TO NEO DELTIO ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ 2024 ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΗ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

0

Δελτίο Τύπου 6-02-2024

Την πρώτη του πανηγυρική συνεδρίαση για το 2024 πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στην κοσμική ταβέρνα «Θερμαϊς» στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτρόπων Δουλειάς καθώς και φίλοι του Πανελλήνιου Συλλόγου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλούλη, λόγω των προβλημάτων υγείας του πρόεδρου Ανέστης Αναστασιάδης, παρουσίασε το σύντομο απολογισμό της δράσης του συλλόγου την περασμένη χρονιά (2023), που είχε ετοιμάσει ο κ. Αναστασιάδης, και ενημέρωσε για την κατάστασή που επικρατεί στις ελληνικές λουτροπόλεις, σε σχέση με τα προβλήματα που τις απασχολούν και τις παρεμβάσεις του Πανελληνίου Συλλόγου.

Ακολούθησε η ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Αχιλλέα Μεταλούλη για την επιστολή του κ. Χαρακίρη (επενδυτή στα λουτρά Ελευθέρων της Καβάλας) προς το υπουργείο τουρισμού και την αρμόδια υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη όπου

αναφέρει ότι η οικογένεια Χαρακίδη επιμένει για την επένδυση σε αυτή την λουτρόπολη και ζητάει την παρέμβαση της. Παρουσίασε, επίσης ένα δημοσίευμα σε Αθηναϊκή εφημερίδα για το θεραπευτικό τουρισμό και την κακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει σήμερα αναφέρεται τα λουτρά Ελευθερών Καβάλας.

Ενημέρωσε, επίσης, το Δ.Σ. για την επιστολή του προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου προς την αποκεντρωμένη διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με την έρευνα που διέταξε το υπουργείο εσωτερικών για το κατάντημα των νέων λουτρών Απολλωνίας και την σχετική παρέμβαση προς το δήμο Βόλβης.

Σημείωσε, μάλιστα πως μέχρι σήμερα για αυτή την επιστολή ο Πανελλήνιος Σύλλογος δεν έλαβε κάποια απάντηση από τον οικείο δήμο, την αποκεντρωμένη διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης ή το υπουργείο εσωτερικών.

Ευρωπαϊκές δράσεις

Το Δ.Σ. εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία ιατρικής επιτροπής με επικεφαλής των καθηγητή Patrick από πανεπιστήμιο της Γαλλίας, προκειμένου να καθιέρωση και επιστημονικά την θεραπευτική και προληπτική λουτροθεραπεία σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα για το παραπάνω θέμα ενημέρωσε τον επιστημονικό μας συνεργάτη στη Γαλλία προκειμένου να έρθει σε επαφή με την επιτροπή και να διατυπώσει τη στήριξη σ αυτή την προσπάθεια και τη διάθεση του Πανελληνίου Συλλόγου για συμμετοχή σε αυτήν την ευρωπαϊκή επιτροπή.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. ενημερώθηκε για τις βραβεύσεις των καλυτέρων και πιο καινοτόμων ιδεών προϊόντων και υπηρεσιών στη βιομηχανία Spa από τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο ιαματικών πηγών (ESPA), στο πλαίσιο διαγωνισμού που διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Ανέλυσε, ακόμη την ενημέρωση από τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο για μία καινοτομική λουτρόπολη στην Σερβία όπου έχει πάρει και αρκετά βραβεία και συμβάλει στην ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού.

Νέα λουτροπόλεων

Το Δ.Σ. εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι εγκρίθηκαν 500.000 € για τη βελτίωση της οδού από το Παρανέστη μέχρι τα λουτρά και την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάπτυξη τους. Ενημερώθηκε, επίσης, για την πρόταση προς το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την υποστήριξη της κατασκευής μιας ελληνικής λουτρόπολης σε ακριτική περιοχή, όπως είναι τα λουτρά στο Παρανέστη.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε το όργανο ότι η χωρική επένδυση που θα υλοποιηθεί τη νέα προγραμματική περίοδο με κονδύλια κυρίως από το ΕΣΠΑ αλλά και άλλους χρηματοδοτικούς πόρους περιλαμβάνει για την βόρειο Πίνδο, με επίκεντρο της ιαματικές πηγές Αμαράντου -Καβασίλων και Πυξαριάς, έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολούθησε, η ανάλυση δημοσιευμάτων για τα λουτρά της Κιβωτού Γρεβενών, τις εγκαταστάσεις και τις πισίνες που έχουν, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το Δ.Σ. αποφάσισε να επισκεφτεί την παραπάνω λουτρόπολη  προκειμένου να έχει ίδια αντίληψη της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Αποφάσισε, επίσης να ασχοληθεί με την ανάδειξη ιαματικών πηγών που βρίσκονται στην Αθήνα και πού σήμερα δεν έχουν μεγάλη προβολή.

Τέλος, το Δ.Σ. συζήτησε την απειλή λουκέτου για τα λουτρά Λαγκάδα και τις εκκρεμότητες που δεν τους επιτρέπουνε να έχουνε το ειδικό σήμα λειτουργίας.

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας του Δ.Σ. του συλλόγου για το 2024. Καλωσορίζοντας  τους παραβρισκόμενους ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλούλης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Πανελλήνιου Συλλόγου και τους στόχους του για τη νέα χρόνια.

Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος έκοψε την πίτα, με την ευχή τα κομμάτια της πίτας που κόπηκαν για τα παραρτήματα του Πανελλήνιου Συλλόγου στην Κύθνο, στα Ριζώματα Τρικάλων και στα Καμένα Βούρλα, του χρόνου να είναι περισσότερα. Το φλουρί της πίτας έπεσε στην Πελαγία Γλαβίνα.

=========================================================

Υ.Γ .Σχετικά με την εκδήλωση του συλλόγου που αναβλήθηκε για λογούς Υγείας του Πρόεδρου το Δ.Σ..αποφάσισε αν η ανακαίνιση του πλανητάριου τελείωση  τότε να  μπορεί η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στις αρχές του Απρίλη ..

 

 

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm