεκ στις 4:22 μ.μ.

Καλησπέρα Ανέστη
Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Είναι πολύ θετικό βήμα η συγκρότηση ιατριού συμβουλίου δίπλα στην ESPA.
O καθηγητής Carpentier είναι ιδιαίτερα έντιμος και συνεργάσιμος και χαίρομαι ιδιαίτερα για την τοποθέτηση του σε αυτήν την θέση.
Είναι καρδιολόγος και αγγειολόγος και έχει προσφέρει σημαντικό (ερευνητικό μεταξύ άλλων) έργο για την αναγνώριση της ωφέλειας στην καρδιολογία και αγγειολογία από την ιαματική λουτροθεραπεία και συναφείς θεραπευτικές πράξεις.
Μία ένδειξη που απουσιάζει περίτρανα από τις αναγνωρισμένες από τον ΕΟΠΥΥ ενδείξεις. Στην Ελλάδα ο ρόλος του καρδιολόγου περιορίζεται στον αποκλεισμό αντενδείξεων για ιαματική λουτροθεραπεία.
Ενώ πολλοί ιαματικοί φυσικοί πόροι (ΙΦΠ) της Ελλάδας κατέχουν την κατάλληλη χημική σύσταση, χλωρονατριούχα και διττανθρακούχα ιαματικά νερά.
Επιπλέον το φυσικό και αγροδιατροφικό περιβάλλον της Ελλάδας παρέχει στοιχεία για συμπληρωματικές θεραπείες καρδιολογικών και αγγειοογικών παθήσεων: προσαρμοσμένη διατροφή και άσκηση, θαλασσοθεραπεία.
Από μεριάς μου θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή με τον καθηγητή Carpentier εκ μέρους του Πανελλήνιου Συλλόγου εφόσον το επιθυμείτε.