ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 8/6/2023 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ . LOYTROPOLEIS.COM

ENA ΜΙΚΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 8/6/2023 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. και των επίτροπων δουλειάς στα γραφεία του συλλόγου την Πέμπτη 8 /6/2023 στην ιβηριδος 9. Θεσσαλονίκης

Η παρουσία όλων των μελών που ήταν κάτι απίστευτο εν μέσω εκλογών.

Αφού ο Γραμματέας ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι υπάρχει απαρτία ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την παρουσία τους και έκανε μία εισηγητική έκθεση εκτός ημερήσιας διάταξης για τη σημερινή συνεδρίαση και μάλιστα ενόψει των εκλογών που ο καθένας έχει τις δικές σου δουλειές.

Στη συνέχεια ενημέρωση για θέματα που είναι εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν ιαματικές πηγές για όλη την Ελλάδα και  διάφορες προσκλήσεις που δέχεται ο σύλλογος να επισκεφτεί ελληνικές λουτροπόλεις.

Τέλος ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. η επόμενη συνεδρίαση αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί σε κάποια Λουτρόπολη.

Αναφέρθηκε στα Λουτρά του Δήμου Σκύδρας όπου η Δήμαρχος ενημέρωσε τον πρόεδρο του συλλόγου  ότι ετοιμάζετε μελέτη για την παραπάνω λουτρόπολη και κάλεσε τον σύλλογο να επισκεφτεί τον δήμο

Τα θέματα που απασχόλησαν στην ημερήσια διάταξη ήτανε η επιστολή του προέδρου προς τον δήμο Σιντικής σχετικά με το νέο ξενοδοχείο αν θα λειτουργήσει ή όχι που ενημέρωσε ο πρόεδρος ότι δεν πήραν κάποια απάντηση αλλά η επιστολή δημοσιεύθηκε σε όλες τις εφημερίδες της περιοχής.

Άλλο θέμα πάλι ήτανε τα Λουτρά (Θερμιά Νιγρίτας)  όπου μετά από πολλά χρόνια ο δήμος δέχθηκε από τον ΤΑΙΠΕΔ στο εξής να γίνει η δημοτική επιχείρηση και θα δούμε αν προχωρήσει και αν υπάρχει Μελέτη αξιοποίησης αυτής της ιαματικής Πηγής.

Το κύριο θέμα ήτανε τα Λουτρά Τραϊανούπολης του δήμου Αλεξανδρούπολης όπου αρχικά ο Δήμος έχει παραχωρήσει σε ιδιώτη επενδυτή για 25 χρόνια και μετά από αλλεπάλληλες αντιδράσεις του τύπου και Αντιπολίτευσης ο ιδιώτης επενδυτής αποχώρησε από αυτή την επένδυση με ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης αλλά και η  σχετική επιστολή του πρόεδρου προς δήμο Αλεξανδούπολης

Τέλος στο θέμα του ΟΠΕΚΑ  για τους αγρότες που έχουμε τον κοινωνικό τουρισμό ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι προσφέρουν πέντε λούσεις και όχι 15 που είναι οι θέσεις του συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια.

Πάνω σε αυτό το θέμα ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ότι έχει  σταλεί σχετική επιστολή που στον ΟΠΕΚΑ  και σε όλους τους φορείς ότι πάγια θέση του Πανελληνίου Σύλλογο ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας είναι 15 λούσεις και 15 φιλοξενίες όπου τα έξοδα να βαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπήρξε το θέμα το Λουτρά της Κεσσάνης Ποταμιάς όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ο δήμος ότι έχουν αξιοποιήσει και υπάρχουν πολλοί και πολλές επισκέψεις σε αυτές τις ιαματικές πηγές όπως και τα λουτρά της Μύκης .

Στο τέλος πάρθηκε η απόφαση σχετικά για τα λουτρά στο Παρανέστι ο πρόεδρος απέστειλε επιστολή αλλά και στην Ανατολική Περιφέρεια Μακεδονίας  γιατί μία ανάπτυξη που εδώ και χρόνια δεν υπαρχή και ζήτησε από τα μέλη του δ.σ. αν τα καταφέρουμε να επισκεφθούμε τα λουτρά για να δούμε από κοντή τις παράγκες η πρόταση έγινε αποδεκτή στο σύνολο του.

Πάνω σε αυτά τα θέματα έντονη συζήτηση από τα μέλη του Δ.Σ.. πολλές αντιρρήσεις σε διάφορα θέματα . Τέλος αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις να συνεχιστούν όσο μπορούμε σε καλύτερους χώρους γιατί τα γραφεία του συλλόγου είναι μικρά.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες η πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης ο Αντιπρόεδρος του γραφείου τύπου Αχιλλέας Μεταλούλης ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κωτσόπουλος η ειδικός γραμματέας Τασούλα Αυγερινού ο Ταμίας του συλλόγου Φώτης Γούναρης το μέλος του δ.σ. και υπεύθυνος προβολής Νίκος Ματθαίου ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Γεώργιος Παπαδήμας και το μέλος της επιτροπής Τουρισμού Πελάγια Γλαβίνα με την Χαρούλα Αναστασιάδου να είναι πάντα πάρων

τέλος ο πρόεδρος έκλεισε την συνεδρίαση λέγοντας το ότι οι πρώτες εκλογές δεν ήταν αυτές που θέλαμε και ευχαρίστησε την κυρία Πελαγία με τα εδέσματα που έφερε για την εκλογή του ανιψιού Θανάση Γλαβίνα στη β Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος έκανε μια πλήρη ενημέρωση ο Αντιπρόεδρος σχετικά με την Επίσκεψη που έκανε  στα Λουτρά του Δείμου Αλμωπίας λουτρά ΠΑΖΑΡ για την σημερινή κατάσταση των λουτρών που είναι ότι καλύτερο στην Ελλάδα .

Υ.Γ. θα ακολουθήσει δελτίο τύπου από τον Αντιπρόεδρο Αχιλλέα Μεταλούλη