ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ -ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

0

Ε. Λιακούλη: «Πλούτος αναξιοποίητος, οι Ιαματικές Πηγές του Κόκκινου Νερού»

Στο πλαίσιο της οργανωμένης περιοδείας που πραγματοποιεί η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής  Ευαγγελία Λιακούλη στα παράλια του Δήμου Αγιάς, επισκέφθηκε τις Ιαματικές Πηγές στο Κόκκινο Νερό του Δήμου Αγιάς, προκειμένου να διαπιστώσει την σημερινή κατάσταση του χώρου, μετά και την προ μηνών κοινοβουλευτική παρέμβασή της και διαμαρτυρία της, ενάντια στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις πηγές και να τις παραδώσει στα μεγάλα συμφέροντα ξένων εταιριών.

Ειδικότερα, η βουλευτής του νομού,  διαπίστωσε ότι τόσο  οι εγκαταστάσεις  των Ιαματικών Πηγών, όσο και ο περιβάλλων χώρος, δεν έχουν αξιοποιηθεί, ώστε να συντελέσουν καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής,  καθώς γραφειοκρατικά εμπόδια και εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών , δεν επιτρέπουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, οι Ιαματικές Πηγές του Κόκκινου Νερού, παραμένουν αναξιοποίητες, αφού δεν υλοποιήθηκε ποτέ  ο σχεδιασμός του χώρου υποδομών, με την δημιουργία ιατρείου  και πρόσληψη ανάλογου ιατρικού  προσωπικού, χώρο αποδυτηρίων, ντουζιέρες, επιγραφές ειδικών σημάνσεων που θα παρείχαν τις απαραίτητες  πληροφορίες για τη σωστή χρήση των πηγών,  καθώς και ειδικού γραφείου για ενημέρωση του κοινού,  σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη τους.

Αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι η κ. Λιακούλη, είχε προχωρήσει σε δημόσια παρέμβαση για το μείζον ζήτημα αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών του Κόκκινου Νερού, λίγους μήνες  πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου  . Η βουλευτής ανέδειξε τότε το θέμα και δήλωσε   ευθέως  την αντίδρασή της στο σχέδιο της ιδιωτικοποίησης των Ιαματικών Πηγών εκ μέρους της Κυβέρνησης, βρίσκοντας συμμάχους, όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς.  Μία τέτοια προσπάθεια, σύμφωνα με τη θέση της κα Λιακούλη, οδηγεί στην πραγματικότητα στη δήμευση των περιουσιών που ανήκουν κατά κυριότητα ή χρήση, στους δήμους, επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση, ενώ μένει αδιάφορη στην εκπόνηση ενός σοβαρού σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης του Ιαματικού Τουρισμού, παράλληλα  θέτει φραγμούς στην  ενίσχυση τους αναπτυξιακού ρόλου της αυτοδιοίκησης, πλήττοντας καίρια  τα συμφέροντα  των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της χώρας.

Η κα Λιακουλη, αφού ολοκλήρωσε  την αυτοψία στο χώρο των Ιαματικών Πηγών του Κόκκινου Νερού δήλωσε: «Όπως ανέφερα  και στην αρχή της περιοδείας μου στα παράλια της Αγιάς, ο Τόπος μας είναι  ευλογημένος, αρκεί  να αναδεικνύουμε και να αξιοποιούμε τον πλούτο του  και  τις ομορφιές  του.  Το θέμα της ανάδειξης του Ιαματικού πλούτου του Κόκκινου Νερού, αποτελεί και προσωπικό μου στοίχημα,  καθώς πιστεύω   ακράδαντα, στη δυναμική του τεράστιου  σημασίας έργου της διαχείρισης των Ιαματικών Πόρων, των οποίων είναι επιτακτική η ανάγκη οργανωμένης διαχείρισής τους . Εδώ και μήνες, έθεσα το ζήτημα  αυτό σε δημόσια συζήτηση, όμως για άλλη μία φορά  η Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο τηρούν «σιγή ιχθύος». Αντίθετα, βάζουν γραφειοκρατικά εμπόδια, για να μην μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ποτέ τις πηγές, ώστε εύκολα να παραδοθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Θα  προβώ σε νέα παρέμβαση, προκειμένου  το κατάφυτο μέρος  των  πολύτιμων Ιαματικών Πηγών του Κόκκινου Νερού, με τα πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων,  να τύχει της αντιμετώπισης  και της αναβάθμισης που του αρμόζει. Είναι κρίμα να υπάρχει τόσος πλούτος και να μένει απολύτως αναξιοποίητος για το νομό μας. Εχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την ανάδειξή του » .