ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

0

Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας Θεσσαλονίκης τηλέφωνο 23 10 905 164.

Προς τον δήμαρχο Πρέβεζας κύριο Γεωργάκο Νικόλαο
Κύριε δήμαρχε καταρχήν να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα.
Η επιστολή αυτή απευθυνθείτε στον δήμαρχο αλλά και στο Δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την παραπέρα ανάπτυξης του θεραπευτικού τουρισμού στην Πρέβεζα.

Θέλω να σας θυμίσω ότι συναντηθήκαμε στην Έκθεση Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τα λουτρά της Πρέβεζας με την υπόσχεση ότι το όλο θέμα θα το δείτε από κοντά και αν χρειάζονται αναβάθμιση ο δήμος θα προσπαθήσει να κάνει το αυτονόητο που είναι η παραπέρα ανάπτυξη. .

Διαβάζω διάφορα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Πρέβεζας αλλά και προβολή από τον πρώην δήμαρχο ότι τα Λουτρά αναβαθμίστηκαν και καλούσε μάλιστα και τον κόσμο να επισκεφτούν τις ιαματικές πηγές της Πρέβεζας μιας και αναγνωρίστηκαν εδώ και καιρό. «Σχετικά με την αναγνώριση ΦΕΚ 4744/Β/2017 Νερό Πρεβέζης».
Προσωπικά σαν πρόεδρος παλαιότερα του συνδέσμου και ιδρυτής των Δήμων ιαματικών πηγών Ελλάδας είχα επισκεφτεί τα λουτρά και είχα διαπιστώσει ότι το παλιό κτίριο μπροστά στην παραλία ήθελε πάρα πολύ δουλειά προκειμένου να έχουμε θεραπευτικό τουρισμό στην περιοχή.
Σήμερα δεν ξέρω γιατί έχουμε καιρό να επισκεφτούμε σαν σύλλογος την Πρέβεζα και αν οι εγκαταστάσεις είναι αυτές που πλέον θα έχουμε τον θεραπευτικό τουρισμό στην Πρέβεζα
Αν όχι κύριε δήμαρχε υπόσχεση που δώσατε θα πρέπει να αναβαθμίσετε το θεραπευτικό τουρισμό και θα πρέπει και το κόστος κάπως μεγάλος μιας και τα νερά της ιαματικής πηγής ζεσταίνονται και αυτό είναι το μείον σε αυτές τις λουτροπόλεις που τα νερά δεν είναι θερμά .
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας έχει μια ιστορία εδώ και 16 χρόνια που δίνει τη μάχη για την ανάπτυξη όλων των ελληνικών Λουτροπόλεων και πάντα και με την συνεργασία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου ιαματικών πηγών.
Σήμερα Κύριε Δήμαρχε σχετικά με τον ιό για εμάς είναι και μία ευκαιρία να ασχοληθούν πιο δυναμικά σε αυτόν τον τομέα και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες
Το μήνυμα μας είναι να καλούμε και τους δήμους να μην το βάλουν κάτω και μαζί με τα αλλά προβλήματα να ασχοληθούν και με τις ιαματικές πηγές που είναι και θέμα Υγείας αλλά και ανάπτυξης του θεραπευτικού τουρισμού.

Κύριε δήμαρχε ευχαριστώ για αυτή την πρώτη μας προσέγγιση και ελπίζω αν περάσουν τα γνωστά γεγονότα να επισκεφθεί την Πρέβεζα κλιμάκιο του συλλόγου μας και να τα πούμε από κοντά για όλα τα προβλήματα που αφορούν το θεραπευτικό τουρισμό και όχι μόνο.
Σας ευχαριστώ
Με Εκτίμηση για το Δ.Σ. του συλλόγου
ο πρόεδρος και πρώην Αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης και για οκτώ χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας
Ανέστης Αναστασιάδης ΤΗΛ 2310905164
Υ.Γ.Κοινοποιείτε Περιφέρεια Μ.Μ.Ε.

info@dimoskardiasmas.gr, dprev.gengr @1485.syzefxis.gov.gr,dhmradprevezas @gmail.com, contact@1485.syzefxis.gov.gr,