ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 6/9/2022 ΤΟΥ Δ.Σ.ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

0

 

Πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας.www.loytropoleis.com 2310905164 Θεσσαλονίκη anestis_anastasiadis@yahoo.gr

Θέμα νέα ημερήσια διάταξη

Καλούνται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου οι επιτροπές δουλειάς οι πρόεδροι των παραρτημάτων όπως παραστούν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στην τακτική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί Την Τρίτη 6/ 9 /2022 και ώρα 7:30 m.m.  ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης σε περίληψη είναι τα εξής.

1ΟΝ  Γενική Διεύθυνση οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών τουριστικής εκπαίδευσης εγκύκλιος του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με την εκπαίδευση προσωπικού στις ιαματικές πηγές.

2ΟΝ  Υπουργείο τουρισμού σε ανακοίνωση αναφέρει ότι προχωράμε δυναμικά για την ανάπτυξη τουρισμό υγείας σχετικό δημοσίευμα,

3ΟΝ       Ειδικό σήμα λειτουργίας για Το υδροθεραπευτήριο στα λουτρά Ηραίας.

4ΟΝ  δελτίο τύπου του συλλόγου εάν δεν το διαβάσατε στην τελευταία συνεδρίαση 22/6 του 2022.

5ΟΝ Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει διαγωνισμό για την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου λουτρόπολης Καμένων βούρλων όλο το δημοσίευμα στη διάθεσή του συμβουλίου
Και επίσης δημοσίευμα τι ζητάει το διοικητικό συμβούλιο του πανελληνίου συλλόγου ιαματικών πηγών (πέμπτο και έκτο)

7ΟΝ Τα  λουτρά Πόζαρ προμελέτη με το ποσόν των 35 χιλιάδων για την ανάπτυξη της λουτρόπολης άποψη του προέδρου Ανέστη Αναστασιάδη για το παραπάνω θέμα

8ον  Ιαματικός θησαυρός της φθιώτικη γης με την παρουσία και στήριξη του δημάρχου Λαμιέων  θύμιου  Καραΐσκου πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση για τις ιαματικές πηγές στα Λουτρά Υπάτης ξενοδόχων κλπ
,

9ον  Επιστολή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης γραφείο κυρίου δημάρχου για θέμα παραχώρηση stand της παραλίας για συνεδρίαση κάθε μήνα του διοικητικού συμβουλίου του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδος.
Τηλεφωνική απάντηση ότι δεν το παραχωρεί ο δήμος διότι κάνει δικές του εκδηλώσεις και μας πρότεινε παραχώρηση χώρου  στο δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνεδριάσει το Δ.Σ. του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών οπότε μας το ζητήσουμε και όποτε υπάρχει κενό από άλλες συνεδριάσεις.

10ΟΝ  δημοπρατούνται τα ιαματικά λουτρά Αμαράντου Κόνιτσας με συνολικό προϋπολογισμό 2,8 εκατομμυρίων ευρώ μετά τα ιαματικά λουτρά Πρέβεζας και Χανοπούλου Άρτας σειρά παίρνουν τα Λουτρά Αμάραντου και Καβασίλων (σχετικό δημοσίευμα.)

11ον  περιήγηση δημοσιογράφων σε ιαματικές πηγές σε όλη την Ελλάδα σχετικό δημοσίευμα

12ον   Συνάντηση Δημάρχου Θέρμης με την υφυπουργό τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του δήμου Θέρμης και ασφαλώς και για τις ιαματικές πηγές των πεντακοσίων στρεμμάτων η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Θέρμης σχετικό δημοσίευμα.

13ΟΝ  Από τον Ευρωπαϊκό σύνδεσμο διάσκεψη των γερμανικών ιαματικών λουτρών των θερέτρων υγείας με τον πρωθυπουργό της σαξονίας τα ιαματικά λουτρά και τα θέρετρα υγείας αναγνωρίζονται επίσημα και από τα ομοσπονδιακά κράτη. Σχετικό δελτίο τύπου από τον παραπάνω οργανισμό.

14 Επαναλειτουργία τα δημοτικά λουτρά στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου  πρόταση ανάπτυξης και μελέτης τις παραπάνω λουτροπόλεις.

15ΟΝ  Βόρειο Εύβοια ανακάμπτει τουριστικά μετά τις πυρκαγιές αισιόδοξα μηνύματα από τις προκρατήσεις και τις ιαματικές πηγές της περιοχής σχετικό δημοσίευμα στο βήμα των Αθηνών.
16ΟΝ  Σχετικό δημοσίευμα σχετικά με τα ιαματικά λουτρά στην περιοχή του Σπερχειού Παλαιοβράχα Φθιώτιδας ΚΛΠ

17ΟΝ  θερμοκήπια Θράκης αξιοποιούν τα θερμικά παιδιά Ξάνθης για βιώσιμη προϊόντα, τα θερμοκήπια Θράκης είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα πού χρησιμοποιείται η γεωθερμία ως μέσο θέρμανσης σταθερές συνθήκες καλλιέργειας με τον πιο φιλικό τρόπο παραγωγής από την άποψη της ενέργειας ως προς το περιβάλλον . (σχετικό δημοσίευμα.)

