0

Λαϊκή Συσπείρωση: Προεκλογικό «πυροτέχνημα» Ζαμπούκη ο διαγωνισμός για τα ιαματικά λουτρά

Την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών προς όφελος του λαού ζητά η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η απόφαση της ΤΙΕΔΑ να προκηρύξει διαγωνισμό για να αναλάβει την εκμετάλλευση του χώρου ιδιώτης, δεν συζητήθηκε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Το  ΔΣ της ΤΙΕΔΑ ΑΕ σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε την προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση των χώρων των Ιαματικών Λουτρών  Τραϊανούπολης. Για την απόφαση αυτή δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση ούτε συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν υπάρχει ούτε η γνωμοδότηση της Τοπικής Κοινότητας. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως μόλις ανέλαβε η δημοτική αρχή η πρώτη απόφαση που έλαβε ήταν να κλείσει τα ιαματικά λουτρά για να νομιμοποιήσει τη λειτουργία τους. Επιπλέον υπάρχουν πολλά ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τους όρους του διαγωνισμού αλλά και προβλήματα που αφορούν την βελτίωση, την   χρήση των εγκαταστάσεων κλπ. Σήμερα εντελώς βιαστικά προχωράει το ΔΣ της ΤΙΕΔΑ  σε εκμίσθωση των εγκαταστάσεων προφανώς για προεκλογική αξιοποίηση του θέματος αφού η δημοτική αρχή έχει δεχθεί κριτική για την απραξία της στο ζήτημα.

Και βλέποντας το δέντρο ας μην χάνουμε το δάσος!!  Το πέρασμα των δημόσιων τουριστικών υποδομών στο ιδιωτικό κεφάλαιο είναι στις προτεραιότητες  της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν παραδώσει σε επενδυτές τα πάντα: ξενοδοχεία του ΕΟΤ, καζίνο, μαρίνες, παραλίες, ορεινούς όγκους, δάση, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αρχαιολογικά σπήλαια, ιαματικές πηγές, παραδοσιακούς ξενώνες. Σ’ αυτήν την πολιτική, οι τοπικές αρχές όχι μόνο είναι χειροκροτητές, αλλά και πολύτιμοι συνεργάτες. Η σύμπλευση όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων και παρατάξεων στη λογική που θέλει τους επιχειρηματικούς ομίλους να βρίσκουν «φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον» σε ό,τι είναι λαϊκή περιουσία, ενισχύει την αδηφαγία των επενδυτών.

Διαβάστε ακόμη  Δημοσκόπηση: Ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πού κυμαίνεται η διαφορά

Δεν είναι λοιπόν παράξενο σήμερα οι «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι δήμαρχοι είτε  να μην παίρνουν θέση στο ζήτημα (δεν είναι δα και το μοναδικό…) είτε να στηρίζουν τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) είτε να ασκούν κριτική στη διαδικασία.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην επιχειρηματική εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών  είτε αυτή γίνεται μέσω των ιδιωτών επενδυτών ντόπιων και ξένων  είτε μέσω των φορέων της Τοπικής Διοίκησης.

Παλεύουμε για ιαματικές πηγές και λουτρά δημόσια, με κρατική χρηματοδότηση και ελεύθερη είσοδο για όλο το λαό».

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • news