Σχετικά με το Δελτίο Τύπου της διοίκησης του Δήμου Ικαρίας για την μη συμμετοχή μας στην 7η/2021 συνεδρίαση του ΔΗΜΟΥ

0

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου της διοίκησης του Δήμου Ικαρίας για την μη συμμετοχή μας στην 7η/2021 συνεδρίαση του ΔΗΜΟΥ

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου της  διοίκησης του Δήμου Ικαρίας για την μη συμμετοχή  μας  στην  7η/2021 συνεδρίαση του Δ.Σ

Σε μια ακόμα πράξη αλαζονείας προχώρησε σήμερα η δημοτική αρχή στην προσπάθεια  της να απαντήσει στην από  30/6/2021 δήλωση της ΛαΣ                    (Αρ. Πρ: 3977/ 30-6-20210) προς το Δ.Σ (την οποία κατά παράβαση του κανονισμού δεν παρουσίασαν καν στο Δημοτικό συμβούλιο) και όσα αναφέρονται σε αυτή.

Επιλέγει η δημοτική αρχή να επικεντρωθεί στο εύκολο θέμα που αφορά τον τρόπο συνεδρίασης των συλλογικών οργάνων του δήμου, και καλύπτεται πίσω από την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ σχετικά με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19», για να δικαιολογήσει την επιλογή της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη. Ωστόσο δεν λέει κουβέντα γιατί αυτή η εγκύκλιος ερμηνεύεται από την διοίκηση του δήμου με διαφορετικό τρόπο ανά περίσταση. Διαφορετικά όταν αφορά την συνεδρίασή του δημοτικού συμβουλίου, διαφορετικά όταν αφορά την συνεδρίαση της Ο.Ε (οπού μπορεί να συνεδριάσει δια ζώσης αφού είναι 7μελες όργανο αλλά ούτε εκεί δεν το κάνει)διαφορετικά όταν αφορά το συντονιστικό όργανο της πολιτικής προστασίας (Συνεδρίασε  δια ζώσης στις 25/6/21 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ και βέβαια όχι με 7μελη σύνθεση).

Αλλά σε κάθε περίπτωση ο σημαντικότερος λόγος της αποχής μας από την συνεδρίαση είναι η κατ εξακολούθηση πρακτική απαξίωσης αντιμετώπισης των δημοτικών παρατάξεων, κάτι που δεν σχολιάζεται από την διοίκηση του δήμου και πάντως δεν δίνεται καμία πειστική εξήγηση γιατί:

  • Δεν έχει δοθεί καμία απάντηση (τους προκαλούμε να δημοσιεύσουν αυτά που ισχυρίζονται ότι έχουν απαντήσει) στα ερωτήματα που έχουμε καταθέσει ? 
  • Δεν εφαρμόζουν όσες αποφάσεις του Δ.Σ δεν τους αρέσουν  ?
  • Από που αντλούν το δικαίωμα να τοποθετούνται εκπροσωπώντας τον δήμο όχι με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του δήμου αλλά τις προσωπικές τους θέσεις. ? 

 Σχετικά με την προσφιλή συνήθεια της παραπληροφόρησης (για να μην πούμε συκοφαντίας) στην οποία επιδίδεται συστηματικά η δημοτική αρχή , υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φόρα ότι :

  • Την σχολική περίοδο 2020-21 ο δήμος Ικαρίας είχε την οικονομική και την θεσμική δυνατότητα (αφού εκδόθηκαν από το ΥΠ.ΕΣ και έκτακτες χρηματοδοτήσεις και οι ανάλογες υπουργικές αποφάσεις) για την ενίσχυση της καθαριότητας των σχολείων, και με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης αυτό δεν έγινε. Καταπατώντας ακόμα και σχετική απόφαση του Δ.Σ (στην 15η συνεδρίαση  2020)  η οποία όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε, αλλά  δεν  έχει καν γραφτεί μέχρι σήμερα με αποκλειστική  ευθύνη  του προεδρείου που κάνει πως δεν καταλαβαίνει                     τι αποφάσισε το συμβούλιο!!! 
  • Σχετικά με  «τη δυνατότητα που  δόθηκε το 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι» όπως ισχυρίζεται η διοίκηση του Δήμου, (γιατί ισχυρισμός είναι ότι υπήρξε ρύθμιση για ¨μονιμοποίηση συμβασιούχων¨ , αφού η ρύθμιση απλά έδινε την δυνατότητα στους δήμους που είχαν την οικονομική δυνατότητα να υποβάλουν πρόταση σε προκήρυξη του ΥΠ.ΕΣ) υπενθυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα το 2017 (129/2017 και 131/2017 αποφάσεις Δ.Σ) επιλέγοντας  την παραμονή των τότε συμβασιούχων στο μέγιστο δυνατό χρόνο που έδινε η τότε ρύθμιση και πήρε όλες τις σχετικές αποφάσεις  που μπορούσαν  να εφαρμοστούν  με βάση τα έσοδα και τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου

Όσοι ισχυρίζονται οτιδήποτε διαφορετικό (όπως η ΠΕΑ),  να απαντήσουν ξεκάθαρα γιατί το Ιούλιο του 2017 -όταν παρουσιάστηκε η κυβερνητική ρύθμιση-συμφώνησαν στην πρόταση της τότε διοίκησης του δήμου σε όλες τις σχετικές αποφάσεις, και δεν πρότειναν την απόλυση όλων των συμβασιούχων και την υποβολή πρότασης στον διαγωνισμό του ΥΠ.ΕΣ για 2 θέσεις σταθερής εργασιακής σχέσης ? Αφού με βάση τα έσοδα των ανταποδοτικών υπηρεσιών του δήμου αυτές ήταν τότε οι δυο μοναδικές επιλογές.                     (Όσοι έχουν επιλεκτική μνήμη, ξεχνούν πως τα ανταποδοτικά έσοδα  καθορίζουν  την δυνατότητα του δήμου να προκηρύξει έστω και μια θέση εργαζομένου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες).                      

  • Σχετικά με τις ιαματικές πηγές και την λειτουργία των λουτροκαταστημάτων, αφού υπενθυμίσουμε σε όσους δεν θυμούνται καλά,             ότι στην διάρκεια της θητείας της Λαϊκής Συσπείρωσης στην διοίκηση του Δήμου τα λουτροκαταστήματα δεν σφραγίστηκαν ούτε μια μέρα.                      Να τονίσουμε ότι έχει δοθεί στην δημοσιότητα αναλυτικό ενημερωτικό δελτίο (21/9/2019) και τεκμηριωμένες προτάσεις για την θέση που πρέπει να υποστηρίξει ο δήμος Ικαρίας τα επόμενα χρόνια. Θέση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο (47/2021 απόφαση Δ.Σ) και αγνοήθηκε επιδεικτικά από τον αντιπρόσωπο του Δήμου στην 4η συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών πηγών μόλις 4 μέρες μετά (4/6/2021), χωρίς             να απαντάει η διοίκηση από πού αντλεί αυτή την νομιμοποίηση.                            

 

  Τέλος αν ενδιαφέρει την διοίκηση του Δήμου Ικαρίας να μιλήσουμε για την ουσία, ας δοθούν απαντήσεις σε όσα θέματα έχουμε επισημάνει μέχρι σημερα, και ας σταματήσει να ¨Πετάει την μπάλα στην εξέδρα¨……

 

Υ.Γ : Σχετικά με το ποιος αντιλαμβάνεται τον Δήμο ως «μαγαζί» ας ψάξει καλύτερα η διοίκηση  του δήμου τις αποφάσεις της … θα βρει μερικές που εξυπηρετούν «εκλογική πελατεία»……..