ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM
Τηλ 2310905164 Θεσσαλονίκη   anestis_anastasiadis@yahoo.gr

Πρόσκληση.     20/7/2021

Καλούνται τα μελή του συλλόγου και οι πρόεδροι των παραρτημάτων και λόγο  καλοκαιριού και όπου κι αν βρίσκονται θάλασσα κλπ και τα μέλη  των ομάδων δουλειάς όπως παραστούν   στην τηλεδιάσκεψη 29 /7 2021 και ώρα 7:30 Μ.Μ. ημέρα Πέμπτη. Και όσοι είναι στην Θεσσαλονίκη να είναι παρών στα γραφεία του συλλόγου .τα τηλ όλα στον Αντιπρόεδρο και γραφείο Τύπου 69444402204 Αχιλλέα Μεταλούλη

 

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ

Τα θέματα είναι πάρα πολλά για την ημερήσια διάταξη και εκείνο που θα θέλαμε από τα μέλη όπου κι αν βρίσκονται να μας έχουν ένα απλό ρεπορτάζ σχετικά με την κίνηση του τουρισμού αλλά και στην ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ  που τυχόν θα βρίσκονται.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εν συντομία είναι τα εξής τα οποία είναι και στο site του συλλόγου loutopoleis.com.

1ΟΝ  θέμα επιστολή προς την Γενική γραμματέα Ευρωπαϊκού  Συνδέσμου  ιαματικών πηγών με έδρα τις Βρυξέλλες.

Πρόταση  να πραγματοποιεί  στη Θεσσαλονίκη από τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο ένα διοικητικό συμβούλιο με έξοδο δικά τους  και ευχές του συλλόγου για την ανάδειξη της σαν γραμματέας αυτού του οργανισμού.

2ον  θέμα επιστολή προς την διοίκηση ΤΟΥ  ξενοδοχείο grecotel λουτρά Κυλλήνης για μία τετραμελή αντιπροσωπεία -επίσκεψη του συλλόγου μας στην παραπάνω περιοχή και κυρίως στα λουτρά Κυλλήνης.

3ον  θέμα μιας   και ο Αντιπρόεδρος θα  επισκεφτεί τη Χίο ,μας ήρθε η είδηση ότι άρχισαν να λειτουργούν τα λουτρά άγιασμα   της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης της Χίου και πρόταση  επίσκεψη του Αντιπρόεδρου μας  στην παραπίνω λουτρόπολης.

4ον δημοσίευμα που αναφέρεται στα λουτρά του  Κόκκινο Νερό γράφει το δημοσίευμα ότι όλο   και περισσότεροι  επισκέπτες θέλουνε να δοκιμάσουν την μαγεία της περιοχής αλλά και τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτής της λουτρόπολης. πρόταση επίσκεψη στην παραπίνω λουτρόπολη

 

5ΟΝ δημοσίευμα  εκδήλωση για το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων του ιδρύματος Σταυρός  Νιάρχος  στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης μία προσπάθεια που εμείς ζητήσαμε  αυτό το νοσοκομείο να γίνει στα λουτρά Θέρμης και τώρα  θα γίνει στο Φίλυρο να εκφράσουμε την επιθυμία μας να πραγματοποιηθεί Το συντομότερο δυνατό.

6ον  επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ιαματική  Πηγή Ριζώματος πού είναι το διαμέρισμα του συλλόγου μας – παράρτημα και γράφει ότι επενδυτικό ενδιαφέρον από Έλληνες επιχειρηματίες προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες μιας εφημερίδας για την ανάπτυξη του ιαματικού Πόρου του Ριζώματος ενός χωριού ΠΟΥ βρίσκεται σε απόσταση 13 km από το δήμο Τρικκαίων πρόταση για επίσκεψη που είναι ανάγκη να γίνει

8ον  Μακρυνίτσας Δημήτριος χημικός μηχανικός μέλος του δ.σ. του συλλόγου μας απαντά με επιστολή του που απευθύνεται σε όλους τους δημάρχους των ιαματικών πηγών και σε φορείς αλλά και υπουργεία και  μία απάντηση προς τον Γενικό Γραμματέα του συνδέσμου και το ιστορικό των ελληνικών λουτροπόλεων.

9ΟΝ  ενημερωτική επιστολή από Μακκρινίτσα σχετικά με τις ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ μας ενημερώνει με το  εξής. πρόεδρε τα Λουτρά Υπάτης λειτουργούν κανονικά η πισίνα και οι λουτήρες για 20 άτομα  μέσος ΟΡΟΣ για  κάθε πισίνα στα καμένα Βούρλα πισίνα με ζεστό νερό του  ξενοδοχείο Γαλήνη άνοιξε εδώ και  20 ημέρες  και τα υπαίθρια κονιαβίτηκα το ίδιο  κα κανονικά είναι προσβάσιμα στην Αιδηψό όλα τα ξενοδοχεία με ζεστό νερό και τα υδροθεραπευτήρια είναι ανοιχτά όπως και στα Καμένα Βούρλα .            7/7 2021.

10ΟΝ  για τα λουτρά της Ικαρίας απαντήσεις οι ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία των ιαματικών πηγών της περιοχής από πλευράς αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης.

11ΟΝ  τριμελής αντιπροσωπεία του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων  Ελλάδος επισκέφτηκε την έκθεση βιβλίου στην παραλία Θεσσαλονίκης και είχε ενημερωτική ενημέρωση από τον πρόεδρο Μπάμπη Μπαρπουνάκη και από τον σύλλογο μας σχετικά με τη δραστηριότητα του συλλόγου. ( σχετικά δημοσιεύματα σε πολλές εφημερίδες)

12 ΟΝ  θέμα ενημέρωση από πλευράς του Γιώργου Τσαούση αλλά και άλλων παραγόντων ότι τα ΛΟΥΤΡΑ   του δήμου Βόλβης λουτρά Απολλωνίας απελευθερωθήκαμε από τους πρόσφυγες που είχαν εγκατασταθεί εδώ και ένα χρόνο.
Δελτίο τύπου σχετικά με τον κοινωνικό τουρισμό.

14ΟΝ  ενημέρωση από το Γιώργο Παπαδήμα μέλος του συλλόγου μας σχετικά με την νέα λειτουργία λασπόλουτρα Κρηνίδων ΔΗΜΟΥ  Καβάλας μας γράφεις σχεδόν χωρίς προηγούμενο ήταν η χθεσινή συνέντευξη του έδωσαν από τον χώρο των λασπόλουτρο ο δήμαρχος ο τοπικός αντιδήμαρχος ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑΣ  και διευθυντής όπου τα λουτρά παραμένουν όπως εδώ και χρόνια στην ίδια κατάσταση  κλπ.

15 Χρήστος Σταϊκούρας Υπουργός οικονομικών μίλησα ξανά για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών καμένα Βούρλα Θερμοπύλες κλπ  σχετικό δημοσίευμα σε εφημερίδα της κυβέρνησης.

16ΟΝ Εφημερίδα        Γνώμη της Αλεξανδρούπολης αναφέρεται στην επιστολή που έχουμε στείλει στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για τη σημερινή κατάσταση των  Λουτρών  Τραϊανούπολης όπου όπως  γνωρίζετε είναι κλειστά. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Σε τηλεοπτικό κανάλι της Αλεξανδρούπολης με τον πρόεδρο του συλλόγου Ανέστη Αναστασιάδη

17ον  Άμεση αξιοποίηση το Λουτρό Θέρμης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ζητάει ο Σάββας χαλιαμπάλιας ΠΟΥ  διεκδίκησε το αξίωμα του δημάρχου στη Θεσσαλονίκη σχετική επιστολή δημοσίευμα της εφημερίδας Θέρμης.

18ΟΝ  Ανεκμετάλλευτες παραμένουν γεωτρήσεις των θειούχων ιαματικών νερών στον Μύτικα ερώτηση που έχει κατατεθεί στην ελληνική βουλή από την Ελληνική λύση με αριθμό πρωτοκόλλου 79 58 2021 σχετικά με το θέμα ανεκμετάλλευτες παραμένουν οι γεωτρήσεις των θειούχων ιαματικών νερών στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

19ΟΝ  Κοροβέσης να  εστιάσουμε τις υποδομές του θεραπευτικού τουρισμού σε ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε  στην Πάτρα υπάρχει  ένα μεγάλο δημοσίευμα για το παραπάνω θέμα.

20ΟΝ  Αναγνώριση ιαματικής Πηγής Άγιας  βάρβαρος  Τρύφου Αιτωλοακαρνανίας αναγνώρισης για  ιαματικό νερό απόφαση Υπουργείου τουρισμού

21ΟΝ  αναγνώριση του φυσικού Πόρου η ΓΙΑ ΤΟ  Κόκκινο στεφάνι Μυρτιάς του δήμου Θέρμου ως ιαματικού απόφαση Υπουργείου τουρισμού.

22ΟΝ  εγκρίθηκε από το ΚΑΣ Η μελέτη του δήμου Ρόδου για την αποκατάσταση εκσυγχρονισμό και επαναλειτουργία των δημοτικών λουτρών σχετικό δημοσίευμα η δημοκρατική της Ρόδου.

23ΟΝ  Κελαϊδίτης μεγάλες προοπτικές για τον τουρισμό υγείας ευεξίας τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα και η ανάγκη δημιουργίας μιας οργανωμένης αλυσίδας προστιθέμενης αξίας γύρω από αυτήν τη μορφή τουρισμού με οφέλη όπως η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν δήλωσε σε συνέδριο ΠΟΥ οργανώθηκε από το Υπουργείο τουρισμού 24 έως 25 Ιουνίου

24ΟΝ  επιστολή του προέδρου Αναστασιάδη προς τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης σχετικά με τα λουτρά της Τραϊανούπολης όπου υπάρχει το προηγούμενο δημοσίευμα στην εφημερίδα γνώμη Αλεξανδρούπολης.

