0

Συνύπαρξη ιδιωτών και εφορείας αρχαιοτήτων για τα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης

Το συνδυασμό τουριστικής εκμετάλλευσης από ιδιώτες του τουρισμού και ανάδειξης του ιστορικού πλούτου της περιοχής με τη συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, θέλει για την επόμενη μέρα της λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών της Τραϊανούπολης (όποτε κι αν έλθει αυτή) ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο δήμαρχος συζήτηση το θέμα εξέλιξης προόδου της αδειοδότησης των Ιαματικών Λουτρών, καθώς καθυστερεί η έκδοση του ειδικού σήματος, κατά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα στην Αθήνα, με την ΓΓ του υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοίζου.

Να σημειωθεί ότι ο σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο στην Ειδική υπηρεσία Προώθησης Ανάπτυξης Τουριστικών Επενδύσεων, προκειμένου η Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση να αδειοδοτηθεί νομότυπα και να λειτουργεί με το ειδικό σήμα.

«Από την αρχή της θητείας μου έκρινα ότι έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία των Λουτρών γιατί στερείται νομότυπης άδειας,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Ζαμπούκης και πρόσθεσε πως «είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες στα Λουτρά πρέπει να τηρούνται μια σειρά από υγειονομικά και λοιπά πρωτόκολλα και νομίζω ότι η σωστή και ασφαλής κίνηση τόσο για τους δημότες, όσο και για τους επισκέπτες είναι να υπάρχει αυτή η σειρά προϋποθέσεων που πρέπει να πληρείται για να αδειοδοτείται νομότυπα και να λειτουργεί με το ειδικό σήμα».

Διαβάστε ακόμη  Οι έμποροι στην Πάτρα… πήραν στο “κυνήγι” τον Πέτσα, για τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές της κυβέρνησης!

Ο κ. Ζαμπούκης σημείωσε πως θα πρέπει για την ιδιαίτερη αυτή περιοχή να βρεθεί μία χρυσή τομή, ώστε και να υπάρχει τουριστική εκμετάλλευση από ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, όσο και ανάδειξη των αρχαιολογικών του ευρημάτων, με τη συνεργασία της εφορείας αρχαιοτήτων.