Την πρώτη του πανηγυρική συνεδρίαση για το 2022 πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στην ταβέρνα «Άμπελος» στη Θεσσαλονίκη.

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM anestis_anastasiadis@yahoo.gr

Δελτίο Τύπου 27-1-2022

Την πρώτη του πανηγυρική συνεδρίαση για το 2022 πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στην ταβέρνα «Άμπελος» στη Θεσσαλονίκη.

Kai ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και τα μέλη των Επιτρόπων Δουλειάς καθώς και φίλοι του Πανελλήνιου Συλλόγου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ενημέρωσε για την κατάστασή που επικρατεί στις ελληνικές λουτροπόλεις, σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και άλλα προβλήματα που τις απασχολούν.

Το Δ.Σ. συζήτησε αναλυτικά το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης που συζητείται στη Βουλή, και ειδικότερα το σκέλος που αφορά το υποκεφάλαιο Ι   «εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Συζήτησε, επίσης, αναλυτικά τις ενστάσεις που διατυπώνονται από φορείς και ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με το νομοσχέδιο για τις ιαματικές πηγές και την ίδρυση της Ι.Π.Ε. Α.Ε., όπως αυτές καταγράφονται  από πολλές εφημερίδες και άλλα Μ.Μ.Ε. από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των ενστάσεων καταγράφεται η ένσταση του δήμου Ρόδου, για τις ιαματικές πηγές Καλλιθέας Κοσκινού που δεν λειτουργούν, αλλά ο δήμος αρνείται την παραχώρηση της παραπάνω ιαματικής πηγής, καθώς και του δήμου Ικαρίας που διεκδικεί να μην περάσουν τα λουτρά του νησιού στην παραπάνω εταιρεία.

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε, στη συνέχεια για την διαδικασία πορεία αναγνώρισης των ιαματικών πηγών από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί 80 ιαματικές πηγές.

Το Δ.Σ. εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση από τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο ιαματικών πηγών από τις Βρυξέλλες, ότι σε συνέδριο του Γερμανικού ιατρικού συλλόγου στις 30 Οκτωβρίου 2021, ζητήθηκε η αλλαγή του νόμου για τις προληπτικές θεραπείες εξωτερικών ασθενών προκειμένου στο εξής οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας να αναλαμβάνουν το κόστος αυτών των υπηρεσιών που παρέχονται στις 200 περίπου Γερμανικές ιαματικές πηγές.

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε, επίσης για την επίσκεψη του αντιπροέδρου του συλλόγου μας Αχιλλέα Μεταλούλη στη λουτρόπολη Ποταμιάς του δήμου Αβδήρων, την δημοσιοποίησης της κατάστασης που επικρατεί εκεί, την συνέντευξη του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου σε εφημερίδα της Ξάνθης, την απάντηση του δημάρχου Αβδήρων σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των λουτρών, αλλά την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου προς το Υπουργείο Τουρισμού και στο Υφυπουργείο Εσωτερικών για το παραπάνω θέμα.

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Ακολούθησε η κοπή της πίτας του Δ.Σ. του συλλόγου για το 2022. Καλωσορίζοντας  τους παραβρισκόμενους ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Πανελλήνιου Συλλόγου και τους στόχους του για τη νέα χρόνια.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού Χρήστο Γεώρνα και Ανδρέα Τσαούση για την προσφορά τους στην εκδήλωση, καθώς, επίσης, και την Πελαγία Γλαβίνα για τα γλυκά που προσέφερε προς τιμή του Θανάση Γλαβίνα, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του  διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, καθώς και όλα τα Μ.Μ.Ε. και κυρίως τα επαρχιακά που προβάλουν την δουλεία του Συλλόγου.

Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλούλης έκοψε την πίτα, με την ευχή   τα κομμάτια της πίτας που κόπηκαν για τα παραρτήματα του Πανελλήνιου Συλλόγου στην Κύθνο, στα Ριζώματα Τρικάλων και στα Καμένα Βούρλα, του χρόνου να είναι περισσότερα. Το φλουρί της πίτας έπεσε στο μέλος του Δ.Σ. Νίκο Ματθαίου ο οποίος κέρδισε  μια επίσκεψη στη λουτρόπολη Λουτρακίου Περαχώρας.

 

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm