ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ Η ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

0

Υγεία για όλους!

Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2023 στοχεύει στις ανισότητες  στον χώρο της Υγείας και προάγει το δικαίωμα στην καθολική υγειονομική κάλυψη

Στις 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (WorldHealthDay) εστιάζουμε την προσοχή μας σε θέματα που αφορούν την υγεία και παρακινούμε δράσεις για την αντιμετώπιση των υγειονομικών προκλήσεων του παρόντος αλλά και του μέλλοντος.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι  “Υγεία για όλους”, επικεντρώνεται στο δικαίωμα στην υγεία ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και προωθεί την ανάγκη της ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, χωρίς τον κίνδυνο οικονομικής εξαθλίωσης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπενθυμίζει σε όλους  τη σημασία της καθολικής υγειονομικής κάλυψης, καθώς το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας και σχεδόν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν δαπάνες υγείας, οι οποίες τους οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση. Επιπλέον, οι σημαντικές ανισότητες που επηρεάζουν όσους ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες απομακρύνουν την προοπτική της  καλής υγείας για πολλούς από τους συνανθρώπους μας.

Για να υπάρχει “Υγεία για Όλους”, χρειαζόμαστε:

– πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας, ώστε να μπορούν όλοι να φροντίζουν την υγεία τους και την υγεία των οικογενειών τους

– εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας που παρέχουν ποιοτική φροντίδα με επίκεντρο τον άνθρωπο

– φορείς χάραξης πολιτικής που δεσμεύονται να επενδύσουν στην καθολική υγειονομική κάλυψη.

ΗFairLifeL.C.C.,πάντα πιστή στο όραμα της για μια δίκαιη ζωή με ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων που βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται, ενώνει τη φωνή της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στέλνει με τη σειρά της το μήνυμα “Υγεία για Όλους” .

“Το δικαίωμα στην υγεία το έχουμε όλοι. Η καλή υγεία μας εξασφαλίζει μια γεμάτη ζωή και η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, όπου και όποτε τις χρειαζόμαστε, πρέπει και οφείλει να είναι αυτονόητη. Η επένδυση σε ισχυρό σύστημα υγείας και η καθολική υγειονομική κάλυψη σώζει ζωές. Είναι η στιγμή να ευαισθητοποιηθούμε, ως κοινωνία και να εργαστούμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση. Η “Υγεία για Όλους” είναι πιο επείγουσα από ποτέ!”ΚορίναΠατέλη-Bell,  Πρόεδρος FairLifeL.C.C.

FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Η FairLife–  Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα  είναι ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον Καρκίνο του Πνεύμονα. Αποστολή του φορέα είναι να υποστηρίξει ολιστικά όσους βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στην πορεία τους μέσα από τη νόσο.

Η FairLife L.C.C.  εργάζεται για να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με :

– την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας
– το δικαίωμα της ενημέρωσης γύρω από τον καρκίνο του πνεύμονα
– την ισότιμη πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες και καινοτόμες θεραπείες
– την αναγκαιότητα της ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς, στις οικογένειες και στους φροντιστές τους
– την καταπολέμηση του στίγματος των ασθενών που νοσούν με καρκίνο του πνεύμονα.Η FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα ιδρύθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Υπεύθυνη επικοινωνίας FairLife L.C.C.:
Νέλλη Καψή                         

Ναπολέοντος 18, 16675, Γλυφάδα
Τηλ: 213 0165784
Γραμμή Ενημέρωσης – FairLine 111 57

Email: info@fairlifelcc.com

WEBSITE | YOUTUBE | FACEBOOK | LIKEDIN INSTAGRAM | TWITTER