ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΙΟ

0

ΘΕΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Πολλές φορές ασχοληθήκαμε με την προβολή των ελληνικών λουτροπόλεων.
και ζητήσαμε από αρμόδιο Υπουργείο αλλά  και από την Περιφέρεια σε κεντρικούς δρόμους να μπούνε ενημερωτικές πινακίδες που να  αναφέρονται στην Λουτρόπολη της περιοχής.

Είχαμε ταξιδέψει σαν δήμαρχοι   αντιδήμαρχοι σε πάρα πολλές λουτροπόλεις στην Ευρώπη και κυρίως στην Ιταλία.

Από την ancora της Ιταλίας  προκειμένου επισκεφτούμε μία Λουτρόπολη στο δρόμο συναντούσαμε τεράστιες πινακίδες που μας ενημερώνουν που ήτανε η λουτρόπολη .που θέλουμε να επισκεφτούμε μια απόσταση πάνω από 200 χιλιόμετρα.

Όλοι οι βαλκάνιοι που τα καλοκαίρια έρχονται στην Ελλάδα και κυρίως στη Χαλκιδική για μένα υπάρχει ένα ερώτημα όλοι αυτοί ξέρουν  στην  Μακεδονία αν έχουμε ιαματικές πηγές;  (ασφαλώς όχι )

Από τον Προμαχώνα αν μπεις και έρχεσαι προς την Θεσσαλονίκη ασφαλώς δεν ξέρεις ότι υπάρχουν τα Λουτρά Αγκίστρου στα 500 m και στα Λουτρά Σιδηροκάστρου σε άλλα 500 μέτρα διότι απλά δεν βάλαμε ενημερωτικές  πινακίδες.

Μετά την Θεσσαλονίκη όλοι αυτοί οι βαλκάνιοι που έρχονται κατά χιλιάδες  στη Χαλκιδική  θα δούνε καμιά ενημερωτική πινακίδα πού να γράφει λουτρά Αγίας Παρασκευής στο πρώτο πόδι ούτε και στο miratsio spa;

Στην τελευταία μας  επίσκεψη πριν ένα μήνα  στην παραπάνω Λουτρόπολη στο  δελτίο τύπου ενημερώσαμε και τον Δήμο αλλά και την Περιφέρεια που από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αγία Παρασκευή είναι περίπου 120 χιλιόμετρα θα μπορούσαν να πούνε τέσσερις και πέντε και δέκα πινακίδες ενημέρωσης για αυτή την λουτρόπολη.

Όταν ήμουνα πρόεδρος στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας έκανα μία πρόταση στο τότε Υπουργό κύριο Κώστα Λαλιώτη να μας χορηγήσει ένα κονδύλιο προκειμένου να βάλουμε ενημερωτικές πινακίδες σε όλη την Ελλάδα.

Πράγματι το κονδύλιο δόθηκε βάλαμε μερικές ενημερωτικές πινακίδες προς λουτρά Λαγκαδά Απολλωνίας αλλά μετά μας σταμάτησαν από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου ότι χρειάζεται μελέτη για όλη την Ελλάδα, και ποτέ δεν έγινε.

Θέλω να καταλήξω και να καταγγείλω ότι στον τουρισμό εκείνο που έχει σημασία είναι η μεγάλη διαφήμιση αλλά επειδή στην Ελλάδα έχουμε χιλιάδες παραλίες και τους ξέρει όλος ο κόσμος, σχετικά με τις ιαματικές πήγες  είναι ανάγκη όμως να υπάρχουν  ενημερωτικές πινακίδες και οτιδήποτε άλλο που αφορά την προβολή τι θεραπευτικό μας τουρισμού Των 123  Ελληνικών λουτροπόλεων..

Και αυτή η προβολή περισσότερο αφορά τους ξένους που επισκέπτεται την Ελλάδα και έχει και όχι μόνο τους Έλληνες γιατί και πολλοί Έλληνες μας  ρωτούν εάν στα λουτρά θα θέλει  κάποιος να πάει  αλλά δεν ξέρει από πού να πάει διότι πουθενά δεν υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες εκτός στα 200 μετρά στα λουτρά Θερμοπυλών που και αυτά δεν λειτουργούν..

Αν θέλετε να πάτε στα λουτρά π.χ. στο δήμο Αλμωπίας Τα γνωστά pozar  υπάρχει καμία ενημερωτική ταμπέλα από Θεσσαλονίκη μέχρι αυτή την ιαματική πηγή ασφαλώς όχι.

Θυμάμαι περίπου Το 1986 είχα πάρει μαζί μου την διευθύντρια σχετικά με τις ιαματικές πηγές από τον ΕΟΤ που ήταν υπεύθυνη για όλες τις ιαματικές πήγες  και ζήτησαν να επισκεφτούμε διάφορες ιαματικές πηγές και όπου κι αν πηγαίναμε, μόλις φτάναμε στην ιαματική πηγή της περιοχής περίπου στα 20 μέτρα υπήρχε μία μικρή ταμπέλα που έλεγε ιαματική πηγή Π.Χ. Ελευθέρων Καβάλας και θυμίζω ότι  σήμερα είναι κλειστή.

Θέλω κλείσω και  να κάνω έκκληση και στην Περιφέρειες  και στους δήμους που έχουν ιαματικές πηγές αλλά κυρίως στην Εγνατία ΑΕ που είναι υπεύθυνη για τους μεγάλους δρόμους, αν μπορούν να μπουν αυτές οι ενημερωτικές πινακίδες για το καλό της προβολής για  το καλό της ανάπτυξης, της υγείας και της καταπολέμησης ανεργίας.

Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.WWW.LOYTROPOLEIS.COM

Ελπίζω να εισακουστούμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

2310905164 -6948948426