ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΔΙΧΩΣ ΛΟΥΤΡΑ ΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

0

Αλεξανδρούπολη: Συνέδριο ανάδειξης τουριστικού προϊόντος, με κλειστή δημοτική πλαζ, ιαματικά λουτρά και τραγικό κάμπινγκ

Συνέδριο με τον τίτλο “Ελκυστική πόλη. Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη ως μοχλός ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος” διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021.

Ουσιαστικά όμως ήταν ένα συνέδριο… δημοσίων σχέσεων και προβολής του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και διαφόρων συνεργατών του, με κάποιους δημοσιογράφους από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα που κλήθηκαν, φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν με έξοδα του δήμου Αλεξανδρούπολης για να αναδείξουν το τουριστικό του προϊόν. Το συνολικό κόστος σύμφωνα με την ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ήταν 8.250 ευρώ. Όλα αυτά όμως, την στιγμή που η δημοτική πλαζ είναι ακόμα κλειστή, το δημοτικό κάμπινγκ δίπλα σε τραγική κατάσταση, με τους διαμένοντες να φτιάχνουν μόνοι τους σκίαστρα για τα αυτοκίνητα πληρώνοντας από την τσέπη τους και φυσικά μήνες τώρα τα ιαματικά λουτρά Τραϊανούπολης που μπορούσαν να αποτελέσουν μια από τις “ναυαρχίδες” εσωτερικού τουρισμού και όχι μόνο, κλειστά να ρημάζουν και άλλο.

Οπότε, μόνο ως… τραγική ειρωνεία φαντάζει το γεγονός, ότι ο ανύπαρκτος Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Βασίλης Δέλκος (αυτός θα μας κάνει να αναπολήσουμε τον Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη που ως Evros-news.gr του ασκήσαμε πολύ σκληρή αλλά δικαιολογημένη κριτική), ήταν εκ των ομιλητών και παρουσίασε αναλυτικά το τουριστικό προϊόν του Δήμου Αλεξανδρούπολης και την στόχευση για προσέλκυση τουρισμού τεσσάρων εποχών. Με οτιδήποτε που θα έπρεπε να αναδείξει και να λειτουργεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης να μην είναι ικανός ο ίδιος ως επικεφαλής της ΤΙΕΔΑ να λειτουργήσει;

Υπήρξαν πολλά και σοβαρά… φάουλ όσον αφορά τους προσκεκλημένους συμμετέχοντες και δεν εννοούμε το γεγονός ότι τα τοπικά ΜΜΕ δεν έλαβαν συγκεκριμένη πρόσκληση συμμετοχής, αλλά μόνο ένα δελτίο Τύπου για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου συνεδρίου. Εξάλλου είναι γνωστή η… μεγαλομανία του κ.Ζαμπούκη και των συνεργατών του στα ΜΜΕ των Αθηνών και γι’ αυτό άλλωστε έδωσε ο δήμαρχος απ’ ευθείας ανάθεση 3.000 ευρώ στο σάιτ αυτοdιοικητικών θεμάτων aftodioikisi.gr, για να… φιλοjενεί δελτία τύπου του δήμου, όπως είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr.  Δεν κλήθηκε ούτε καν να συμμετέχει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης, που είναι μάλιστα και κάτοικος Αλεξανδρούπολης. Επίσης, δεν κλήθηκε ο επίσης Αλεξανδρουπολίτης μέλος της διοίκησης του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και για πολλά χρόνια Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, πόσο μάλλον όταν στο συγκεκριμένο συνέδριο παραβρέθηκε ο κ. Λύσσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας HATTA και Αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ.

Αντίθετα κλήθηκε κανονικά ο Τάκης Τοψίδης και μάλιστα… φρόντισε να καθίσει δίπλα στον ένα εκ των προσκεκλημένων Γιώργο Κρεμλή (πολύ καλός φίλος του… Δημοσθένη Δούκα μαθαίνουμε),  με τον βαρύγδουπο τίτλο Διευθυντής ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σύμβουλο κυκλικής οικονομίας, για να βγάλει απλά την αναμνηστική φωτογραφία. Έγινε… Νίκος Γκότσης δηλαδή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου. Λέτε να έπαιξε κάποιον ρόλο η παρουσία ως προσκεκλημένου του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Νίκου Υποφάντη, τον οποίο ως γνωστόν ο κ.Τοψίδης είχε φέρει (πληρώνοντας τον αδρά φυσικά) σε μια από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ως παρουσιαστή (όπως και τον άλλο μεγαλοδημοσιογράφο των Αθηνών Θανάση Λάλα σε άλλη προεκλογική συγκέντρωση).

Σε αυτόν δεν έφερε πάντως… γούρι ο κ.Υποφάντης, που ήταν και ομιλητής στο συνέδριο, αφού όπως μας ενημερώνει το δελτίο Τύπου του δήμου Αλεξανδρούπολης, τόνισε την ελκυστικότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης ως ταξιδιωτικό προορισμό. Το φοβερό ξέρετε ποιο είναι; Ότι ο Νίκος Υποφάντης δεν ήρθε στην Αλεξανδρούπολη και δεν έκανε συνεντεύξεις και ρεπορτάζ για τον ΣΚΑΪ, που θα μπορούσε να πει κανείς μεγάλο κανάλι είναι, κάποια προβολή θα έχει η Αλεξανδρούπολη, αλλά κυρίως ως εκπρόσωπος ενός σάιτ, του myportal.

Οι άλλοι δημοσιογράφοι, ήταν από την Θεσσαλονίκη η κα. Νικόλ Καζαντζίδου, υπεύθυνη τουριστικού ρεπορτάζ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη που μάλιστα συντόνισε και το συνέδριο και επίσης από την συμπρωτεύουσα ο ανταποκριτής του ALPHA Χρήστος Στεφανής, που αν και δεν έχει κάνει ρεπορτάζ στην Αλεξανδρούπολη επί χρόνια. Πέρυσι μάλιστα είχε έρθει επί ημέρες και έκανε ρεπορτάζ προβάλλοντας την Σαμοθράκη, χάρη στις προσπάθειες του Αντπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ Θανάση Τσώνη.  Ακόμα βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και φιλοξενήθηκαν, το Αθηνόραμα με τον κ. Αγγελο Κλάδη, το περιοδικό Fortuneμε την κα. Μαρία Ακριβού και συμμετείχαν ακόμη η κα. Μάρα Σαμαρά από το tourismtoday.gr, η κα. Κόφου Μαρία από το travelstories.gr, η ταξιδιωτική συντάκτης κα. Χριστίνα Καλαμπακτασότη από την εταιρεία επικοινωνίας KEYWE και ο φωτογράφος και influencer κ. Στέφανος Αντιμάντο.

Από τους υπόλοιπους ομιλητές, ο κ. Νίκος Λιανός, Αρχιτέκτονας, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μετέφερε όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα ζητήματα ανάπλασης πόλεων και ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμισης αστικών περιοχών με πράσινο αποτύπωμα. Απ’ ότι θυμόμαστε, επί δημοτικής αρχής Βαγγέλη Λαμπάκη ο ίδιος είχε προταθεί να κάνει τις μελέτες για την αξιοποίηση των αποθηκών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά το ποσό που ζήτησε ήταν πολύ μεγάλο (πάνω από 100.000 ευρώ) και απορρίφθηκε κάτι τέτοιο. Περιορίστηκε να δημιουργήσει κάποιες μακέτες μόνο.