ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΠΗΓΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΡΙΖΩΜΑΤΑ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5.4.2020

1ον Προς Δήμου Τρικκαίων γραφείο Δημάρχου Κυρίου Παπαστεργίου

2ΟΝ Γραφείο Αντιδημάρχου κυρίου Λάσπα Αχιλλέα

3ΟΝ Γραφείο πρόεδρου Παραρτήματος κοινότητας Ριζώματος Βαγγέλη Γκανά .

Θέμα:

Σχετικά με το παράρτημα που δημιουργήσαμε και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του μετά την καταιγίδα της υγείας που περνάμε.

Αξιότιμε δήμαρχε
όπως κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζετε, εδώ και ένα μήνα έχουμε δημιουργήσει παράρτημα του Συλλόγου μας στο δήμο σας και πιο συγκεκριμένα στην Δημοτική Κοινότητα Ριζωμάτων, δηλαδή στο φυσικό χώρο της ιαματικής πηγής της περιοχής σας.

Το παράρτημα δημιουργήθηκε με προτροπή των κατοίκων της Κοινότητας και ελπίζουμε ότι ο Δήμος θα συμβάλλει ώστε ο Πανελλήνιος Σύλλογός μας, σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, να δώσουμε τη μάχη για να φτιάξουμε μία αξιόλογη μονάδα ιαματικής Πηγής στα Ριζώματα.

Από διάφορα δημοσιεύματα που έχουμε στα χέρια μας, έχουμε διαπιστώσει ότι στην ως άνω δημοτική κοινότητα έχουν κατά καιρούς έχουν λάβει χώρα κάποιες ημερίδες με θέμα την ανάπτυξη της ιαματικής Πηγής. Πάνω σε αυτό το θέμα θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε αν έχει σχηματισθεί κάποιος σχετικό φάκελος στο Δήμο κι αν έχει εκπονηθεί κάποια μελέτη για την ανάπτυξη και εκμετάλλευσή της.

Εμείς από την πλευρά μας αξιότιμε δήμαρχε, μετά από αυτή την περίοδο, για την οποία ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε πολύ σύντομα με ελάχιστες απώλειες, προτιθέμεθα να σας επισκεφτούμε προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις για την καλύτερη λειτουργία του παραρτήματος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνδράμετε για μία σύγχρονη Περιφερειακή Λουτρόπολη στα Ριζώματα.

Τέλος, απευθυνόμενοι στο Δήμαρχο του πλέον σύγχρονου τουριστικού φορέα της χώρας θα ήταν ευχής έργον να διαθέταμε ένα υποκατάστημα εντός της πόλης σας έτσι ώστε να μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλουμε και από εκεί το θεραπευτικό μας τουρισμό. Θα πρέπει δε να σας αναφέρουμε, εάν δεν το έχετε υπόψη, ότι ο Σύλλογός μας είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών ESPA με έδρα τις Βρυξέλλες.

Στο παράρτημα προσωρινός υπεύθυνος είναι ο Βαγγέλης Γκάνας και αργότερα, εφόσον υλοποιηθούν διαδικασίες αρχαιρεσιών, θα έχουμε το κατάλληλο συμβούλιο.

Με αυτά τα λίγα κλείνουμε την παρούσα επιστολή και περιμένουμε από τον Αντιδήμαρχο που συμμετέχει στο Σύνδεσμο μια συνοπτική ενημέρωση για τα ανωτέρω.
Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του συλλόγου

Ο Πρόεδρος

ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Κοινοποίηση κυρία πρόεδρο κοινότητας Ριζώματος
Καραβασίλη Ελένη Χρήστος.

Υ.Γ. Η παρούσα επιστολή κοινοποιείται και στην Περιφέρεια στο Υπουργείο Τουρισμού και στα μέσα ενημέρωσης ευχαριστώ

Λασπάς Αχιλλέας