18ον  Τελετή παράδοσης ΤΟΥ  Ξένια Κύθνος και των ιαματικών πηγών Άγιοι Ανάργυροι και κάκαβος σχετική απάντηση από τον πρόεδρο Ανέστη Αναστασιάδη για το ιστορικό της  κατάσταση στα λουτρά της Κύθνου.

19ον  Ατμομηχανή της οικονομίας Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας.
Απάντηση από την αποκεντρωμένη περιφέρεια σχετικά με τις εκλογές του συνδέσμου.
20ΟΣ  επιστολή του συλλόγου προς τον Δήμο Παγγαίου γραφείο δημάρχου κηρίο  Αναστασιάδη με θέμα τα λουτρά Ελευθερών Καβάλας .Σ

σχετικά δημοσιεύματα της επιστολής του συλλόγου σε διάφορες εφημερίδες.
Για τα λουτρά Ελευθερών Καβάλας.( τηλεφωνική επαφή με τον επενδυτή (ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΡΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΡΑΚΗΣ) για την  παραπάνω λουτρόπολη . (Περιβαλλοντική μελέτη είναι στο Υπόγειο Τουρισμού)

21ΟΝ  Λήμνος σε δημοπρασία τα λουτρά της Λήμνου την περίληψη της διακήρυξης διενέργειας δημοπρασίας για την εκμίσθωση Δημοτικού ακινήτου στην κοινότητα κορώνου περιοχή θερμά έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Λήμνου.
Ενημέρωση βρέθηκε επενδυτής και  ενοικιάστηκαν τα λουτρά της Λήμνου με 600 ευρώ το μήνα από το 2025 και μετά θα δίνετε το ενοίκιο.  Σχετική ενημέρωση και επίσκεψη στα λουτρά της Λήμνου  το από Αλέξη Αναστασιάδη και Λίνα Αντωνιάδου.

22Ο  ιαματική πηγή Λουτρακίου αλλαγή αισθητικής εξωτερικού χώρου από εθελοντές της παράταξης αλλάζουμε μαζί είναι τα Λουτρά Περαχώρας στην Κόρινθο

22 -23 σχετικά δημοσιεύματα με τον τουρισμό ενημέρωση από το γραφείο προέδρου
24ΟΝ  Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση παρουσίαση στο έργο αρτούρ για την προβολή και τουριστική αξιοποίηση των ιαματικών πόρων των δήμων Κόνιτσας, Άργους Ορεστικού, Άρτας Αμυνταίου, Γρεβενών Ζακύνθου, και Πρέβεζας

25Ο Επίσκεψη στα Ριζώματα παράρτημα του συλλόγου μας του Γραμματέα Νίκου Κωτσόπουλο σχετική ενημέρωση από τον ίδιο και τον πρόεδρο για το παραπάνω θέμα και επαφή με τον πρόεδρο του παράπονου συλλόγου

26ον  ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό σύνδεσμο ιαματικών πηγών σχετικά με το συνέδριο στην Σλοβένικα από   20 έως 23 του Σεπτέμβρη.

27ο Τοποθέτηση  μετρικούς σταθμούς στο γεωθερμικό Πεδίο Νέας Απολλωνίας Θεσσαλονίκης εγκατέστησε τον  ΕΑΓΜΕ

28ον Νέος τηλεμετρικό Σταθμός στο γεωθερμικό   Πεδίο Αγκίστρου, ανησυχία από τη μείωση της θερμοκρασίας των νερών σχετικό δημοσίευμα εφημερίδα πρόοδος.

29ον  πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και εκδρομή Ελλάδος πρόταση  προς τα αρμόδια Υπουργεία, Δόμους, Περιφε ρεια   να εφαρμοστεί ο Νόμος για το θεραπευτικό τουρισμό όπως και στη Γερμανία όπου τα ασφαλιστικά ταμεία θα πληρώνουν  προσφορές υγείας.

30ΟΝ   Ο δήμος Αβδήρων αποφάσισε την αξιοποίηση του ιαματικού φυσικού Πόρου Ποταμιάς και των εγκαταστάσεων του κατ΄΄ εφαρμογή των διατάξεων του νόμου οι τουριστικοί προορισμοί ολοκληρωμένης διαχείρισης  και προώθησης προορισμού ιαματικές πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση τουριστικής ανάπτυξης.

31ΟΝ  πρόταση του προέδρου  Αναστασιάδη για την προβολή στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας των ελληνικών λουτροπόλεων.
Σχετικά δημοσιεύματα για το παραπάνω θέμα και συνέντευξη στο ATLAS TIVI

32on  Εταιρία  συμβούλων στρατηγικής ανάπτυξης ανέλαβε την μελέτη για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Καλλιθέας του δήμου Ρόδου

Τέλος αρκετά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Για το Δ.Σ. Του Συλλόγου

Ο  πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης.

Υ.Γ. καλούνται όλα τα μέλη του Δ.Σ. και επιτροπές δουλειάς να είναι οπωσδήποτε παρών στην παραπάνω συνεδρίαση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  28/8/2022