Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Απλή θύμηση από τον Ανέστη Αναστασιάδη τότε πολιτικό κρατούμενο φυλακές Αίγινας και Επταπυργίου.
Στα γεγονότα του Πολυτεχνείου εγώ είχα βγει από τις φυλακές της Αίγινας πριν μερικούς μήνες και το μυαλό μου πάντα ήτανε στους κρατούμενους όλων των φυλακών εκείνα τα δύσκολα χρόνια της χούντας.
Η χούντα είχε σχηματίσει κυβέρνηση με τον Μαρκεζίνη και πίστευαν πολιτικοποίηση όλης της κατάσταση αλλά Τουρκία αλλά δεν πίστευε ότι θα υπάρχει ένα Πολυτεχνείο η χούντα.
Το Πολυτεχνείο μας ήρθε τότε δίχως καλά-καλά να το περιμένουμε και τα αποτελέσματα του Πολυτεχνείου ήτανε η μία Χούντα να ρίξει την άλλη χούντα.

Δεν ξέρω πολλές φορές το είπα ότι και η αντίσταση εκείνης της εποχής αλλά και τα παιδιά του Πολυτεχνείου δεν κατάφεραν να ρίξουν τη χούντα και μας ήρθανε τα γεγονότα ανάποδα η Τουρκία να βρει την ευκαιρία με το πραξικόπημα της χούντας στην Κύπρο ναι έχει σήμερα ένα 40% του εδάφους.
Εγώ αλλά και όλοι που περάσαμε τις φυλακές πάντα αυτό λέμε τι κέρδισε η αντίσταση από την όλη αυτή η ιστορία
όλοι λέγαμε τη δημοκρατία αλλά πίσω από αυτήν τη λέξη υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια η υπόθεση της Κύπρου και αυτό βασανίζει την όλη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτά τα λίγα θέλω να θυμάμαι και τίποτα άλλο απλά όλες οι κυβερνήσεις να θυμούνται ότι η δημοκρατία είναι μεγάλο αγαθό κι ας το διαφυλάξουμε.
2 Attachments