ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΣΤΗΣ -ΧΑΡΟΥΛΑ

0

loutra agias paraskevis

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΙΚΑΜΕ 13 ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ 1973

Αύριο 13 του Μάη να θυμηθώ ένα γεγονός προσωπικό για τα γενέθλια του γάμου μας που πριν 5 μήνες είχα βγει από τις φυλακές του Επταπυργίου σαν πολιτικός κρατούμενος.
Ασφαλώς αυτός ο γάμος δεν ήταν απλά ένας γάμος αλλά θα ήταν και ένα πολιτικό γεγονός ,η ασφάλεια κάθε μέρα ήταν έξω από το σπίτι μας εδώ στην Τούμπα της Χαρούλας Λαμπρίδου.
Καλεσμένοι στο γάμο που έγινε στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και αυτό για λόγους ασφαλείας ήταν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές και επίσης είχα καλέσει και τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο το Γεώργιο Μαύρο και Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν έξω από την Ελλάδα τον Γιάννη τον Ζίγδη και πόλους άλλους πολιτικούς
Αλλά ήθελα τον γάμο να τον κάνει ένας Παππάς που αγωνιζόταν κατά της χούντας και κάλεσα τον πάτερ Πυρουνάκη που έδινε τη μάχη τότε ενάντια στη Χούντα ΚΑΙ που ήταν και ο μοναδικός από πλευράς εκκλησίας.
Και όλοι μου είχαν στείλει τηλεγραφήματα και ευχές διότι λόγο Χούντας δεν μπορούσαν να έρθουν εκτός από τον Παπαδάκη πρώην βουλευτή του Κέντρου νομού Ημαθίας και αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι που είχαν αποφυλακιστεί.

Έξω από την εκκλησία της Μητρόπολης ήτανε περιπολικά της ασφάλειας και για να μη φαίνονται όλοι ήταν ντυμένοι με τα πολιτικά και τις γνώστες τότε καπαρντίνες..
Παραμονή του γάμου επίσης στο Πλατύ Ημαθίας όπου ήταν εκεί οι γονείς μου,
είχαν περικυκλώσει το σπίτι με αυτοκίνητα της αστυνομίας για να βλέπουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει και φοβόμουν εγώ μήπως και δεν μας αφήσου να κάνουμε και τον γάμο.
Και έτσι παντρευτήκαμε με κουμπάρους την Βάσω και τον Σταμάτη Μαυρογένη από τα Χανιά και που πριν λίγους μήνες έφυγε από τη ζωή που ήταν ο πιο αγαπητός φίλος και Κουμπάρο μας Σταμάτης Μαυρογέννης
Απλά τα γράφω αυτά για να θυμόμαστε τα πολιτικά γεγονότα εκείνης της εποχής και τα γεγονότα της Χούντας που ήταν δύσκολα τότε να τολμήσει ένας πολιτικός κρατούμενος να παντρευτεί.
Αυτά και χρόνια μας πολλά όσα πλέον θα είναι από δω και πέρα
ΑΝΕΣΤΗΣ – ΧΑΡΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΓΙΟ ΜΑΣ ΑΛΕΞΗ