Αρχική Ενημέρωση πολιτών ΕΠΤΕΛΟΥΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΚΙΔΗ

ΕΠΤΕΛΟΥΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΚΙΔΗ

0

Επιμένει στην επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών η οικογένεια Χαρακίδη

 Επιμένει στην επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών η οικογένεια Χαρακίδη

Μέσω δηλώσεων του Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Σιμιτσή, δηλώσεις στο ραδιόφωνο της Πρωινής το πρωί της Τρίτης (χθες), πληροφορηθήκαμε λεπτομέρειες για δύο τοπικά θέματα που απασχόλησαν τη Δευτέρα το απόγευμα τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ.

Συνεδρίαση που έγινε δια ζώσης στην Κομοτηνή. Ο Κωστής Σιμιτσής υποστήριξε ότι η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας «Εργοανάπτυξη ΑΕ» (αναπτυξιακή εταιρία με έδρα την Καβάλας, εταιρία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης) έπρεπε να γίνει.

Για να βελτιώσει τα οικονομικά της. Έτσι και μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης και του διοικητικού της συμβουλίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου στα 80.000 ευρώ. Με αποτέλεσμα -όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης- να μπαίνουν στο ταμείο της εταιρείας περίπου 44.000 ευρώ.

Είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ. Το γεγονός θα διευκολύνει την «Εργοανάπτυξη» προκειμένου να κινηθεί σε διάφορους τομείς δραστηριότητας της. Να πάρει κι άλλες πρωτοβουλίες. Να μπορεί να πληρώνει έξοδα και χρέη της.

Όπως επίσης είπε ο κ. Σιμιτσής, η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επιβεβαιώνει την συνέχιση της λειτουργίας και της παρουσίας της εταιρείας. Αν και η ψηφοφορία που τελικά έγινε για το θέμα -είπε ο κ. Σημίτης- παρουσίασε αποτέλεσμα 15 υπέρ και 10 κατά. Ξεχωρίζει και σημειώνει μάλλον με απογοήτευση ότι κατά της εταιρείας και της λειτουργίας της ψήφισε και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε ότι αφορά την επένδυση στα Λουτρά των Ελεύθερων (μετά από ερώτηση που ανέπτυξε ο κ. Δημήτρης Λυμπεράκης) παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος των επενδυτών ο κ. Κυριάκος Χαρακίδης.

Ο κ. Χαρακίδης εξήγησε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της επένδυσης άργησε αδικαιολόγητα τρεις μήνες στο Υπουργείο Τουρισμού. Βρέθηκε και εξετάστηκε μετά από διάφορες πιέσεις. Κι όταν εξετάστηκε, μέσα σε τρεις μόνο μέρες, η υπηρεσία του Υπουργείου γύρισε πίσω τη μελέτη με δύο σελίδες παρατηρήσεων!

Ο Κωστής Σιμιτσής εκτιμά ότι οι παρατηρήσεις δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες και θα ικανοποιηθούν γρήγορα. Το δήλωσε στην συνεδρίαση και ο κ. Χαρακίδης. Είπε δηλαδή ότι η εταιρία που προτείνει την επένδυση θα απαντήσει σε όλες τις παρατηρήσεις. Πολύ γρήγορα.

Ο Κωστής Σιμιτσής αναφέρθηκε σε ευθυνοφοβία της υπηρεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στην Αθήνα και συνεχάρη τους επενδυτές για την υπομονή στο σχέδιό τους. «Αν ο επενδυτής ήταν αλλοδαπός, θα είχε ήδη αποχωρήσει» είπε με νόημα ο Αντιπεριφερειάρχης.

Σημειώνουμε ότι η ερώτηση του κ. Λυμπεράκη έθιξε και άλλα θέματα στα Λουτρά όπως π.χ. η σημερινή κατάσταση των εγκαταστάσεων. Η φύλαξη τους και η είσοδος πολιτών σε αυτές. Καθημερινή και μεγάλη στη διάρκεια ειδικά της Καλοκαιρινής περιόδου.