25ΟΝ  Το μέλλον των λουτροπόλεων και η ανάγκη χρηματοδοτικών εργαλείων για ποιοτικές υποδομές σε 100 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το πακέτο των χρηματοδοτήσεων που απαιτείται σε πανελλαδικό επίπεδο για τη δημιουργία ποιοτικών υποδομών της επιχείρησης εγκατάλειψης ιαματικών πηγών το πριν το ξέσπασμα της πανδημίας ,

 

Ο  Κοροναιο μας  οδήγησε  σε συρρίκνωση των κλάδων κυρίως σε ότι αφορά τον αριθμό εισιτηρίων σε 300.000 ΠΕΡΣΙ   900.000 19 από τα 2,5 εκατομμύρια του 2010 σχετικό δημοσίευμα από το Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων

26ον Ανακοίνωση από τον δήμαρχο Βόλβης σχετικά με τα Λουτρά και πιθανόν ΓΙΑ ΕΝΑΝ διαγωνισμό μετά την αποχώρηση των ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ .

 

Με το δήμαρχο ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ   μπορούν να συμψηφιστούν με το μίσθωμα που θα συμφωνηθεί ΚΑΙ το χρέος μας λέει ανέρχεται σε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ και  δεν είναι λέει απαγορευτικό για να γίνει αυτή η επένδυση σε συζητήσεις που είχαμε κάνει , οι υποχρεώσεις αυτές μπορούν να αναληφθούν έναντι του ενοικίου δηλαδή να αφαιρούνται  οπότε όλα θα πάνε καλά μας λέει ο κύριος δήμαρχος .

270ν Εφημερίδα ΤΑ Γεγονότα της Αριδαίας σχετικά δημοσίευμα για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου και την απόφασή μας σχετικά με το νομοσχέδιο ΤΟΥ  Υπουργείο .Τουρισμού που γίνεται το παραπάνω δημοσίευμα.

28ον Με αφορμή το συνέδριο ιαματικών τουρισμού  η Γενική γραμματέας του Υπουργείου τουρισμού Βίκυ λοΐζου πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της οποίας  είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα λουτρά του  Καϊάφα Η  κυρία Λουίζου κατά τις αφίξεις στην περιοχή ενημερώθηκε από τον διευθυντή των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών Καϊάφα Νίκο Λευκαδίτη   για την γενικότερη κατάσταση των ιαματικών πηγών.

29ον Επιστολή του προέδρου του συλλόγου Ανέστη Αναστασιάδη προς το Υπουργείο τουρισμού σχετικά με το ειδικό σήμα λειτουργίας της λουτρόπολης λουτρά Χανόπουλου στην ΑΡΤΑ  με πρόταση άμεσα να δοθεί  το ειδικό  σήμα λειτουργίας διαφορετικά κινδυνεύει να κλείσει η παραπάνω επιχείρηση μέχρι στιγμής απάντηση δεν πήραμε

30  θέμα το κείμενο διαβούλευσης που εστάλη  στο Υπουργείο τουρισμού με την απόφαση που πήραμε στην τελευταία συνεδρίαση στο Καλοχώρι εγκαταστάσεις Χρήστου Γεωρνά και να τον ευχαριστήσουμε για την άψογη  φιλοξενία

31ον   Ανάσα Δροσιάς στα λουτρά Λαγκαδά και τα ωράρια λειτουργίας ανοιχτά θα είναι από την 1η Ιουλίου 2021 και ώρες 15 έως 23 τα θεραπευτήρια και οι εσωτερικές ιαματικές δεξαμενές των λουτρών Λαγκαδά η προσέλευση των ενδιαφερομένων γίνεται με ραντεβού και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την ασφάλεια λουομένων και προσωπικού ήδη ανοιχτές είναι και εξωτερικές πισίνες με ωράριο λειτουργίας 10 έως 21 και τιμή εισόδου 4 ευρώ.

32ον  Θέρμη Λήμνου την 1η Ιουνίου δημοπρασία του ακινήτου τις ιαματικές πηγές όπου μας πληροφόρησαν στις σε τρεις  συνεδριάσεις  που έγιναν  για τη δημοπράτηση του έργου δεν παρουσιάστηκε κανένας για την Ανάληψη λειτουργίας τους παραπάνω ιαματικής Πηγής όπως και το ίδιο έγινε και για λουτρά της Κύθνου

Αυτά είναι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να μπουν και θέματα από τους παρευρισκόμενους στην τηλεδιάσκεψη.
Ελπίζει το προεδρείο να υπάρχει  απαρτία της  συνεδρίαση που είναι και η πιο δύσκολη λόγο καλοκαιριού

Πρόεδρος

 

Ανέστης Αναστασιάδης

Υ.Γ Παράκληση να είστε όλοι παρών στην τηλεδιάσκεψη  αλλά και στα γραφεία του συλλόγου όσοι  είστε εδώ.